Dosyayı açtığınızda kodlama standardını seçme
Dosyayı açtığınızda metin bozuk, soru işareti veya kutu olarak görüntüleniyorsa, Word dosyadaki metnin kodlama standardını doğru algılayamıyor olabilir. Metni görüntülemek (çözmek) üzere kullanmak için kodlama standardını belirtebilirsiniz:
Dosya sekmesini tıklatın.
Seçenekler'i tıklatın.
Gelişmiş'i tıklatın.
Genel bölümüne gelin ve Açılışta dosya biçimi dönüştürmeyi onayla onay kutusunu seçin.
Not Bu onay kutusu seçili olduğunda, Word uygulaması Word biçiminden (.doc, .dot, .docx, .docm, .dotx veya .dotm dosyaları Word biçimindedir) farklı biçimdeki dosyayı her açtığınızda Dosya Dönüştür iletişim kutusunu görüntüler. Bu gibi dosyalarla çok sık çalışıyor, ancak kodlama standardını nadiren seçmek istiyorsanız gereksiz yere iletişim kutusunun açılmasını önlemek için bu seçeneği kapalı duruma getirmeyi unutmayın.
Dosyayı kapatıp yeniden açın.
Dosya Dönüştür iletişim kutusunda Kodlama Metin'i seçin.
Dosya Dönüşümü iletişim kutusunda Diğer Kodlama'yı ve listeden istediğiniz kodlama standardını seçin.
Seçtiğiniz kodlama standardında metnin okunup okunmadığını denetlemek için metnin önizlemesini Önizleme alanında görüntüleyebilirsiniz.
Metnin yaklaşık tamamı aynı görünürse (örneğin, tümü kutu veya tümü nokta), karakterleri görüntülemek için gereken yazı tipi yüklenmemiş olabilir. Size gereken yazı tipi kullanılamıyorsa ek yazı tipleri yükleyebilirsiniz.
Ek yazı tiplerini yüklemek için aşağıdakileri yapın:
Microsoft Windows'ta Başlat düğmesini ve Denetim Masası'nı tıklatın.
Aşağıdakilerden birini yapın:
Windows 7'de
Denetim Masası'nda Program Kaldır'ı tıklatın.
Programlar listesinde, Word'ü Office'in bir parçası olarak mı yoksa tek başına mı yüklediğinize bağlı olarak Microsoft Office veya Microsoft Word listesini seçip Değiştir'i tıklatın.
Windows Vista'da
Denetim Masası'nda Program Kaldır'ı tıklatın.
Programlar listesinde, Word'ü Office'in bir parçası olarak mı yoksa tek başına mı yüklediğinize bağlı olarak Microsoft Office veya Microsoft Word listesini seçip Değiştir'i tıklatın.
Microsoft Windows XP'de
Denetim Masası'nda Program Ekle veya Kaldır'ı tıklatın.
Şu anda yüklü programlar kutusunda Word'ü Office'in bir parçası olarak mı yoksa tek başına mı yüklediğinize bağlı olarak Microsoft Office veya Microsoft Word listesini seçin ve sonra Değiştir'i tıklatın.
Microsoft Office yüklemenizi değiştirin öğesinin altında önce Özellik Ekle veya Kaldır'ı, ardından Devam'i tıklatın.
Yükleme Seçenekleri altında Office Paylaşılan Özellikler'i ve Uluslararası Destek'i genişletin.
Size gereken yazı tipini seçip , seçimin yanındaki oku tıklatın ve Bilgisayarım'dan Çalıştır'ı seçin.
İpucu Kodlanmış metin açtığınızda, Word Web Seçenekleri iletişim kutusunda tanımlanan yazı tiplerini uygular. (Web Seçenekleri iletişim kutusuna ulaşmak için Microsoft Office Düğmesi'ni, Word Seçenekleri'ni ve Gelişmiş'i tıklatın. Genel bölümünde, Web Seçenekleri'ni tıklatın.) Her karakter kümesi için yazı tipini özelleştirmek amacıyla Web Seçenekleri iletişim kutusunda, Yazı Tipleri sekmesindeki seçenekleri belirleyebilirsiniz.
Detaylar
https://support.office.com/