Bu Benim Eserim posterimiz nasıl olmuş?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ozlem22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ozlem22

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar bu benim eserim projemiz il elemelerini geçti, nisan ayında istanbulda bölge sergisine katılıcaz, bi poster hazırladım görüşlerinizi alabilir miyim?

Re: Bu Benim Eserim afişimiz nasıl olmuş?

o kadar kötü mü ya neden kimse bişey yazmıyor :shock:

Projede güzel olmuş hocam afişte tebrik ederim.

çok teşekkür ederim :) 108 kez indirilmiş ama 3 kişi yorum yazmış.. ben eleştirileri almak istiyodum, şurası burası olmamış vs. ona göre düzenleme yapardım :)

başarılar hocam.
üst logolar tubitak okul logo ve meb daha iyi temizlenebilir
amaç ve hedefler şık olmuş
dış çerçevler yerine full renk olabilir

- Hocam genelde afişlerde bu kadar Açıklama Olmaz - tavsiyem göz alıcı canlı renkler ve slogan tarzı kısa bir cümle (afiş)
- Sizin yaptığınız afiş değil başka bir kategoride bence..
- Fontlar ve renkler gayet uyumlu ve güzel
- 3 harfli kelimeler dışında tüm başlıkların büyük harflerle yazılması okunaklılığı azaltır. onları değiştirebilirsiniz.
- En altta öğrencilerinizin olduğu fotolarda biraz daha dikkat çekici olursa iyi olurdu.

- Ayrıca bu işlere çok kafa yoran biri olarak yaptığınız çalışma bir okul projesinin tanıtımı için A+ bir çalışma. Tebrik ederim.

Emeklerinize ellerinize sağlık.

Saygılar

Ellerinize sağlık hocam güzel gözüküyor.

hocam alt bölümdeki yazılarınızı her iki yana yasla yaparsanız daha güzel görüneceği inancındayım, elinize sağlık :+1:

Eğer henüz bastırmadıysanız; MEB logosunu beyaz zeminli olarak ve orijinalini bozmadan kullanın. Yanlardan orantısız olarak küçültmüşsünüz, bu nedenle logo elipsimsi bir görünüm almış. Bu benim eserim logosu üzerinde sırıtan kız resmi eğer amblemin orijinalinde yoksa kaldırırsanız iyi olur, bu haliyle uyumsuz olmuş. Tubitak logosunda beyaz artıklar kalmış, onlar da temizlenmeli. Proje ismi daha büyük ve iki satırda yazılabilir, şu haliyle proje ismi biraz geri planda kalmış gibi.
Amaç, hedef gibi konuları koyduğunuz bloklarda, simgeler sol üst köşedeyken, kullanılan yöntemler ve malzemeler bloklarında sağ alt köşeye inmiş. Hepsinin sol üst köşede olması daha düzenli olmalarını sağlayacaktır.
Sonuç ve değerlendirme bloğunda simge Yaptığımız kelimesinin üzerine gelmiş, bu düzeltilmeli aşağıdaki soru işareti simgesi ve hatta Sonuç ve Değerlendirme kısmı tamamen kaldırılabilir.
En alttaki öğrenci ve proje resimlerine de mevcut efektler yerine üstteki bloklar gibi renkli kenarlık ayarlarsanız bütünlüğü korumuş olursunuz.
Zemin renk seçimi ve çerçevelerdeki renk seçimleri güzel olmuş.
Ayrıca arkadaşların da dediği gibi afişte bu kadar açıklayıcı bilgiye gerek yok, birkaç resim, birkaç slogan, yeterli olacaktır.
Proje fikri güzel olmakla birlikte birkaç açık nokta var, birincisi yağmur suyunun kabı doldurana kadar geçen sürede elbiseler ıslanmayacak mı, kap dolduktan sonra taşıp, güvenlik riski oluşturmayacak mı, kap tam dolduğunda buharlaşana kadar ne kadar zaman geçecek, havanın kapalı olduğunu varsayarsak bu günler sürebilir.
Emekleriniz ve çalışmanız için tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.

valla projeyi ben yapmadığım için onunla ilgili söylediklerinize bi cevap veremicem :) projeyi yapan fen öğretmenimiz eş durumundan gitti, proje de bana kaldı, istanbula ben gidicem öğrencilerle birlikte..şu an müdürüm ve ben yoğun çalışmalar içindeyiz..poster, broşür, sunum hazırlama vs. aslında bu hazırladığıma afiş değil de poster desek daha doğru olur..yorumlarınız için teşekkür ederim, gerekli düzenlemeleri yapıcam.. :)

Beğendim, güzel olmuş gerçekten, elinize sağlık...Benim de bir tane hazırlamam gerekiyor...

Tübitak daha iyi temizlenebilir benim de ilk gözüme çarpan o oldu...

Ayrıca "Sonuçlar ve Değerlendirme" ve "Tartışma ve Öneriler" bölümündeki "? ve el" yazıların üzerini kapatmasa daha iyi olur gibi...

Elinize sağlık...

Proje de güzel afişte çok güzel hocam.öğrencilerinizin ve sizin daha başarılı çalışmalarını görmek bizi mutlu eder.

yakuphan' Alıntı:
Eğer henüz bastırmadıysanız; MEB logosunu beyaz zeminli olarak ve orijinalini bozmadan kullanın.
Katılmıyorum. Bence MEB logosunu png formatında indirip kullanın: http://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:MEB_logo.png
Böylece temizlemek zorunda kalmazsınız. (Ben de kendi okul bannerım için epey temizlemeye uğraşmış ve sizinki gibi kötü bir sonuç almıştım. Şükür ki png halini buldum ve onu kullandım.)

boteakif' Alıntı:
yakuphan' Alıntı:
Eğer henüz bastırmadıysanız; MEB logosunu beyaz zeminli olarak ve orijinalini bozmadan kullanın.
Katılmıyorum. Bence MEB logosunu png formatında indirip kullanın: http://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:MEB_logo.png
Böylece temizlemek zorunda kalmazsınız. (Ben de kendi okul bannerım için epey temizlemeye uğraşmış ve sizinki gibi kötü bir sonuç almıştım. Şükür ki png halini buldum ve onu kullandım.)
ama ben zaten png kullandım yani arkası transparandı..

DaMieN' Alıntı:
Tübitak daha iyi temizlenebilir benim de ilk gözüme çarpan o oldu...
Ayrıca "Sonuçlar ve Değerlendirme" ve "Tartışma ve Öneriler" bölümündeki "? ve el" yazıların üzerini kapatmasa daha iyi olur gibi...
Elinize sağlık...

onları sonradan farkedip düzelttim zaten :)

projeyi gayet açık ve net anlatan sade ama güzel bir afiş olmuş bence. Projenizde de başarılar dilerim.

hocam öncelikle hayırlı olsun inş ist da da güzel bir sonuç alırsınız
ben de bir kaç gündür bu işe kafa yoruyorum.
hangi programda yaptınız onu merak ettim.
ben illistrator ile çalışıyorum.
bende çalışmlarımı eklerim
hocam tasarım güzel uyum falan iyi ama daha az yazı olabilir.
biraz daha hareket li olabilir

Hocam afişiniz güzel olmuş. ben de bizim okul için bir tane hazırlayacağım. hangi programda hazırladınız? bize gelen yazıda en fazla 150x90 cm boyutlarında olmalı diyor ve bu boyutlandırmalar beni sıkıntıya soktu.

wordde yaptım ama boyut sıkıntısı olucağından fireworkste çalışıyorum şimdi..

hocam fireworks uzantılı göndersene bana.. aynısını yapmıcam söz :)

neden resim olarak eklemediniz ki?

Ekli dosyalar

• afiş.jpg
    afiş.jpg
    360.6 KB · Görüntüleme: 1,008

Bu çalışmada arka plan olarak kullanılan renkli kısımlar da png mi yoksa word'de kendiniz mi oluşturdunuz?

BBNET
Geri