Re: Bu Benim Eserim afişimiz nasıl olmuş?
Eğer henüz bastırmadıysanız; MEB logosunu beyaz zeminli olarak ve orijinalini bozmadan kullanın. Yanlardan orantısız olarak küçültmüşsünüz, bu nedenle logo elipsimsi bir görünüm almış. Bu benim eserim logosu üzerinde sırıtan kız resmi eğer amblemin orijinalinde yoksa kaldırırsanız iyi olur, bu haliyle uyumsuz olmuş. Tubitak logosunda beyaz artıklar kalmış, onlar da temizlenmeli. Proje ismi daha büyük ve iki satırda yazılabilir, şu haliyle proje ismi biraz geri planda kalmış gibi.
Amaç, hedef gibi konuları koyduğunuz bloklarda, simgeler sol üst köşedeyken, kullanılan yöntemler ve malzemeler bloklarında sağ alt köşeye inmiş. Hepsinin sol üst köşede olması daha düzenli olmalarını sağlayacaktır.
Sonuç ve değerlendirme bloğunda simge Yaptığımız kelimesinin üzerine gelmiş, bu düzeltilmeli aşağıdaki soru işareti simgesi ve hatta Sonuç ve Değerlendirme kısmı tamamen kaldırılabilir.
En alttaki öğrenci ve proje resimlerine de mevcut efektler yerine üstteki bloklar gibi renkli kenarlık ayarlarsanız bütünlüğü korumuş olursunuz.
Zemin renk seçimi ve çerçevelerdeki renk seçimleri güzel olmuş.
Ayrıca arkadaşların da dediği gibi afişte bu kadar açıklayıcı bilgiye gerek yok, birkaç resim, birkaç slogan, yeterli olacaktır.
Proje fikri güzel olmakla birlikte birkaç açık nokta var, birincisi yağmur suyunun kabı doldurana kadar geçen sürede elbiseler ıslanmayacak mı, kap dolduktan sonra taşıp, güvenlik riski oluşturmayacak mı, kap tam dolduğunda buharlaşana kadar ne kadar zaman geçecek, havanın kapalı olduğunu varsayarsak bu günler sürebilir.
Emekleriniz ve çalışmanız için tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.