BTR Yeni Ünvan

Kodla Büyü
yönetmelikte çoğu şey net olmasına rağmen idarelerin iş bilmezliği yahut kötü niyetiyle sündürülen bir mevzuat var. Umarım kastettiğiniz btr normuyla alakalıdır. Kaynağınız var mı hocam?

Ocak ayındaki il Btr toplantısında çalışma yapıldığı söylenmişti , ama ayrıntı verilmedi. Artık böte alanına yönelik çalışmalara ağırlık verilmesi planlanıyor demişti , donanımdan daha çok.

İlde görevli konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar bir açıklama yapsa çok seviniriz aslında. Keşke bir norm belirlense

Kadro verilmesini beklemiyorum. Hiç ekonomik bir çözüm olmaz.
Her dönem belli okullara BTR görevlendirmesi zaten yapılıyor. O okullara BTR kadrosu verilse neden ekonomik olmasın. (8-10 tahta üzeri olanlara yada belli öğrenci sayısı olan okullara pek âlâ verilebilir)

Evrak işi azalır hem okul hem öğretmen için verimli olur.

Kadro verilmesini beklemiyorum. Hiç ekonomik bir çözüm olmaz.
Aslında herkesin bilişim teknolojileri öğretmenine ihtiyacı var ama hiçbir kurum bunu yukarıdan talep etmiyor. Farklı bir kurumda BTR yapıyorum. Çalıştığım kurumlarda idareciler yapacak iş bulamıyor en ufak teknolojik bir iş olduğu zaman da biz bunu yapamıyoruz bilgisayar öğretmenini arıyor. Kimsenin branşında gözüm yok ama kurumda 3-4 tane rehber öğretmen oluyor. En ufak teknolojik bir şey olduğunda onlar da bilişim teknolojileri öğretmeninin yanında soluğu alıyor. BTR yapmasanız da buna benzer durumlarla karşılaşılıyor. Bence hocam en ekonomik çözüm biziz diye düşünüyorum. Hatta kurumlardaki memurların bile bilgisayar bölüm mezunlarından seçilmesi gerektiğini düşünmeye başladım. En ufak bir şeyde biz anlamayız diyor herkes. En az bir müdür yardımcısı da bilişim teknolojileri öğretmeni olması lazım gibi geliyor bana. Benim gördüğüm çoğu kurumda idareciler rahat takılırken derse giren bilgisayar öğretmeni sürekli bir yerlere koşturuyor. Ben mesafeli davranmaya çalışıyorum insanlara karşı aksi halde ipin ucu kaçıyor.

Aslında herkesin bilişim teknolojileri öğretmenine ihtiyacı var ama hiçbir kurum bunu yukarıdan talep etmiyor. Farklı bir kurumda BTR yapıyorum. Çalıştığım kurumlarda idareciler yapacak iş bulamıyor en ufak teknolojik bir iş olduğu zaman da biz bunu yapamıyoruz bilgisayar öğretmenini arıyor. Kimsenin branşında gözüm yok ama kurumda 3-4 tane rehber öğretmen oluyor. En ufak teknolojik bir şey olduğunda onlar da bilişim teknolojileri öğretmeninin yanında soluğu alıyor. BTR yapmasanız da buna benzer durumlarla karşılaşılıyor. Bence hocam en ekonomik çözüm biziz diye düşünüyorum. Hatta kurumlardaki memurların bile bilgisayar bölüm mezunlarından seçilmesi gerektiğini düşünmeye başladım. En ufak bir şeyde biz anlamayız diyor herkes. En az bir müdür yardımcısı da bilişim teknolojileri öğretmeni olması lazım gibi geliyor bana. Benim gördüğüm çoğu kurumda idareciler rahat takılırken derse giren bilgisayar öğretmeni sürekli bir yerlere koşturuyor. Ben mesafeli davranmaya çalışıyorum insanlara karşı aksi halde ipin ucu kaçıyor.
O da kötü Hocam ya her işi bize yıkıyorlar, ders programı, ek ders, dyk, nöbetler vs. teknoloji gerektiren her işe sürmeye çalışıyorlar.

YEĞİTEK'in Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörleri Buluşması vardı.
13-15 Mayıs 2025 tarihlerinde değişiklik varsa bugünlerde belli olur diye düşünüyorm

bence çoklu dil okullarını yaygınlaştırdıklarında bilişim dersi azalacağı için zorunlu seçmek zorunda bırakacaklar formatörlüğü. kadrosunu da açarlar.

Kadroyla alakalı çok bir değişiklik olacağını zannetmiyorum ama adı Yeğitek Okul Sorumlusu olacakmış sanırım. Yukarıda arkadaşın bahsettiği Bt il koordinatörleri toplantısında geçti muhtemelen bu konu. En son yapılan düzenlemeyle zaten ilde Yeğitek birimleri kurulması kararlaştırılmıştı. Bununla bağlantılı muhtemelen.

Yenilik ve eğitim teknolojileri hizmetleri şubesi

MADDE 16- (1) Yenilik ve eğitim teknolojileri hizmetleri şubesinin görevleri şunlardır:
a) YEĞİTEK'in görev alanına ilişkin hizmetleri yürütmek.
b) Okul ve kurumlarda ağ altyapısı, internet erişimi, bilişim donanımına yönelik keşif, kontrol, muayene, kabul işlemleri yapmak.
c) Eğitim teknolojileri ile ilgili olarak okulların ve kurumların envanter kayıtlarını tutmak, bu kayıtları güncellemek ve ihtiyaçlarını belirlemek.
ç) İhtiyaç duyulan elektronik eğitim içeriklerinin geliştirilmesi ve yönetilmesine yönelik iş ve işlemleri koordine etmek.
d) Okullarda bilinçli ve güvenli internet hizmetleri ile ilgili işlemleri yürütmek.
e) Eğitimde teknoloji kullanımı ve yenilikçi uygulamalara yönelik ulusal ve uluslararası proje çalışmalarını takip etmek.
f) YEĞİTEK uhdesindeki ulusal ve uluslararası faaliyetlerle ilgili teknik destek sağlamak, tanıtım, bilgilendirme ve görünürlük faaliyetlerini yürütmek.
g) Eğitim teknolojileri ile dijital becerilerin geliştirilmesine yönelik faaliyetleri planlamak ve düzenlemek.
ğ) İllerde kurulan öğrenme laboratuvarlarını, yenilikçi sınıfları, stüdyo ve atölye gibi alanların koordinasyonunu ve etkin kullanılmasını sağlamak.
(2) Yenilik ve eğitim teknolojileri hizmetleri şubesi ihtiyaca göre; öğretmen, mühendis, programcı, çözümleyici, teknisyen, tekniker, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni ile memur ünvanlarında görev yapacak personelden oluşur. YEĞİTEK tarafından yürütülen iş ve işlemleri yerine getirmek amacıyla; YEĞİTEK il yöneticisi, YEĞİTEK bilişim koordinatörü ve YEĞİTEK proje koordinatörü görevlendirilir.

Yeni değişen Milli Eğitim Müdürlükleri yönetmeliğine göre artık taşra teşkilatında da YEĞİTEK Şubesi bulunacak. Bu Madde 16'ya göre Fatih Projesi İl Koordinatörleri, Fatih Eğitmenleri ve BTR'ler ile ilgili bir takım düzenlemeler olmasını umuyorum. Her okula bir BTR normu olmasa bile ilçenin büyüklüğüne göre YEĞİTEK Şubesi bünyesinde kadrolu BT öğretmenleri çalışsa ve ilçedeki okullar bu öğretmenlere paylaştırılsa daha verimli olur diye düşünüyorum.

Değişiklik sadece isimde olur artı yönde hiçbir şey beklemiyorum kendi adıma. (Kesin bilgi değil yaymayalım) Yanarlı dönerli bi isim uydururlar, görevlendirmelerdeki flu kısımlar aynen devam eder.

BÖTER ne ya! Yeğitek Okul Sorumlusu karizmatik o olsun. Kaşede havalı durur.

Yeğitek Okul Sorumlusu
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Uzman Öğretmeni

yapıştır geç havalı kaşe

Yeğitek Okul Sorumlusu demezler. Görürsünüz bakın:
YOS derler...
YOSMA derler...
YOSUN derler...
🤦‍♂️

BBNET
Geri