Her türlü görevi veremez hocam. Memurun da hakları var.Vali size her türlü görevi verebilir, devlet memurları kanununda yazar hocam.
Vali size her türlü görevi verebilir, devlet memurları kanununda yazar hocam.
çok kötü bir madde imiş bu ya.5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 9/G maddesine göre vali, ilde görevli memurları ilin genel ve yerel hizmetlerinde görevlendirme yetkisine sahip olup, ilgililerin verilen görevleri yerine getirmesi gerekmektedir.
Ayrıca;
Valilik tarafından yapılan görevlendirme işlemi, geri alınıncaya veya yargı mercileri tarafından iptal edilinceye kadar geçerli olup, uyulması gerekmektedir. Aksi bir durum hem İl İdaresi Kanunu hem de 657 sayılı Kanunun disiplin hükümleri bağlamında yaptırım konusu olabilir. Kasıtlı olarak verilen emir ve görevleri tam ve zamanında yapmamak fiili 657 sayılı Kanunun 125. maddesi kapsamında aylıktan kesme cezasını gerektirmektedir.
5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 9/G maddesine göre vali, ilde görevli memurları ilin genel ve yerel hizmetlerinde görevlendirme yetkisine sahip olup, ilgililerin verilen görevleri yerine getirmesi gerekmektedir.
Ayrıca;
Valilik tarafından yapılan görevlendirme işlemi, geri alınıncaya veya yargı mercileri tarafından iptal edilinceye kadar geçerli olup, uyulması gerekmektedir. Aksi bir durum hem İl İdaresi Kanunu hem de 657 sayılı Kanunun disiplin hükümleri bağlamında yaptırım konusu olabilir. Kasıtlı olarak verilen emir ve görevleri tam ve zamanında yapmamak fiili 657 sayılı Kanunun 125. maddesi kapsamında aylıktan kesme cezasını gerektirmektedir.
Vali size her türlü görevi verebilir, devlet memurları kanununda yazar hocam.
Kesinlikle aynisi basima geldi ilce mem muduru odasina cagirip alacaksin hocam basin agrira kadar getirdi almadim. Baska bi mudure vekalet verdiler basimda hic agrimadi. Kimse bu memlekette aga paşa degil oylede davranamaz. Istemediginiz ciddi bir gorevi veremezler zorlarlarsada mahkeme yolu aciktir.Normalde görevlendirmelerde memurun rızası araniyordu sanki.
Ona benzer bir madde vardı gibi.
aynen katılıyorum hocama.Tartışma anında google'da ilk bulunan "şeyin" argüman olarak sunulması yeni bir safsata türü. Bu söylediğiniz "şey" sadece memurlar.net yorumu. Kaynağını da verseydiniz hocam: https://www.memurlar.net/haber/8988...pan-valinin-verdigi-gorevi-reddebilir-mi.html
Neyse. Vali "her türlü" görevi veremez arkadaşlar. Yani verir vermesine de, kanuna uygun değilse yapmazsınız, görev tanımınıza uygun değilse yapmazsınız, insan haklarına uygun değilse yapmazsınız, asli görevinize engel oluyorsa yapmazsınız. Yapmadığınızda haklı olsanız bile ceza alır mısınız bilemem. Büyük olasılıkla alırsınız. Zira hukuk falan bizde sıkıntılı konular biliyorsunuz. Neyse. Silivri soğuktur şimdi.
Ancak valiler memurlardan çok daha bilinçli oldukları ve yetkilerinin sınırlarını bildikleri için kolay kolay kanunsuz iş yapmazlar. Görev verirlerse büyük olasılıkla hukuki dayanağı da vardır ve şahsi tavsiyem de gerçekten bir engeliniz yoksa yapmanız yönünde olur. Benim moralimi bozan kısım, memurlara/öğretmenlere kalsa, "vali bizi tek ayak üstünde bekletebilir ve memurun da gıkı çıkamaz." kafası. Bazı memur/öğretmenlerin bundan keyif aldığını düşünüyorum. Asker olacakken hasbelkader memur/öğretmen olmuşlar. Milgram deneyi gibi cidden.
Ayrıca not: 5442 sayılı kanunun 9/G maddesinde "asli vazifelerine halel getirmemek şartiyle" diyor. Memurlar.net'teki yorum aba altından sopa gösterme amaçlı olduğundan orayı pas geçmişler sanırım.![]()