BTR YE KULÜP VERİLİR AMA SINIF REHBERLİĞİ VERİLEMEZ RESMİ YAZISI

Kodla Büyü

timesgreen

Aktif Üye
Merhabalar hocalarım. 23 Haziranda sene sonu kurul toplantısında bir öğretmen arkadaş yıllardan beri okulda BTR olarak görev yaptığım benim için ( aynı zamanda ben okulun Bilişim Öğretmeniyim ve her yıl BTR olarak görev yapıyorum.) bana neden kulüp veriliyor ücretini alıyor da sınıf rehberliği verilmiyormuş. Bunun yönetmeliği var mıymış? Şeklinde serzenişte bulundu. Ben yönetmeliği olduğunu söyledim ama inanmadı. Halen bu durum benim kafama takıldı. BTR HAKKINDA TEREDDÜT EDİLEN HUSUSLAR konulu bir resmi yazı yayınlanmıştı. Bu yazı okulda benim dosyamda var. Ama şu an yanımda yok. BTR YE KULÜP ÖDENİR SINIF VETİLEMEZ BTR OLDUĞU GÜN NÖBET VERİLEMEZ şeklinde ibarelerin geçtiği o resmi yazı elinde olan varsa paylaşabilir mi acaba?

Hocam işte insanlar kıskançlıktam neye saldıracaklarını şaşırıyor. Bilip bilmeden konuya hakim olmadan her şeye itiraz ediyor. yönetmeliği mi var kı sanki size de sınıf verilsin diyor. Ona neyse…

Merhabalar hocalarım. 23 Haziranda sene sonu kurul toplantısında bir öğretmen arkadaş yıllardan beri okulda BTR olarak görev yaptığım benim için ( aynı zamanda ben okulun Bilişim Öğretmeniyim ve her yıl BTR olarak görev yapıyorum.) bana neden kulüp veriliyor ücretini alıyor da sınıf rehberliği verilmiyormuş. Bunun yönetmeliği var mıymış? Şeklinde serzenişte bulundu. Ben yönetmeliği olduğunu söyledim ama inanmadı. Halen bu durum benim kafama takıldı. BTR HAKKINDA TEREDDÜT EDİLEN HUSUSLAR konulu bir resmi yazı yayınlanmıştı. Bu yazı okulda benim dosyamda var. Ama şu an yanımda yok. BTR YE KULÜP ÖDENİR SINIF VETİLEMEZ BTR OLDUĞU GÜN NÖBET VERİLEMEZ şeklinde ibarelerin geçtiği o resmi yazı elinde olan varsa paylaşabilir mi acaba?
Dönem başında gönderilen Btr görevlendirme yazısında açıkça yazıyordu. O yazıyı bulursanız gösterirsiniz.

Yasal tarafı ayrı konu, soran öğrermen arkadaşımız bunu bilmeyebilir. Açıklanır ve olay kapanır.
Ancak sana ne ona ne gibi söylemlere gerek yok. Okul idaresi herkese eşit davranmak zorundadır. Herhangi bir gerekçe olmadan bu dengeyi kurmayan idareye bu sorulabilir. Ben sorarım. Kural tanımaz yada bilmez idareci dolu memleket. Dolayısıyla başka bir öğretmene neden hep kulüp yada sınıf verilir sormak gayet yerindedir.
Biraz empati lütfen...

Hocam o arkadaşı ciddiye alma, işine bak,
kendisini değerli hissetmesin,
iyi niyetli biri olsaydı bunu kurulda değil sana birebirde sorardı,
muhattap olunacak insan değil demekki.

Hocam neden gruba atiyorsunuz, neden savunma ihtiyaci duydunuz? Versin dilekce yada yazsin sikayet gereken cevabi alir, muatap alip degerli sanmasin kendini

O kişinin bu girişimi doğrudan sataşma; dolaylı olarak mobing'tir. Kendisini sözel olarak uyardıktan sonra okul müdürüne sözel şikayet ya da yazılı müracaat ile şikayet etmenizi tavsiye ederim. Bir öğretmenin yasal hakları/durumu; bir başka öğretmeni asla ilgilendirmez!

Yapılan kıllığa da empati istendiğini ilk defa duydum.

Merak eden varsa araştırır. Her soran için elimizde resmi yazı mi taşıyacağız? Merak eden lüzumsuz açar öğrenir.

BBNET
Geri