BTR ve YBO'da Belletmenlik

Kodla Büyü

höşmerim

Aktif Üye
Merhaba hocalarım,

BTR olarak görev alınırsa belletmen olarak görev alınmıyor mu ? Ben açıkçası görev almak istemiyorum bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim ?

Teşekkürler.

Eskiden nöbet dahil ifadesyle bazı gerizekalı yöneticiler btr ye belletmenlik vermezdi. Tereddüt edilen hususlar yazısıyla bu sorun kalktı şimdi belletmenlik yapılabiliyor ama hala egzersiz açılamıyor. Bu açık ve nettir.

Gelelim olmak istememenize:
Yönetim evvela bu görevi kendi KADROSUNDAKI (başka okuldan görevlendirme filan değil haa) öğretmenlere teklif eder.
Açık kapanmadıysa bulunduğu il/ilçe mem vasıtasıyla çevredeki tüm okullara duyuruya çıkılır istekli öğretmenler basvurur ihtiyaç kadar alınır. Açık hala kapatılmadıysa
O zaman yönetim ken KADROSUNDAKİ öğretmenlere kaşını gözünü beğendiği veya kaşından gözünden nefret ettiği öğretmenlere bu görevi Re'sen kitler.... Hiçbir çilingirin de bu kilidi açmaya yetkisi yok. Çünkü yönetmelik bu hakkı vermiştir.

cyln' Alıntı:
Eskiden nöbet dahil ifadesyle bazı gerizekalı yöneticiler btr ye belletmenlik vermezdi. Tereddüt edilen hususlar yazısıyla bu sorun kalktı şimdi belletmenlik yapılabiliyor ama hala egzersiz açılamıyor. Bu açık ve nettir.

Gelelim olmak istememenize:
Yönetim evvela bu görevi kendi KADROSUNDAKI (başka okuldan görevlendirme filan değil haa) öğretmenlere teklif eder.
Açık kapanmadıysa bulunduğu il/ilçe mem vasıtasıyla çevredeki tüm okullara duyuruya çıkılır istekli öğretmenler basvurur ihtiyaç kadar alınır. Açık hala kapatılmadıysa
O zaman yönetim ken KADROSUNDAKİ öğretmenlere kaşını gözünü beğendiği veya kaşından gözünden nefret ettiği öğretmenlere bu görevi Re'sen kitler.... Hiçbir çilingirin de bu kilidi açmaya yetkisi yok. Çünkü yönetmelik bu hakkı vermiştir.

Peki hocam okulun kendi kadrosundaki öğretmen belleticilik ihtiyacını karşılamıyorsa (yani hepsi 8 nöbet almasına rağmen yetmiyorsa) o zaman ilave görevler kime verilir. Yine kendi kadrolu personeline fahri görev mi verir yoksa yakındaki diğer okullardan da öğretmenlere resen verebilir mi?

Bizde erkek pansiyon var ve dolayısıyla bayan öğretmenler nöbet tutmuyor. Ancak bizlere de her ay 8 nöbet veriliyor. Bazen bir haftasonun gidebiliyor. Çok yoruluyor insan.

Teşekkürler hocam açıklamanız için. 8 nöbet olmasa da 4 nöbet vs yazıılırsa eyvallah ama öteki türlü büyük yorgunluk.. Tamam ben ybo yazdım sorumluluğumu kabul ediyorum ama bayan öğretmenler de ybo yazdı ve nöbet tutmadan ek puanı alıyor. Bence bu haksızlık.

Yönetmeliğe göre belleticilik maksimum 48 saat alınabilir aylık... Sonrasında beleş girmek kalıyor ki bu da siz istemegiğiniz müddetce size verilemez. Ben yaparım deyip verirlerse mahkemeye verdiğinizde yüzde bir trilyon kazanırsınız. Haaa ben kötü olmiyim Allah belalarını versin derseniz de yapcak bişi yok

BBNET
Geri