BTR ve Nobet

Kodla Büyü
size nöbet görevini tebliğ Müdürünüz tebliğ eder, sizde BTR görevinlendirme kurallarına göre şerh düşerek imzalarsınız. Sizin verdiğiniz yazıya istinaden ya soruşturma açar ya da görüş ister. 2 durumda da siz kendinizi ve diğer illerin yazmış olduğu görüşleri sunabilirsiniz(Yalnız sayı, tarih ve ilgi gibi kısımları lazım olabilir çünkü o yazılar resmi olarak görünmek ister.) Sendikanız varsa avukatından yardım alabilirsiniz. Necdet Sarı hocamıza e-posta ile ulaşabilirsiniz bu işlerden önce aslında o da okulunuza bilgilendirme e-postası atabilir. Görevlendirmeler gün esasıyla değil ayrıca 6 ay boyuncadır, yani sizin ders saatinizin zamanı değişebilir ve buna uyarak BTR görevinizi sürdürürsünüz. Sizin her gün 3 saat dersiniz olsaydı ve haftanın 5 günü okulda dersten sonra bu göreve gitseydiniz size nöbeti neye istinaden tut diyebilecekti? 3 saat nöbet tutmu diyecekti. Siz geri vites yapmayın bence ama olurda soruşturmada dahi haksız bulunsanız uyarı ya da kınama alırsınız. Oda onların vicdanı.

BTR Nöbet tutmaz. Zorda kalsa da tutmaz. İleriye gitse de tutmaz. Başka görev verilemez. Bunlar açık ve net şeyler. Hangi müdür bu hocam ?
Bende Müdürüm. Bağlayın bana ben konuşurum :scared: :+1:
Arkadaşlar hakkınızı arayın azıcık. Hiç bir şey yapamazlar.

realforever' Alıntı:
Forumda bir suru ornegi var arkadaslar kusura bakmayin.Mudur bugün aradi ve sana nöbet yazacaz sen bu okulda ogretmensin başka okulda btr görevi yapiorsun.bende bizim BTR yazisini gösterip nöbet dahil hic bir görev verilemez kismini gösterdim.bu maddenin BTR olduğun okul için geçerli olduğunu soledi mudur.bende o zaman milli eğitim müdürlüğünden görüş yazusi istiyelim dedim.ne yapmam gerekiyor acaba arkadaşlar nasil bir dilekçe yazmam gerekiyor

Hocam aynen yaşadığınızı yaşadım 1 yıl oluyor. Dilekçe yazdım kadromun bulunduğu kuruma. Tarafıma çizelgede nöbet görevi verilmektedir, fakat şu şu yazıların şu maddesine göre verilmemesi gerekmektedir. Gereğini arz ederim şeklinde. Gelen olumsuz cevabı başka bir dilekçe ile ilçe mem e sundum. Kururmuma da gerekli bilginin verilmesi diyerekten. Ordan olumlu cevap geldi tabii mors oldular.

Değerli yorumlarını için öncelikle herkese tesekkur ederim.nöbe . tutmayacam ve direnecem sonuna kadar.aklıma takılan bir kaç soru var.
1)Trabzon ,amasya ,bursa, kocaeli,nevşehir,adıyaman illerinin ebitefo sayfalarında görüşler yazıyor ama o madde madde yazılanlar bağlayıcı görüş olur mu bilmiyorum sayı yok tarih yok.
2)Bana nöbet görevi verildiğinde yazılı emir istyecem mudurden.daha sonra gelen yazılı emire dilekce ile su su madde den ve su yaziya istinaden nobet gorevini yerine getirmeyecem diye yazimi yazacam.
3)2.maddede yazdiklarimi yaparsam cevap mi gelmesi lazim yoksa sorusturmami açılır hemen.
4)soruşturma açılması durumunda en çok neyle kkarşılaşırım.
5)direk milli eğitimden görüş isteyebilirmiyiz.görüş istersek görüş gelene kadar nöbet tutmam mi gerekir tutmamam mi.ve bu gorus ne kadar surede geliyor.

sahbender' Alıntı:
realforever' Alıntı:
eyolcu' Alıntı:
realforever' Alıntı:
Bugün il koordinatörü ile mudurle görüştük .mudur nobet tutturma konusunda kesin kararli ben bu yorumu cikardim dedi bizim bütün aciklamalarimiza Ragmen.görüş almak için dilekçe yaz getir dedi.nasill bisey yazacam arkadaşlar yardimci olurmusunuz.daha önce milli eğitimden görüş alan var mi.bu görüş bakanlıktan mi yoksa il milli eğitim müdürlüğü tarafından mi verilecek. Ne kadar sürer acaba

Hocam neden siz yazıyorsunuz dilekçe? çok istiyorsa kendi yazsın istesin görüş alalallaa.

Hocam haklisiniz bununla benim ugrasmamam lazim ama yaklaşık bütün sömestr tatili boyunca madde madde açıklama çalıştım bizim yazıyı ama yok ben bakanlık yazısına bakmam yönetmeliğe bakarım Dior.kendi okulunda normal ogretmensin diyor.şu görüşü alırsak belki komple hepimiz rahatlariz hocam

hocam il millieğitimin görüşü değil bakanlığın genelgesi esastır. 2012 tarihli btr görevlendirmeleri konulu yazının 11. maddesi. birde talim terbiye kurulunun tereddüte düşülen konular başlıklı yazıları var ... dyeceğin şey çok basit bakanlık, ili döver...

:+1:

realforever' Alıntı:
a-anil06' Alıntı:
realforever' Alıntı:
Ne Nöbet tutmayi ne de bundan sonra is yapmayi düşünmüyorum acikcasi hocalarim.yasal dayanak bulursam süper olur.Nobet dahil hic bir is verilemez maddesini gorevlendirildigim okul icin gecerli oldugunu söylüyor.milli eğitimden görüş istemek için ne yapmam lazim.

Siz yönetmeliğimizdeki maddeyi belirterek nöbet tutamayacağınızı belirten dilekçeye ek olarak sunup idareye verdiğinizde idare bir şekilde size cevap vermek zorunda.Kendinize yasal olarak madde göstermek zorundalar.Başka bir olaydan dolayı bir sürü görüş yazısı almıştım il mem den...

Matbu bir ornek var mi hocam.diğer il nem görüşlerini ek yaparsam olur mu acaba yönetmelikle beraber

http://adiyaman.meb.gov.tr/www/bilisim- ... icerik/216

http://www.bursafatihprojesi.gov.tr/hab ... mleri.aspx

http://nevsehir.meb.gov.tr/www/i-donem- ... cerik/1511

forumun başka konularda arkadaşların verdiği linkler.. bizim okulda bakalım işe yarayacak mı

BTR nöbet tutmaz kesinlikle. İdarecilerin iş güzarlığından kaynaklı ve biraz da bazı arkadaşların haklarını bilmediklerinden dolayı nöbet yazabiliyorlar. Nöbet yazılamaz BTR'ye arkadaşlar. Sonuç olarak BİLİŞİM TEKN. REHBER ÖĞRETMENİ olarak hem kendi okulumuzda hem de görevlendirildiğimiz okulda görev yapıyoruz.

Arkadaşlar nöbet işini uzun mücadeleden sonra hallettim. Görevi kabul etmeyip zıt gittim ve nöbet çizelgesinden adım silinmiş.
Haklı olduğumuz konuda asla geri adım atmayalım ...

BBNET
Geri