BTR ve Mobbing

Kodla Büyü

ÇetinÖğretmen

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Merhaba Arkadaşlar, biraz önce bir arkadaşımla görüştüm. BTR konusunda okul müdürüyle bir takım sıkıntılar yaşamış.
Okul Müdürü sabah 8'de okulda olmasını, öğle arasında ondan izinsiz yemeğe gitmemesini, o isterse yemek yiyebileceğini yoksa bil.lab.ını açık tutması gerektiğini söylemiş.. Yoksa başvurunu imzalamam demiş..
Arkadaşım bayan olduğu için çocuğunu 8,30 da kreşe bırakması gerektiğini, öğle arasının ise özel bir hak olduğunu söyledi doğal olarak.. Anlayacağınız Okul Müdürü bayan arkadaşıma mobbing uyguluyor..
Sorum şu ki; Okul Müdürü öğle arasında zorla tutabilir mi? Sabah 8'de okula gelmesini söyleyebilir mi? Çalışma saatlerimiz halen belli değil.. Ucu açık cümleler var.. (Bu arada arkadaşım bir Anadolu Lisesinde görevli.) Görüşleriniz neler arkadaşlar?

Bilişim Teknolojilileri Rehberliği Görevi :
Madde 8: BT Rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak.

Hadi müdür dangalak, arkadaşınız bari ilgili yazıyı müdürün gözüne sokamıyor mu?

Re: Ynt: BTR ve Mobbing

Saat 8 doğrudur.Ama öğle arasında yemek insani bir haktır
Hangi devirdeyiz?

Hocam adam arkadaşa takmış.. Arkadaşım çocuğunu 8,30'da kreşe bıraktığını söylemesine rağmen hayır olmaz 8'de diğer öğretmenler gibi geleceksin demiş.. Öğle arası içinse ben dedim ki: madem öğle arasında seni çalıştıracak o zaman onu da mesai saatinden saysın, 1 saat erken çık ya da sabah 1 saat geç gel..
Lakin müdür biraz adamlık dışı tavırlar sergiliyor anladığım kadarıyla.. İnsani hak gibi kavramların kendi dışında olmayacağını düşünen bir terbiyesiz sanırım.. farklı şehirlerdeyiz, aynı yerde olsak ben ona uygun bir dille anlatırdım ama işte uzaktayız..

Re: Ynt: BTR ve Mobbing

Hocam çocuğu da 1-2 gün lab'a getirsin arkadaş.Belki vicdana gelir.
Töbe YaRab, ne günlere kaldık.

yok hocam adam takmış arkadaşıma, okuldan gitmesini istiyormuş.. geçen sene velielri bile ona karşı kışkırtmış.. adam utanır ya.. karşındaki senin bayan.. nazikçe konuş ve işini yap.. hep nefret etmişimdir böyle bayan hocalara yılışıklık yapan idarecilerden..

benim tavsiyem size bakanlığın belirlediği btr öğretmeninin 13 maddelik görev tanımını bulsun ve iyice öğrensin ve müdüre göstersin ve bunların dışında hiç bir iş yapmasın. (canı istemiyorsa) hemen sendikalı olsun her hangi bir hukuksuz davranışta öğle arası gibi (öğle arası ve teneffüste çalışılır diye birşey ne okudum nede gördüm) oraya baş vurur ve çözüm bulunur. mesai saatleri btr için 30 saat dir (bit dersleri içinde) haftalık dağılımı yönetim ile öğretmen bit derslerine göre ayarlar. haftalık ders programına derslerini ve btr görevi yapacağı saatleri yazıp müdüre görev başlangıcında imzalatılır. ve lab. asılır. bu tablonun dışında çalışmak vicdana kalmıştır müdürmüş hikaye! karışamaz!
yok ben bunlarla uğraşamam derseniz bunların çoğu torpille geldi bi üstünü bulacaksın bi kulağını çektircen bak nasıl uysallaşırlar ozaman.

yada ne derse desin kulak arkası etsin bildiğini okusun ne yapabilirki en fazla sarı zarf verir oda hukuksuzsa itiraz edersin geri alınır olur biter

girdap08' Alıntı:
Bilişim Teknolojilileri Rehberliği Görevi :
Madde 8: BT Rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak.

Hadi müdür dangalak, arkadaşınız bari ilgili yazıyı müdürün gözüne sokamıyor mu?
Hocam ilgili yazıyı okusun, müdürün gözüne soksun... yada fıkradaki gibi "buna küfrdensen günah olmaz"..

Ders saat 8'de başlıyorsa okulda olması lazım ama öğle arasına müdür müdahele edemez...

Dilekçeyi ise kabul edip etmemek müdürün haddine değil. Çünki kendisi onay makamı değil. Dilekçesini verip kayda geçirsin. Onun görevi dilekçeni ilgili üst makama iletmek. Eğer dilekçesini kabul etmiyorsa sebebini yazılı olarak istesin.

Hala inat ediyorsa gidip MEM'e dilekçe versin, okul benim dilekçemi kabul etmiyor diye...

Uyarı: Yönetmeliği baştan sona bir-iki defa okusun. Çünkü her maddesine uymak zorunda kalacak. Birde sendikalı ise sendiksına durumu anlatsın. Her adımı kanun ve yönetmeliklere uygun yaptığı sürece bir halt edemezler. Sendikanızla iletişime geçmeyi unutmsın.

bu müdürler bayanlarla iyi uğraşıyorlar ya sinir ediyorlar beni eşimede kaçtane prosedür bilmeyen müdür geldi uğraştırıyorlar bizi. hiç yoktan sinir sahibi ediyorlar. eşim anasınıfı öğretmeni son olanı söyşleyim. okul ikili öğretim tekli öğretime geçmek gibi bi takıntıları var okul küçük sınıf az anasınıfını kapatalımda sınıf yapalım derdine düşmüş akıllı. yazın kayıt almıyor. öğrenci yok sınıfı kapatalım dicek akıllım beni hesaba katmadığı kesin. hanıma akıl verdim velilerini organize et heryere şikayet etsinler bizde sendikadan bastırdık. sonuç biz 1 müdür 0 kayıtları paşa paşa almaya başladılar. 8)

Ne demek ya hu "benden habersiz yemeğe gitmeyeceksin!"

Ya Hu arkadaş 20 sene okul okuyorsun, sonrasında kpss gibi bir belayı def edip öğretmen oluyorsun... Daha sonra böyle bir tip çıkıp sana hayatı zindan etmeye çalışıyor. Bence hiç yönetmelikle vs uğraşmasın. Bana okulun adını ve adresini verin, birkaç arkadaşımla gelip müdürü hayrına dövelim. Haddini bilsin edepsiz.

edebsiz herif böyle dangalakları meb de adamını bulup göevden aldıracaksın.
hoca öğle arası çalışacaksın isteğini yazılı olarak istesin ve il mem şikayet etsin bu durumu bence

xxltc' Alıntı:
edebsiz herif böyle dangalakları meb de adamını bulup göevden aldıracaksın.
hoca öğle arası çalışacaksın isteğini yazılı olarak istesin ve il mem şikayet etsin bu durumu bence
Hocam sanırım o müdürün çalıştığı yerdeki milli eğitim müdürü de samimi arkadaşı hatta akrabalık derecesi varmış.. Bu adamlar anladığım kadarıyla kafalarına göre at koşturuyorlar.. Arkadaşıma dediğim sen yine de milli eğitim müdürü'ne git konuş, yok ondan da ses çıkmazsa mülki amire(kaymakam) git derdini anlat.. ben de sinir oldum öyle bir tip dangalak müdüre...

BBNET
Geri