btr olduğumdan teog görevini iptal ettiler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wgolf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
bana 2 günde vermişler ortaokulda btr yim.
aslında btr ek dersi yatacaksa vermemeleri lazım.. yok diğer öğretmenlerle aynı ek ders yatacaksa, yani biz de diğerleri ile eşitsek vermeleri lazım
bizim selçukluda mat türkçe sosyal vb. o branşların sınavının olduğu gün görev verilmediği için öğretmen ihtiyacı çok oluyor ve bize 2 güne de veriyorlar.

sınav günü eğitim öğretim yapılmıyor basit mantık bu yüzden görev niye verilmesin...

Sayın Hocalarım,

Bu beşinci teog ve yapılan tüm sınavlarda btr yada diğer branşlarda ayrım yapmadan hepsine görev verdik. Benim amacım kimseyle polemik yaşamak değil. Ayrıca bilişimci olmamama rağmen bilişimci ve btr'lere ne kadar destek verdiğim hepinizin malumudur. Benim fikrim yanlış da doğruda olabilir. Ancak bazı arkadaşların üslubu gerçekten çok kırıcı. O yüzden bu konu ile ilgili herhangi bir mesaj yazmayacağım. Konu burada kapansın. İsteyen istediğini düşünebilir ama yazarken karşıdakini kırmak hoş olmuyor.

Sürçü lisan ettiysem affola.

habibocak' Alıntı:
bidene' Alıntı:
habib hocam eğitim öğretim yokken btrnin ne gibi görevi olabilir okulda..
kar tatilinde 15 tatilde okula gidiyormuyuz..
resmi bayramlardan önce yarım gün olunca öğleden sonra okulda kalıyormuyuz??
teog sınavının olduğu gün eğitim öğretim olmadığından btr görev alabilir.

Hocam,

Olaya btr olarak bakmayın Hocam, Sınav görevi olmayan tüm öğretmenler okuluna gidecek. Kılavuz böyle diyor.

Kar tatilinde btr'ler okula gider. Görevlendirmeler müdür yardımcısı mantığı gibi Hocam.

Resmi tatillerde idarecilerde btr'ler de okulda kalmaz.

İyi çalışmalar.

Mevzuat ve yönetmeliği yanlış okumuşsunuz ve burada yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz.
Bir hocamında belirttiği üzere;
8. BT Rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak,
biz kar tatilinde okula gitmiyoruz çünkü bizim çalışma esaslarımız müdür yardımcısı gibi değil rehber öğretmenlerinkine benziyor. Bunu Ankara il BTR toplantısında dahi belirttiler. Hala yanlış konuşuluyor.
15 tatilde okula gitmiyoruz yaz tatilinde gitmiyoruz eğitim öğretim bittiğinde gitmiyoruz. Rehber öğretmenler hangi mantıkla çalışıyorsa bizimkiler müdür yardımcılarından ziyade rehber öğretmenlerinkine benziyor.

Ayrıca BTR olarak biz de TEOG sınavlarında görev aldık son olarak. Görev verilmez diye bir durum söz konusu değil. Önceki mesajınızı da okudum. Sadece yanlış bilgilendirme olmasın diye yazmak istedim.

habibocak' Alıntı:
Sayın Hocalarım,

Bu beşinci teog ve yapılan tüm sınavlarda btr yada diğer branşlarda ayrım yapmadan hepsine görev verdik. Benim amacım kimseyle polemik yaşamak değil. Ayrıca bilişimci olmamama rağmen bilişimci ve btr'lere ne kadar destek verdiğim hepinizin malumudur. Benim fikrim yanlış da doğruda olabilir. Ancak bazı arkadaşların üslubu gerçekten çok kırıcı. O yüzden bu konu ile ilgili herhangi bir mesaj yazmayacağım. Konu burada kapansın. İsteyen istediğini düşünebilir ama yazarken karşıdakini kırmak hoş olmuyor.

Sürçü lisan ettiysem affola.

hocam İstanbul da görevlendirmeler yapıldı mı ben mebbiste göremiyorum

Arkadaslar bende btryim geçen senelerde aldım görev bu sene kendi okulumda değilde lisede gorevliyim bu dönemlik, muhtemelen sınav görevi çıkacak bende o günler lisedeyim mudurlere sordum bi sıkıntı yok hocam dediler o günler liseye gelmicem direk sınava gidecem bu kadar basit ayrıntılara takilmayin, sole düşünün iki günde görevi çıkmayan hocalarim evlerinde yatıyor okula gidip imza atıp geliyo ekdersleri yatiyo da bize gelince mi mısın kırın oluyo bunu anlamıyorum, millet kurs ayağına egzersiz ayağına ek dersi kurutuyo bize gelince kurs yok sınav yok o yok bu yok

arkadaşlar btr olarak ortaokulda iseniz eğitim öğretim yapılmadığı için teog için sınav görevi alabilirsiniz.
lisede iseniz btr göreviniz olduğu için sınavda görevlendirilemezsiniz.
Ayrıca teog görevi verilmemiş ortaokuldaki öğretmen arkadaşlar ;
1)Geçen (2014-2015 ) Eğitim-Öğretim yılının 2. Dönemi TEOG Sınavı için yayınlanan 22 Nisan 2015 Tarihli “Ortak Sınavlar 2. Dönem Genelgesi” Konulu 2015/11 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Genelgesinin 8. Maddesinde;

“ ortak sınavların yapıldığı günlerde sınavların yapıldığı okulda ders yapılmayacaktır.Ancak ortak sınavlarda görevli olmayan o okulun öğretmenleri de (ogün dersi olan) sınavların yapıldığı gün en geç 8:30’da kendi okullarında hazır bulunacaklardır.Geç gelen/gelmeyen öğretmenlere sınav gününe ait ders yükünden kaynaklanan ek ders ücreti tahakkuk ettirilmeyecektir.Bina sınav Komisyon sınav başladıktan sonra görevine ihtiyaç duyulmayan öğretmenlerin okuldan ayrılmasına izin verebilecektir.” Denilmektedir.

2) Bu dönem ise ,yani 2015-2016 eğitim-öğretim yılı 1. Dönem TEOG Sınavının uygulanmasını düzenleyen 13 Kasım 2015 Tarihli Ortak Sınavlar 1. Dönem Genelgesinin 8. Maddesinde ise ;
“ ortak sınavların yapıldığı günlerde,sınavların yapıldığı okulda ders yapılmayacaktır.
Ancak ortak sınavlarda görevli olmayan o okulun öğretmenleri de (o gün dersi olan) sınavların yapıldığı gün en geç saat 8:30’da kendi okullarında hazır bulunacaklardır.Sınav Başladıktan sonra görevine ihtiyaç duyulmayan öğretmenler okuldan ayrılacaklardır.” Denilmektedir.

İki genelgenin ilgili maddelerinin arasındaki farkı incelediğimizde geçen eğitim öğretim yılının 2. Dönemi TEOG Sınavı için yayınlanan genelgenin 8. Maddesinde “….Geç gelen/gelmeyen öğretmenlere sınav gününe ait ders yükünden kaynaklanan ek ders ücreti tahakkuk ettirilmeyecektir…” denilmesine rağmen bu dönem için yayınlanan Ortak Sınavlar 1. Dönem Genelgenin aynı düzenleyiciliği bulunan 8. Maddesinde ise söylenen saatte kadar okulda bulunmayan öğretmenler için sınav gününe ait ders yükünden kaynaklanan ek ders ücreti tahakkuk ettirilmeyeceğine dair herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.
Ayrıca , 29/05/2012 tarihli ve 2012/1 sayılı kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı’nın Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller başlıklı 24 .maddesine atıfta bulunmuştur.Maddenin hükmü ise ; “ 1/9/2012 tarihinden geçerli olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki işgünlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylıkkarşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.” Şeklindedir.Yani Toplu Sözleşme hükmüne ve ek ders yönetmeliğine göre o gün dersi olmasına karşın yerine getiremeyenlerin ek derslerinin ödenmesi mevzuatca düzenlenmiştir.

Görüldüğü gibi bu dönem 8:30’a kadar görevi olmayan öğretmenin gelmemesi durumunda ek derslerinin kesileceğine dair bir hüküm olmadığı için o gün üzerlerine olan ek ders ücretleri kesilmeyecektir.

yusufcuk51' Alıntı:
çoğu arkadaş sadece ortaokulda görevli btrlere göre yorum yapmış ama benim kadrom ortaokulda ve çarşamba perşembe lisede btryim sınavlarda tam o güne denk geldi ve görevde çıkmış şimdi ne yapmak lazım? sınava gidip öğleden sonrada liseye mi gitsem yoksa liseye hiç gitmesem mi bilemedim?
Bende aynı durumdayım hocam ben liseye hiç gitmicem

il görev veriryor ilçe vermiyor onlar yanlış uyguluyor diyorlar sendikaya söyledim bir de dilekçe verecem bakalım ne olacak

Teog günü idareciler nasıl kendi işlerini bırakıp sınav görevi alıyorsa(bina sınav komisyonu görevi) siz neden alamayasınız ki?Kendi okulunuz dışındaki başka bir lisede görevli çalışıyorsanız o durumda olmaz sanırım ama kendi okulunda btr görevli çalışan gayet de görev alabilir.

Haftasonu görev alan btr hafta içi neden almasın. Sonuçta bu mebin türkiye geneli yaptığı bir sınav. Okulla alakalı bir durum değil. Ayrıca isteyen görev alabiliyor istemeyen almıyor. Ne için bu tartışma.

habibocak' Alıntı:
hakansia' Alıntı:
habibocak' Alıntı:
wgolf' Alıntı:
müdürüm okul bina sorumlusu olarak ismimi vermişti mebbis görev çıkmıştı btr olduğumdan görev alamazmışım diye iptal ettiler
sizde durum nedir size sınav görevi çıktı mı?
BTR'lere hafta içi olduğu için Teog görevi verilmez. Ayrıca sınavın yapıldığı iki günde okullarında bulunmaları gerekiyor.

Mevzuat:

Yegitek 28.09.2012 tarih ve 16791 sayılı yazının 11. maddesi gereği btr öğretmenlerine Ek1'de belirtilen görevler dışında görev verilemez.
11. madde deki görevler eğitim öğretim saatleri içinde onlardan başka görev verilemez demektedir. 2. bendinde eğitim öğretim saatleri dışında belletmenlik gibi vb. görevler(ek ders yönetmeliğinde bulunan görevler) verilebilir.

Sınav görevi verilebilir. Açık ve net.
Hocam,

Teog sınavları 25-26.11.2015 Çarşamba ve Perşembe günü saat 09:00-12:00 arasında yapılacaktır. Biz diğer sınavları kastetmiyoruz zaten.
habibocak Hocam , sizin değerli paylaşımlarınızdan çok faydalandım. Fakat sanki bu konuda suyu yokuşa sürüyorsunuz. O eskiden var olan amirler gibi yazmışsınız.
Yorumunuz güzel fakat yanlış.
Benim şahsi fikrim şudur: BTR Eğitim-Öğretim devam ettiği süresince çalışır. Saat kavramı yok. Nasıl mı? Şöyle Lisede görev yapan btr onun çalışma saatlerine uyacak, ortaokulda çalışanlar ise ortaokuldaki çalışma saatlerine uyacaklardır. O gün okul tatil eğer görev verilmemiş öğretmen var ise okula gidecek. Bu bilişimci olsun mdr yrd. olsun fark etmez. Fakat eğitim öğretimin devam etmediği (o gün okullar tatil) için btr'nin görevi de yoktur.

btrye görev verilemeyeceğine göre, diğer öğretmenler gibi gelip imzasını atıp btr öğretmen de gidecek o zaman değil mi?

ortaokulda btr yim farklı okullarda 2 gün görev cıktı banada.
sizi okulda varsa rehberlikçi şikayet etmiş olabilir çünkü teyamüle göre rehberlikçiler kendi okulunda görev alıyo.

voyvoda' Alıntı:
ortaokulda btr yim farklı okullarda 2 gün görev cıktı banada.
sizi okulda varsa rehberlikçi şikayet etmiş olabilir çünkü teyamüle göre rehberlikçiler kendi okulunda görev alıyo.
Arkadaşlar yine bana kızacak ama rehberlikçilerle ilgili mevzuata baktım. Durum aşağıdaki gibi.

Sınavlarla hiç ilgilisi olmayan Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğünün Rehber Öğretmenlerin kendi okullarında olması ile ilgili resmi bir yazısı var. Ancak Bakan imzalı genelgede öğretmenler başka okulda görevlendirilir diyor. Genelge resmi yazıdan üstün olduğu için rehber öğretmenlerde farklı okullarda görevlendirilir.

Sayın Hocalarım,

Ben teog ve btr ile ilgili yazıları inceledim. Kendimce bir yorum yaptım. Bu doğruda olabilir yanlış ta olabilir. Şunu da özellikle belirtiyorum. Ben 5 teogda da tüm öğretmenlere ayrım yapmaksızın görev verdim. Tüm öğretmenler ekders alırken btr'lerin almaması bana göre haksızlık olur dedim ve ayrım yapmadan görev verdim.

Anladım ki doğru da olsa yanlış da olsa yaptığım yorumlara önem veren arkadaşların çok olduğunu gördüm. Ondan dolayı yorumlarımı yaparken biraz daha dikkatli olacağım. Resmi yazıları bir değil üç beş kez okuyup ondan sonra yorum yapacağım. Amacım kimseyi kırmak, üzmek yada yanlış yönlendirmek değil. Bu yüzden arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Beni daha dikkatli olmaya yönlendirdiler.

Ancak şunu da söylemeden edemeyeceğim. Söylediklerime katılmayıp buradan veya özelden hakaret ve küfür derecesine varan mesajlar aldım. Yorumlarıma katılmayabilirsiniz ama hakaret nedir? Biz eğitimciyiz. Doğru da yapsak yanlış da yapsak biz eğitimciyiz. Bu toplumun önde gelen saygın fertleriyiz. Hakaret, küfür vs. nedir anlamadım. Katılmayan katılmadığını kendince yazar. Biliyorsa mevzuatı ekler. Biz de bilmiyorsak yada yanlış yapıyorsak öğreniriz. Gerekirse çıkar özür dileriz. Biz btr'ye karşı biri değiliz. Aksine her zaman ve zeminde destekleyen, savunan ve bunun için gece gündüz çalışan insanız.

Nezaket sınırlarını aştıysam hakkınızı helal edin.

Selam ve dua kalın.

habibocak' Alıntı:
Sayın Hocalarım,

Ben teog ve btr ile ilgili yazıları inceledim. Kendimce bir yorum yaptım. Bu doğruda olabilir yanlış ta olabilir. Şunu da özellikle belirtiyorum. Ben 5 teogda da tüm öğretmenlere ayrım yapmaksızın görev verdim. Tüm öğretmenler ekders alırken btr'lerin almaması bana göre haksızlık olur dedim ve ayrım yapmadan görev verdim.

Anladım ki doğru da olsa yanlış da olsa yaptığım yorumlara önem veren arkadaşların çok olduğunu gördüm. Ondan dolayı yorumlarımı yaparken biraz daha dikkatli olacağım. Resmi yazıları bir değil üç beş kez okuyup ondan sonra yorum yapacağım. Amacım kimseyi kırmak, üzmek yada yanlış yönlendirmek değil. Bu yüzden arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Beni daha dikkatli olmaya yönlendirdiler.

Ancak şunu da söylemeden edemeyeceğim. Söylediklerime katılmayıp buradan veya özelden hakaret ve küfür derecesine varan mesajlar aldım. Yorumlarıma katılmayabilirsiniz ama hakaret nedir? Biz eğitimciyiz. Doğru da yapsak yanlış da yapsak biz eğitimciyiz. Bu toplumun önde gelen saygın fertleriyiz. Hakaret, küfür vs. nedir anlamadım. Katılmayan katılmadığını kendince yazar. Biliyorsa mevzuatı ekler. Biz de bilmiyorsak yada yanlış yapıyorsak öğreniriz. Gerekirse çıkar özür dileriz. Biz btr'ye karşı biri değiliz. Aksine her zaman ve zeminde destekleyen, savunan ve bunun için gece gündüz çalışan insanız.

Nezaket sınırlarını aştıysam hakkınızı helal edin.

Selam ve dua kalın.
Sayın hocam insanız yanılabiliriz şaşabiliriz.biz çalışmalarının ve emeklerinin farkındayız.yanındayız.saygılar...

pazartesi cuma kendi okulumda(ortaokul) dersim var. Salı, çarşamba ve perşembe günleri lisede btr görevim var. Çarşamba ve perşembe günleri teog görevi verilmiş. Aynı anda iki farklı yerde görevlendirmem olmuş oluyor. Ortada bir yanlışlık var. Hangi göreve gitmeliyiz? Sınav görevi mi? Btr görevi mi?

sınava gider hem btr ücretini hemde sınav ücretini alırsın.MEB Bilgi Edinmeye yazdım görev verilip verilmediğini her il kendi kafasına göre hatta her ilçe kendi kafasına göre işlem yapıyor bakalım ne cevap gelecek

BBNET
Geri