BTR NE YAPAR?

Kodla Büyü

plankml

Aktif Üye
okulumda iki yüz öğrenci var, bir bt sınıfı sınıfta 14+1 ıbm bilgisayarlar var, 10 branş öğretmeni ve idaremiz var. sınıfımdaki bütün bilgisayarlar ve okuldaki bilgisayarlar sahip oldukları donanımları ile son kapasite çalışıyor. yani her şey yolunda. peki ben bir bitero olarak, herkesin gözüne daha fazla batmamak için neler yapmalıyım? imalı sözlere ve bakışlara maruz kalmadan, "ooh oturduğun yerden tam ek dersi aldın yine" sözlerine muhatab olmadan ne yapmalıyım? mesela idare raporlu öğretmenlerin yerine beni derse girdiriyor, okula gedliğimden bu yana 6. müdürüm gelmek üzere. her biri ayrı bir ego zaten. peki ben standrt olarak kime nasıl davranmalıyım? bir yıllık öğretmenim, bir bayana göre gayet ağır olan işleri yaptım, günlerce kasa taşıdım, üstüm başım toz içinde kaldı. fakat hala öğretmen miyim hizmetli miyim idari eleman mıyım anlayamadım. herkes ne yapıyorsa, öğrenip ben de onu yapıcam? yapmam bu iş benim görevim değil dediğimde kötü oluyorum, yaparım deyip her işi yaptığımda yine ben kötü oluyorum. saçma sapan bir yönetmliğin görevlendirmesine tabiyiz. onca atanamayan arkadaşlarımdan çok özür dileyerek söylüyorum bunu ama bunun için mi onca yıl okudum, onca kpss stresi çektim.

hocam öncelikle kimse bizden daha fazla çalışıyor değil açıkçası biri bana bunu ima ederse ona gereken cevabı veririm oturup bilgisayarında oyun oynayan gazete okuyan odasında dedikodu yapan idare mi derse giren bizden daha fazla çalışıyor veya sürekli çocukara etkinlilk kağıdını dayayıp masasında oturan diğer birçok branş mı bizden daha fazla çalışıyor. Kim ne derse cevabını verin hocam. Ama illa ki bana okulda iş düşsün de birşeyler yapıyor görüneyim diyorsanız bt sınıfı dışındaki bilgisayarların hiç birine deepfreeze tarzı sistemin bozulmasını önleyen programlar kurmayın
kesin bir süre sonra size iş düşer.

bu sorunlara maruz kalıyorsanız hata tamamen sizin. demek ki hakkınızı aramayı bilmiyorsunuz. ilk iş olarak hayır demeyi öğrenmeniz lazım. göreviniz olmayan işleri yapmamalısınız. buna rağmen aldığınız ekders bazılarının gözüne batıyorsa lafınızı esirgemeyin. bana çok rahatsın, oturduğun yerden full ekders alıyorsun diyenlere "senle ben birmiyiz", yapılan işin miktarı değil niteliği önemlidir, devlet senin yaptığın işe o kadar değer biçiyor demek ki" gibi laflar sokuyorum, apışıp kalıyor.

Hocam bu tur psikolojik baskilar normal neredeyse her btrnin basina gelebiliyo ben isimi yapiyorum dersime giriyorum bana verilen sorumluluguda en iyi ekilde yerine getiriyorum ekstraya gerek yok zaten vicdanin rahatsa tamam gerisini bosver kim ne derse desin onlar birsey soylerse cevap vermekten cekinirsende aldirmazliktan gel bu onlara en iyi cevaptir gerisi boss yapabimiyosa onlarda yapsin bizim yaptiklarimizi

Hocam makinelerin güncellemelerini bile yapsanız hiç olmadı bir devrede 2 makine yapar. Bir de zümre öğretmenlerine eba daki kendi branşları ile ilgili e-içerikleri detaylı tanıtacağınız toplantılar düzenleseniz idareden yazı çıkararak.

Emin olun bir zümre ile nerden baksanız 1 hafta ilgilenirsiniz.

Sadece güncelleme ve zümrelere e-içerik tanıtımı(detaylı). Zaten bizim sürekli yapmamız gereken şeyler bunlar değil mi?

Hocam bu tür eleştirilerden kaçman imkansız. Sabahtan akşama kadar sırtında taş taşı yine böyle derler. Yapman gereken birkaç kişiyi bozmak bu konuda şaka yolluda olsa eleştiri kabul etmediğini beyan etmek. Sallamayacaksın çokta tın deyip geçeceksin.

meslekte yeni olduğunuz için böyle hissetmeniz tamamen psikolojik.zaman geçtikçe kafaya takmazsınız merak etmeyin.
isteyen full alıyo isteyen yatıyo der bu sizi bağlamaz.rahat olmak lazım :+1:

plankml' Alıntı:
okulumda iki yüz öğrenci var, bir bt sınıfı sınıfta 14+1 ıbm bilgisayarlar var, 10 branş öğretmeni ve idaremiz var. sınıfımdaki bütün bilgisayarlar ve okuldaki bilgisayarlar sahip oldukları donanımları ile son kapasite çalışıyor. yani her şey yolunda. peki ben bir bitero olarak, herkesin gözüne daha fazla batmamak için neler yapmalıyım? imalı sözlere ve bakışlara maruz kalmadan, "ooh oturduğun yerden tam ek dersi aldın yine" sözlerine muhatab olmadan ne yapmalıyım? ....

Sen yenisin galiba :?:
Forumda yıllardır konuşuluyor bu. Madem üye oldun geçmiş konulara göz atarsan, kendince bir tavır edinebilirsin. Sabır ve kolaylıklar diliyorum

Hocam yapmam deme tabi biliyorsan yaparsın okulda iş bitmez ayrıca nöbet de yazalım derler sınıf da verelim işi uzat hemen bitirme ayrıca raporlu öğretmen yerine derse girmeyin yanlış yapmışsınız. Diğer öğretmenleri de cok takmayın çoğu teogdan da kurs alıyor ayrıca

Görevim olmayan şeyleri yaparak kötü olacağıma yapmayarak kötü olmak en mantıklısı. Bi süre sonra zaten iyide olunur.

kendinizi kötü hissettiğinizde Rehber Öğretmenlere bakın rahatlarsınız. onlar kadar da boş değilsiniz ya

Herşeyden önce birilerine yaranmaya çalışmaktan vazgeçin, oradaki kimse için birşey yapmak zorunda değilsiniz sadece görevinizi yapın. BTR ne yapar konusuna gelince lütfen görevlendirildiğiniz yazıyı bir zahmet okuyun.

denizler hocamın dediğine katılıyorum.
"senle ben birmiyiz", yapılan işin miktarı değil niteliği önemlidir, devlet senin yaptığın işe o kadar değer biçiyor demek ki" gibi laflar sokuyorum, apışıp kalıyor.

İşini yap. Laf söyleyene ver ağzının payını.De ki " 20 net daha fazla yapıp sizde keske bilgisayar öğretmenliği okusaymışşınız..."

: :puhaha:

xtasy' Alıntı:
kendinizi kötü hissettiğinizde Rehber Öğretmenlere bakın rahatlarsınız. onlar kadar da boş değilsiniz ya

valla öyle. resmen nette gezme ile, dizi izleme ile mesai yapıyorlar.

BBNET
Geri