okulumda iki yüz öğrenci var, bir bt sınıfı sınıfta 14+1 ıbm bilgisayarlar var, 10 branş öğretmeni ve idaremiz var. sınıfımdaki bütün bilgisayarlar ve okuldaki bilgisayarlar sahip oldukları donanımları ile son kapasite çalışıyor. yani her şey yolunda. peki ben bir bitero olarak, herkesin gözüne daha fazla batmamak için neler yapmalıyım? imalı sözlere ve bakışlara maruz kalmadan, "ooh oturduğun yerden tam ek dersi aldın yine" sözlerine muhatab olmadan ne yapmalıyım? mesela idare raporlu öğretmenlerin yerine beni derse girdiriyor, okula gedliğimden bu yana 6. müdürüm gelmek üzere. her biri ayrı bir ego zaten. peki ben standrt olarak kime nasıl davranmalıyım? bir yıllık öğretmenim, bir bayana göre gayet ağır olan işleri yaptım, günlerce kasa taşıdım, üstüm başım toz içinde kaldı. fakat hala öğretmen miyim hizmetli miyim idari eleman mıyım anlayamadım. herkes ne yapıyorsa, öğrenip ben de onu yapıcam? yapmam bu iş benim görevim değil dediğimde kötü oluyorum, yaparım deyip her işi yaptığımda yine ben kötü oluyorum. saçma sapan bir yönetmliğin görevlendirmesine tabiyiz. onca atanamayan arkadaşlarımdan çok özür dileyerek söylüyorum bunu ama bunun için mi onca yıl okudum, onca kpss stresi çektim.