BTR Kadrosu İsteyenler Birlik Olalım mı?

Kodla Büyü

mavi85

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Zaten norm fazlası bir çok zümremiz vardı. Yeni TTK düzenlemesi ile hem BT hem BOTEli zümrelemizden bulunduğu kurumlarda norm fazlası olanlar oldu. Yıllardır ortaokullarda ders sayısı artsın, normumuz artsın diye mücadele ettik ama olmadı. Hâlâ ortaokullarda müdürler tarafından 5. siniflarda ingilizce dersi arttiriliyor ve bizim ders kaldiriliyor. BT ve BÖTE iki alanı da norm fazlası olmaktan kurtaracak formül BTR kadrosu olabilir. İsteyen BTRye geçer isteyen dersler ile normu olan okula geçer. Nelere norm kadro verildi. Şurada BT ve BÖTEliler sayimiz 20 bin yoktur. Ama BTR kadrosunu yapmadilar. Bize çok gördüler. 6 ayda 1 görevlendirme ile devam.... Norm fazlası olmayan ve okul okul gezmeyen arkadaşlar BTR kadrosuna karşı. Ama yıllardır norm fazlası olan zümrelerimizi kurtaracak formül BTR kadrosu. Sadece kendi ilçe grubumda 76 bilişim öğretmeni norm fazlası. Her yıl norm fazlası sayimiz gittikçe artıyor. Lütfen bakanlık düzeyinde görüşme yapan arkadaşlarımız BTR kadrosunu dile getirsin. En azından norm fazlası olan bazı zümrelerimiz BTR kadrosunun verileceği okullara geçer. Benim teklifim şube sayısı en az 8 veya 12 olan FATIH projesi tamamlanmış okullara ders sayisina bakilmaksizin BTR norm kadrosu verilmesi. O okulda kaç saat ders varsa maaş karşılığı doldurma şartı aranmadan o derslere girmesi. Mantıksız mı? BTR istemeyen zümrelerimiz ders ile norm olan okullara tayin ister. BTR KADROSU isteyen zümrelerimiz BTR normu olan okula tayin ister. Ankarada olup bakanlık düzeyinde görüşme yapan arkadaşlardan rica ediyorum. Lütfen BTR kadrosunu da dile getirin. Siz norm fazlası olmayabilirsiniz. Ama norm fazlası olup yıllardir 3-4 okul gezmek zorunda olan zümreleriniz yoruldu. Devletin farklı kurumlarında yeni alanlarda farkli personellere kadro verilirken BTR KADROSU oluşturmak çok mu zor. 20 bini bulmayan BT ve BÖTE öğretmeni sayımız devlete çok mu fazla yük oluşturur? Zaten en az 12 şınıf şubesi bulunan okul sayisi 10binden de daha azdır. Bu sayı da şu an norm fazlası olanları eritir, en azından BTR KADROSUna geçmek isteyenlere cözüm olur. BTR kadrosu için ne yapabiliriz? Herkes görüşünü belirtsin. Ben ortak bir metin düzenleyip tüm sendikalarimiz aracılığı ile bakanlığa ulaşalım diyorum. Ortak metni herkes kendi sendikasına iletebilir. Gerekirse zümrelerimizden bir grup oluşturup sendikalarla birlikte bakanlığa gidilebilir yüzyüze bu BTR KADROSUnu talep etmek ve görüşmek için.

Arkadaşlar BTR KADROSU istemeyenler lütfen yazmasın. Boşuna tartişmaya girmeyelim. Sadece BTR kadrosu olsun demiyoruz. Bu ders normundan farkli bir kadro. İsteyen buraya geçecek. İsteyen ders normu olan okula geçecek. Norm fazlası olup kabul edenlere BTR KADROSU bir alternatif olacak. Başlığı zaten ISTEYENLER diye attım. Sizin ihtiyaciniz yoksa diğer zümrenizin ihtiyacı var. Yıllardır ilçe deposunda norm fazlası olup ders tamamlama için 3-4 okul dolaşan ve bu kadroyu isteyen okulum ve yerim belli olsun diyen zümreleriniz var. Onları düşünun ve BTR KADROSU istemiyorsaniz lütfen yazmayin. BTR KADROSU alternatif olacak. "Sadece derse girmek istiyorum, btr kadrosu istemiyorum" isteyenleri etkilemeyecek.

Son düzenleme:
Zaten norm fazlası bir çok zümremiz vardı. Yeni TTK düzenlemesi ile hem BT hem BOTEli zümrelemizden bulunduğu kurumlarda norm fazlası olanlar oldu. Yıllardır ortaokullarda ders sayısı artsın, normumuz artsın diye mücadele ettik ama olmadı. Hâlâ ortaokullarda müdürler tarafından 5. siniflarda ingilizce dersi arttiriliyor ve bizim ders kaldiriliyor. BT ve BÖTE iki alanı da norm fazlası olmaktan kurtaracak formül BTR kadrosu olabilir. İsteyen BTRye geçer isteyen dersler ile normu olan okula geçer. Nelere norm kadro verildi. Şurada BT ve BÖTEliler sayimiz 20 bin yoktur. Ama BTR kadrosunu yapmadilar. Bize çok gördüler. 6 ayda 1 görevlendirme ile devam.... Norm fazlası olmayan ve okul okul gezmeyen arkadaşlar BTR kadrosuna karşı. Ama yıllardır norm fazlası olan zümrelerimizi kurtarack formül BTR kadrosu. Lütfen bakanlık düzeyinde görüşme yapan arkadaşlarımız BTR kadrosunu dile getirsin. En azından norm fazlası olan bazı zümrelerimiz BTR kadrosunun verileceği okullara geçer. Benim teklifim şube sayısı 8 veya 12den fazla olan FATIH projesi tamamlanmış okullara ders sayisina bakilmaksizin BTR norm kadrosu verilmesi. Mantıksız mı? BTR istemeyen ders ile norm olan okullara tayin ister. BTR isteyen BTR normu olan okula tayin ister. Ankarada olup bakanlık düzeyinde görüşme yapan arkadaşlardan rica ediyorum. Lütfen BTR kadrosunu da dile getirin. Siz norm fazlası olmayabilirsiniz. Ama norm fazlası olup yıllardir 3-4 okul gezmek zorunda olan zümreleriniz yoruldu. BTR kadrosu için ne yapabiliriz.
Tebrik ederim hocam. Çok güzel bir öneri. Destekliyorum umarım biz tamirci değiliz diyenler çıkmaz. Btr tamircilik değil zaten ama bugüne kadar bu argümanla karşı çıkıldı. İnşallah bundan sonra karşı çıkılmaz.

Tebrik ederim hocam. Çok güzel bir öneri. Destekliyorum umarım biz tamirci değiliz diyenler çıkmaz. Btr tamircilik değil zaten ama bugüne kadar bu argümanla karşı çıkıldı. İnşallah bundan sonra karşı çıkılmaz.
Hocam ders doldurmak için okul okul gezmekten yoruldum. İstemeyen ve BTR kadrosuna karşi olan varsa ders ile normu olan okulda kalsın ya da o okullara tayin istesin. İsteyen BTR kadrosu olan okula tayin istesin. Boylece BTR isteyenlerin de istemeyenlerin de dileği yerine getirilmiş olur. Ama ben norm fazlası olup 3 okul gezmekten ise bir okulda BTR olarak kalmaya razıyım. Gerekirse format da atarım. Ortaokullarda müdürler veliye reklam için 5. sınıflarda ingilizceyi arttirarak dersimizi kaldiriyor. Ben de dersin artması için çok mücadele ettim. Ama artik ders sayisinin artacağına inanmiyorum. Tek çözüm BTR kadrosu. Bu BT ve BÖTE alaninda norm fazlası olanlara ilaç our. Madem en az 15 yildir formatörlük ve BTR uygulaması var, madem okulların boyle bi görevli personele ihtiyacı var, neden kadroya çevrilmesin ki.

Son düzenleme:
Hocam ders doldurmak için okul okul gezmekten yoruldum. İstemeyen ve BTR kadrosuna karşi olan varsa ders ile normu olan okulda kalsın. Ama ben norm fazlası olup 3 okul gezmekten ise bir okulda BTR olarak kalmaya razıyım. Gerekirse format da atarım. Ortaokullarda müdürler veliye reklam için 5. sınıflarda ingilizceyi arttirarak dersimizi kaldiriyor. Ben de dersin artması için çok mücadele ettim. Ama artik ders sayisinin artacağına inanmiyorum. Tek çözüm BTR kadrosu. Bu BT ve BÖTE alaninda norm fazlası olanlara ilaç our. Madem en az 15 yildir formatörlük ve BTR uygulaması var, madem okulların boyle bi görevli personele ihtiyacı var, neden kadroya çevrilmesin ki.
Kesinlikle katılıyorum hocam çok haklısınız. İnşallah olur bu dediğiniz.

Bakanlık tarafından baktığımı varsayıyorum ve affınıza sığınarak şöyle bir benzetme yapak istiyorum. Bir restoranınız var, patron sizsiniz ve bir de çalışanınız var, bu çalışanınızı hem temizlik hem servis hem de mutfak tarafında kullanıyorsunuz. Siz olsanız diğer iki iş kalemi için ekstra eleman alır mıydınız?

Bakanlık tarafından baktığımı varsayıyorum ve affınıza sığınarak şöyle bir benzetme yapak istiyorum. Bir restoranınız var, patron sizsiniz ve bir de çalışanınız var, bu çalışanınızı hem temizlik hem servis hem de mutfak tarafında kullanıyorsunuz. Siz olsanız diğer iki iş kalemi için ekstra eleman alır mıydınız?
Şimdiye kadar gördüğüm tüm restoranlarda dediğiniz işleri farklı kişiler yapıyor. Eğer zaten tek elemanı varsa oradan beslenmek ne kadar sağlıklı olur?

O zaman hizmetli kadrosuna da formasyon verilsin okulda dersi bitince temizliği de yapsın. Bir Müdür yardımcısı her işi yapar. Neden birden fazla müdür yardımcısı atıyor ki?

Aklımda deli sorular.

Son düzenleme:
BTR bizim için daha mantıklı ama en az 6 saat derse de girmeliyiz. Teknolojiye meraklı çocukları eğitmeliyiz.

Eleman var zaten bunun için yeni istihdam yapmayacak sadece boşa çıkan elemanlar arasında görev dağılımı yapacak.

edit: bu konuyu yıllardır günlerce konuştuk. sonuç 0. norm sorunumuzun dersle çözüleceğini düşünenlerdenim.

hayaller btr kadrosu, btr odası, eğitimler yarışmalar, robotlar, uçaklar, ihalar.

gerçekler tornavida, bootable flash disk.

öyle isteyen olsun, istemeyen olmasınla olmaz o işler. okullar btr kadrosu açacak, bir sürü kadro açığı çıkacak, meb bu okullara binlerce yeni öğretmen atayacak.
daha gerçekci olmakta fayda var.

Son düzenleme:
Hocam bazi illerde 70ten fazla, bazi illerde 40tan fazla bilişim ögretmeni norm fazlası depoda bekliyor. Bu kadar personelim ihtiyaç fazlası olarak beklerken onları BTR kadrosunda çalışmak isteyenleri değerlendirirdim.

hayaller btr kadrosu, btr odası, eğitimler yarışmalar, robotlar, uçaklar, ihalar.

öyle isteyen olsun, istemeyen olmasınla olmaz o işler. okullar btr kadrosu açacak, bir sürü kadro açığı çıkacak, meb bu okullara binlerce yeni öğretmen atayacak.
Btrden nasıl bir beklentin var şaşırdım. Proje okulu mu açıyoruz

Hocam bunun neresi gerçekçi değil? Atama bekleyen ögretmen mi yok, hali hazırda norm fazlası ögretmen mi yok? Sadece kendi ilçe grubumda 76 norm fazlası bilişim öğretmeni var. Her ildeki norm fazlası öğretmenler bile yetecektir BTR kadrosuna belki de. Yetmezse ilk atamadan gelir. Atanamamış binlerce bilişimci atanmayı bekliyor. Her okula demiyoruz zaten. Sınıf şube sayisi en az 8 veya 12 olan okullara. O dediğiniz binlerce atama rahatlıkla olur merak etmeyin. Din Kültürü ögretmeni 1800 atanıyor bu atamada. İhtiyaç hasıl olursa bilişim ögretmenleri neden atanmasın.

Son düzenleme:
Arkadaşlar BTR kadrosu istemeyenler lütfen yazmasın. Boşuna tartişmaya girmeyelim. Başlığı zaten ISTEYENLER diye attım. Sizin ihtiyaciniz yoksa diğer zümrenizin ihtiyacı var.

Meb bizi bi hale koyamadı. Önce norm atamaları sıkıntı oldu. Sonra il içi ertelendi. Bütün tayinler sarkar atık. Biri kuyuya bir taş attı. Kırk akıllı çıkaramıyor. Meb bilemedi. Bütün okullara bt rehber normu verip, yeni açılan alanı böt değil bt rehber yapacaktı, isteğe bağlı geçilecekti.
Her ne kadar btr kadrosunu desteklesemde, uygun ortam ve uygun idare olmadıktan sonra btr çekilmez olabiliyor. Bir yandan btr yi seviyorum ama btr görevi almama ihtimalinin de cebimde olmasını seviyorum. Bir müdürümün sözü aklımda ; " Bazen görevlendirme olmak, asil olmaktan çok daha iyidir."

Zaten norm fazlası bir çok zümremiz vardı. Yeni TTK düzenlemesi ile hem BT hem BOTEli zümrelemizden bulunduğu kurumlarda norm fazlası olanlar oldu. Yıllardır ortaokullarda ders sayısı artsın, normumuz artsın diye mücadele ettik ama olmadı. Hâlâ ortaokullarda müdürler tarafından 5. siniflarda ingilizce dersi arttiriliyor ve bizim ders kaldiriliyor. BT ve BÖTE iki alanı da norm fazlası olmaktan kurtaracak formül BTR kadrosu olabilir. İsteyen BTRye geçer isteyen dersler ile normu olan okula geçer. Nelere norm kadro verildi. Şurada BT ve BÖTEliler sayimiz 20 bin yoktur. Ama BTR kadrosunu yapmadilar. Bize çok gördüler. 6 ayda 1 görevlendirme ile devam.... Norm fazlası olmayan ve okul okul gezmeyen arkadaşlar BTR kadrosuna karşı. Ama yıllardır norm fazlası olan zümrelerimizi kurtarack formül BTR kadrosu. Lütfen bakanlık düzeyinde görüşme yapan arkadaşlarımız BTR kadrosunu dile getirsin. En azından norm fazlası olan bazı zümrelerimiz BTR kadrosunun verileceği okullara geçer. Benim teklifim şube sayısı 8 veya 12den fazla olan FATIH projesi tamamlanmış okullara ders sayisina bakilmaksizin BTR norm kadrosu verilmesi. Mantıksız mı? BTR istemeyen ders ile norm olan okullara tayin ister. BTR isteyen BTR normu olan okula tayin ister. Ankarada olup bakanlık düzeyinde görüşme yapan arkadaşlardan rica ediyorum. Lütfen BTR kadrosunu da dile getirin. Siz norm fazlası olmayabilirsiniz. Ama norm fazlası olup yıllardir 3-4 okul gezmek zorunda olan zümreleriniz yoruldu. Devletin farklı kurumlarında yeni alanlarda farkli personellere kadro verilirken BTR KADROSU oluşturmak çok mu zor. 20 bini bulmayan BT ve BÖTE öğretmeni sayımız devlete çok mu fazla yük oluşturur? BTR kadrosu için ne yapabiliriz.

Arkadaşlar BTR KADROSU istemeyenler lütfen yazmasın. Boşuna tartişmaya girmeyelim. Başlığı zaten ISTEYENLER diye attım. Sizin ihtiyaciniz yoksa diğer zümrenizin ihtiyacı var
Sadece olacağı yazayım. BTR kadrosu verilse bile, "okuldaki ders yükünü okutur" maddesi eklenir. Çok geçmeden de "kamu zararı oluşuyor, boş duracaklarına herkes gibi 21 saate kadar girsin birden fazla okula gitsin." ifadesiyle nihayete erer... Yönetmelikle düzenlenmiş ekstra yüklenecek işler de yanına baharat olur.

Bu güne kadar sert çıktıysam da, karşı çıktıysam da zümrelerim, kardeşlerim içindi. Sonuçta kendi ayağına sıkan ağlamaz, diyor ve "Sadece BTR kadrosu olsun denilmeyen" her görüşü destekleyeceğimi belirtiyorum.

Her şey gönlünüzce olsun, zümrelerim...

BTR destekliyorum.. Yani mecbur kalıyoruz bir yandan.. Kendi okulumda BTR + 2 okula görevlendirme.. Aşırı yormaya başladı.. Ancak ilçeye koordinatörümüz geldiğinde her BTR'yi 5 okula falan görevlendiriliyor kağıt üstünde.. yani nerden baksan sadece benim ilçemde 20 tane BTR ihtiyaç var. Ancak 5 öğretmenle bu işi çözüyorlar.. En az öğretmenle en çok fayda alırken BTR kadrosunu düşünürler mi? bilemiyorum ancak tüm etkinlik vs ne varsa katılmaya hazırım.. bir şey yapmalııı..

Sadece olacağı yazayım. BTR kadrosu verilse bile, "okuldaki ders yükünü okutur" maddesi eklenir. Çok geçmeden de "kamu zararı oluşuyor, boş duracaklarına herkes gibi 21 saate kadar girsin birden fazla okula gitsin." ifadesiyle nihayete erer... Yönetmelikle düzenlenmiş ekstra yüklenecek işler de yanına baharat olur.

Bu güne kadar sert çıktıysam da, karşı çıktıysam da zümrelerim, kardeşlerim içindi. Sonuçta kendi ayağına sıkan ağlamaz, diyor ve "Sadece BTR kadrosu olsun denilmeyen" her görüşü destekleyeceğimi belirtiyorum.

Her şey gönlünüzce olsun, zümrelerim...
Hocam aynen sadece btr kadrosu olsun demiyoruz zaten. Mesela Bilişim normu olmayan şube sayısı en az 12 olan okullara verilsin. O okulda ders sayisina bakilmaksizin ne kadar ders varsa girsin. BTR istemeyenler ders ile norm oluşan okullara tayin istesin. Tayinlerde BTR normu ve ders normu diye görünsün. İstemeyen BTR kadrosuna atanmasın. Ama şu an BTR kadrosuna ihtiyacı olan zümrelerimiz var.

Son düzenleme:
Zaten norm fazlası bir çok zümremiz vardı. Yeni TTK düzenlemesi ile hem BT hem BOTEli zümrelemizden bulunduğu kurumlarda norm fazlası olanlar oldu. Yıllardır ortaokullarda ders sayısı artsın, normumuz artsın diye mücadele ettik ama olmadı. Hâlâ ortaokullarda müdürler tarafından 5. siniflarda ingilizce dersi arttiriliyor ve bizim ders kaldiriliyor. BT ve BÖTE iki alanı da norm fazlası olmaktan kurtaracak formül BTR kadrosu olabilir. İsteyen BTRye geçer isteyen dersler ile normu olan okula geçer. Nelere norm kadro verildi. Şurada BT ve BÖTEliler sayimiz 20 bin yoktur. Ama BTR kadrosunu yapmadilar. Bize çok gördüler. 6 ayda 1 görevlendirme ile devam.... Norm fazlası olmayan ve okul okul gezmeyen arkadaşlar BTR kadrosuna karşı. Ama yıllardır norm fazlası olan zümrelerimizi kurtarack formül BTR kadrosu. Lütfen bakanlık düzeyinde görüşme yapan arkadaşlarımız BTR kadrosunu dile getirsin. En azından norm fazlası olan bazı zümrelerimiz BTR kadrosunun verileceği okullara geçer. Benim teklifim şube sayısı 8 veya 12den fazla olan FATIH projesi tamamlanmış okullara ders sayisina bakilmaksizin BTR norm kadrosu verilmesi. Mantıksız mı? BTR istemeyen ders ile norm olan okullara tayin ister. BTR isteyen BTR normu olan okula tayin ister. Ankarada olup bakanlık düzeyinde görüşme yapan arkadaşlardan rica ediyorum. Lütfen BTR kadrosunu da dile getirin. Siz norm fazlası olmayabilirsiniz. Ama norm fazlası olup yıllardir 3-4 okul gezmek zorunda olan zümreleriniz yoruldu. Devletin farklı kurumlarında yeni alanlarda farkli personellere kadro verilirken BTR KADROSU oluşturmak çok mu zor. 20 bini bulmayan BT ve BÖTE öğretmeni sayımız devlete çok mu fazla yük oluşturur? BTR kadrosu için ne yapabiliriz.

Arkadaşlar BTR KADROSU istemeyenler lütfen yazmasın. Boşuna tartişmaya girmeyelim. Başlığı zaten ISTEYENLER diye attım. Sizin ihtiyaciniz yoksa diğer zümrenizin ihtiyacı var
müdürler arttırmıyor bakanlığın uygulaması o yönde arttırılması yönünde talimat var bildiğim kadarıyla tüm ülkeye yayılacak ilerleyen yıllarda

BBNET
Geri