Zaten norm fazlası bir çok zümremiz vardı. Yeni TTK düzenlemesi ile hem BT hem BOTEli zümrelemizden bulunduğu kurumlarda norm fazlası olanlar oldu. Yıllardır ortaokullarda ders sayısı artsın, normumuz artsın diye mücadele ettik ama olmadı. Hâlâ ortaokullarda müdürler tarafından 5. siniflarda ingilizce dersi arttiriliyor ve bizim ders kaldiriliyor. BT ve BÖTE iki alanı da norm fazlası olmaktan kurtaracak formül BTR kadrosu olabilir. İsteyen BTRye geçer isteyen dersler ile normu olan okula geçer. Nelere norm kadro verildi. Şurada BT ve BÖTEliler sayimiz 20 bin yoktur. Ama BTR kadrosunu yapmadilar. Bize çok gördüler. 6 ayda 1 görevlendirme ile devam.... Norm fazlası olmayan ve okul okul gezmeyen arkadaşlar BTR kadrosuna karşı. Ama yıllardır norm fazlası olan zümrelerimizi kurtaracak formül BTR kadrosu. Sadece kendi ilçe grubumda 76 bilişim öğretmeni norm fazlası. Her yıl norm fazlası sayimiz gittikçe artıyor. Lütfen bakanlık düzeyinde görüşme yapan arkadaşlarımız BTR kadrosunu dile getirsin. En azından norm fazlası olan bazı zümrelerimiz BTR kadrosunun verileceği okullara geçer. Benim teklifim şube sayısı en az 8 veya 12 olan FATIH projesi tamamlanmış okullara ders sayisina bakilmaksizin BTR norm kadrosu verilmesi. O okulda kaç saat ders varsa maaş karşılığı doldurma şartı aranmadan o derslere girmesi. Mantıksız mı? BTR istemeyen zümrelerimiz ders ile norm olan okullara tayin ister. BTR KADROSU isteyen zümrelerimiz BTR normu olan okula tayin ister. Ankarada olup bakanlık düzeyinde görüşme yapan arkadaşlardan rica ediyorum. Lütfen BTR kadrosunu da dile getirin. Siz norm fazlası olmayabilirsiniz. Ama norm fazlası olup yıllardir 3-4 okul gezmek zorunda olan zümreleriniz yoruldu. Devletin farklı kurumlarında yeni alanlarda farkli personellere kadro verilirken BTR KADROSU oluşturmak çok mu zor. 20 bini bulmayan BT ve BÖTE öğretmeni sayımız devlete çok mu fazla yük oluşturur? Zaten en az 12 şınıf şubesi bulunan okul sayisi 10binden de daha azdır. Bu sayı da şu an norm fazlası olanları eritir, en azından BTR KADROSUna geçmek isteyenlere cözüm olur. BTR kadrosu için ne yapabiliriz? Herkes görüşünü belirtsin. Ben ortak bir metin düzenleyip tüm sendikalarimiz aracılığı ile bakanlığa ulaşalım diyorum. Ortak metni herkes kendi sendikasına iletebilir. Gerekirse zümrelerimizden bir grup oluşturup sendikalarla birlikte bakanlığa gidilebilir yüzyüze bu BTR KADROSUnu talep etmek ve görüşmek için.
Arkadaşlar BTR KADROSU istemeyenler lütfen yazmasın. Boşuna tartişmaya girmeyelim. Sadece BTR kadrosu olsun demiyoruz. Bu ders normundan farkli bir kadro. İsteyen buraya geçecek. İsteyen ders normu olan okula geçecek. Norm fazlası olup kabul edenlere BTR KADROSU bir alternatif olacak. Başlığı zaten ISTEYENLER diye attım. Sizin ihtiyaciniz yoksa diğer zümrenizin ihtiyacı var. Yıllardır ilçe deposunda norm fazlası olup ders tamamlama için 3-4 okul dolaşan ve bu kadroyu isteyen okulum ve yerim belli olsun diyen zümreleriniz var. Onları düşünun ve BTR KADROSU istemiyorsaniz lütfen yazmayin. BTR KADROSU alternatif olacak. "Sadece derse girmek istiyorum, btr kadrosu istemiyorum" isteyenleri etkilemeyecek.
Arkadaşlar BTR KADROSU istemeyenler lütfen yazmasın. Boşuna tartişmaya girmeyelim. Sadece BTR kadrosu olsun demiyoruz. Bu ders normundan farkli bir kadro. İsteyen buraya geçecek. İsteyen ders normu olan okula geçecek. Norm fazlası olup kabul edenlere BTR KADROSU bir alternatif olacak. Başlığı zaten ISTEYENLER diye attım. Sizin ihtiyaciniz yoksa diğer zümrenizin ihtiyacı var. Yıllardır ilçe deposunda norm fazlası olup ders tamamlama için 3-4 okul dolaşan ve bu kadroyu isteyen okulum ve yerim belli olsun diyen zümreleriniz var. Onları düşünun ve BTR KADROSU istemiyorsaniz lütfen yazmayin. BTR KADROSU alternatif olacak. "Sadece derse girmek istiyorum, btr kadrosu istemiyorum" isteyenleri etkilemeyecek.
Son düzenleme: