btr ile iligi sorular

Kodla Büyü

hamuş

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar 2 yıldır btr görevlendirmesi almıyordum bu sene başvurdum. btr öğretmeninin aldığı ücret 18 saat üzerinden ne kadar alıyorsunuz?
ikinci sorum ise okulumuzda bu sene tahtalar yokmuş lab olacakmış (yeni okula taşındıkta) o yüzden ben farklı bir okulun lisenin btr görevini istedim bizim okul sabahçı gideceğim lise tam gün o halde benim ders programımı nasıl yapmaları gerekir sizlerde nasıl btr görevlendirme yazısında şöyle yazıyor kendi okulundaki dersleri olabildiğince az güne toplanıp kalan günler gideceği okul için görevlendirme kısmına ayrılır.
benim kafama takılan 18 saat dersim olacak 3 güne toplayabilir misiniz dedim okuluma
ayrı ayrı günler olur mu dediler olmaz dedim okullarda tamir ve ders takip işlerinin bütünlüğü bozulmasın diye neyse şöyle derler mi sabah kendi okuluna git öyleden sonra bize gel denir mi?bu kafama takılan sizlerde nasıl bu drumda olan var mı? teşekkürler

arkadaşlar cevap bekliyorum ama kimse umursamamış sorduğum soruları neyse canınız sağolsun

Hocam arkadaşlar umursamamış değilde gözden kaçmış, bayram tatili dolayısı ile siteye girilmemiş veya artık bu aynı tip soruların (siz üzerinize alınmayın) bıkkınlık vermiş olması olabilir. Yıllardır benzer sorular yüzlerce kez soruldu. Herkes kendi işine geldiği gibi cevapladı. Şimdi buraya biri cevap yazsa bir diğeri gelir tam tersi bir cevap yazar. Yıllardır bitmedi bu durum. Sorun 30 saat sorunu. Bir grup "ben dersime girerim, 30 saatten ders sayımı çıkarırım geri kalan sürede BTR lik yaparım" diyor. Bir grupta "30 saat diye bir sınırlama yok, dersine girdikten sonra BTR lik görevi öğrencinin okulda olduğü süre kadar devam eder" diyor. Böyle söyleyince bunlar branşa ihanetle suçlanıyor. Aramızdaki düşman oluyorlar. Herkes birbirini bilmezlikle suçluyor. Tabii ki bunda farklı il ve ilçelerin hatta okul müdürlerinin tutumlarıda etkili oluyor. Şimdi aşağıda yine başlar tartışma.

Hocam BTR görevlendirmesinde ortaya çıkan bu görüş ayrılıklarını gidermek için bakanlık olabilecek her duruma örnekler vererek açık bir şekilde anlattığı "Tereddüt Edilen Hususlar" yazısını yayınladı o bile farklı yorumlandı.
Hocam sizin duruma gelince hoşunuza gitmeyecek ama siz derslerinize girdikten sonra liseye geçip BTR lik görevinizi öğrencilerin dersi bitene kadar gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Tabii ki bu durum okul müdürleri ile aranızdaki ikili ilişkilere ve yapacağınız sözlü anlaşmalara göre değişiklik gösterebilir. Fakat 3 gün (farketmez farklı günler olabilir) okulunuzdaki derslere girdikten sonra liseye geçip, derslerinizin olmadığı günlerse sabahtan liseye gidip dersler bitene kadar orada görevinizi yapmanızı isteyebilirler.

Bakanlık bazen belli görevleri yerine getirecek personele ihtiyaç duyar. Şartları belirler ve yayınlar. Bu şartlarda çalışmayı kabul eden ve bu görevi yerine getirecek özelliklere sahip personeli, başvuruları sonucunda geçici olarak görevlendirir. Bu görevlendirmede zorlama yoktur. Personel şartlar kendine uyuyor ise istekte bulunur ve bu şartlar ile çalışabileceğini talep eder. Bakanlıkta uygun gördüklerini geçici olarak görevlendirir.
Personel görevlendirildikten sonra bu madde bana uymuyor, bunu beğenmedim, ben bu görevin sadece şurasını yaparım burasını yapmam gibi şeyler söylemesi olabilir mi? Sen baştan şartları bilmiyormuydun, bu şartları bilerek başvurmadın mı? Demezler mi adama.

Şartlar belli.
1-Kadronun bulunduğu okulda öncelikle üzerine düşen derslerine gireceksin. (Bu ders sayısı önemli değil. Maaş karşılığını doldurmak gibi bir zorunluluk yok. Hatta hiç dersin bile olmayabilir.) Nöbet tutmayacaksın, sana okulda başka bir görev verilmeyecek. BTR olarak başka bir okula gidiyorsan orada da nöbet tutmayacaksın derse girmeyeceksin.
2-Okulun ikili eğitim yapıyorsa BTR başvurunda görevlendirilmek istediğin dönemi belirteceksin. Okulda 2 BT ögretmeni iseniz biriniz sabah, diğeri öğle dönemini seçebilir. Ama 25-26 saat derse giren bir öğretmenin BTR görevlendirmesi talep etmesi ne kadar faydalı olur o da tartışılır.
3- Kendi okulunda derse girip başka bir okulu BTR lik için tercih ettiysen ve okul tam gün ise o okuldaki dersler bitene kadar görevin devam eder. Sen okulunda sabahçı isen öğleden sonra tam gün eğitim yapan liseye gidersin.

BTR lik görevi "Haftalık ders programında" belirtilir sadece ek ders ödenmesinde sorun çıkmaması içindir. 18 saat tam ek ders alınabilmesi için haftalık ders programının tam olarak dolduğunu gösterir. Ama 30 saatten fazla ders+BTR lik yapılmayacağını göstermez.

BTR görevlendirmesinde öğretmenler arasında görev yaptıkları süre de farklılıklar oluyor mu? Evet oluyor.
İkili öğretim yapan bir okulda 20 saat dersi olan ve kendi döneminda BTR olan bir öğretmen 10 saat BTR lik yapıp görevini tamamlayabilirken, aynı ögretmen tam gün bir liseye BTR olarak görevlendirme isterse görev yapacağı saat sayısı çok artmaktadır. Bu da bir dengeslzliğe ve farklılığa yol açmaktadır.

Belki de değişeceği söylenen görevlendirme şartlarında bu durumlar göz önüne alınır.

BBNET
Geri