BTR HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zysimsek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

zysimsek

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar btr hakkında o kadar soru ve yanlış yorumu gördükten sonra şunları belirtmekte fayda var :

1.öncelikle mesai saati kısmına gelince mesai saatleri sabah 7,30 13,20 şeklinde yada 13,30 17,20 şeklinde olacak.
2.tam gün olan okullarda ise sadece 1 btreheber öğretmen görevlendirilebilecek.
3.öncelik fatih projesi uygulanan okullarda olacak . şuanda da fatih projesi cogunlukla liselerde uygulandıgı için öncelik liseler olacak
4.kendi okulunuzda da çalışabilrsiniz fatih projesi uygulanmasada istege baglı olarak okulunuzda (nasıl ki önceden bt sınıfı olmayan okullarda bile formatör olabiliyorsak) fatih projesi uygulanmayan okullardaada yani kendi okulunda da kalabiliyorsun.
5.Diyelimki haftada 16 saat bt dersin var okulun da ikili öğretim yapıyor... sen sabat 7,30 da geliceksin yine 13,20 de cıkacaksın ders programına uygun şekilde dersine gireceksin geri kalan durumlar formatörlük gibi herşey formatörlükle aynı ....

hersey bukadar açık kimse karamsarlıga kapılmasın bu olayın formatörlükten tek farkı çalışma saatlerinin 8-5 den yarım güne düşmesi ve şubat tatilinde ve yazın görevlendirme olmamaması .geri kalan herşey aynı 6 aylık görevlendirme ile gerçekleşmesi ,nöbet verilmemesi gibi 30 saat mesainin üzerinde çalışma yok bunun üzerinde tuhaf tuhaf yorum yazıp arkadaşların kafasını karıştırmayın lütfen. ben btr olayını tüm detayları ile açıklamaya çalıştım ii çalışmalar...

umarım faydalı olmuştur yazdıklarım ... şimdi sabırla milli eğitim okulllara yazı göndermesini bekliyorum . . .

Teşekkürler, anlamak istemeyen yine anlamıyor sayın hocam.

benim anlamaya çalıştığımkonu şu ikili öğretim yapan bir okuldayım ve resmi yazıda ikili eğitim yapan okullarda en fazla 2 öğretmen görevlendirilir yazıyor 1 de olabilir eğer 1 kişi olacaksa yine 8-5 mi olur yoksa sabah ya da akşam mı idarenin yorumundan önce tedbirimi almak istiyorum çünkü öğleden sonra ki kademede hiç dersim olmadığı halde bile okula geliyorum

bizim okul 7,30 13,20 değilde 5.sınıflardan dolayı 14:00 de bitiyor, hatta 2 gün 14:00 e kadar dersim var.

1-rehberlik kısmını 14:00 e kadar koyabilirler mi?

2-ben şu an 24 saat derse giriyorum ve bu BTR olursam düşecekmi, düşmeyekse seçmeli 5.sınıfları bu saatten sonra geri verme şansımız olurmu?

5. sınfların dersine giriyosan son saatse yada rehberlik 14,00 de bitiyorsa bekliyeceksin...
24 saat dersin düşüp düşmeyeceği idareye bağlı ekders alamayan yada cok az alan diğer branş öğretmenleri varsa onlar ekders alsın diye bt dersini seçmeyip başka derslere geçiş yapabilir....

diğer soruya gelince ikili ögretim yapan okulda tek bilgisayarcı 8-5 mi kalacam ?
tabiki hayır kalamaz hocam hersey net acık yazıyor formatörlükten tek farkı mesai saatleri diye yazdım lütfen artık böyle şeyler sormayın hocam rica ediyorum...

Anlamazlar tabi,bizim il de ,il formatörünü aradım nasıl bu Btr,Formatörlükten farklımı dedim,Sadece isim olarak farklı dedi.Sonra benim 20 saat dersim var nasıl olacak dedim,20 saat derse okulunda girersin sonra akşama kadar gidip bir lisede formatörlük yaparsın dedi,bana çok mantıklı gelmedi.

pekala bt branş ama okulda ders yok. ilkokul 2:20 ders bitimi tam gün. bu durumda ders programı yapma gibi bir durum yok. 2.20 de çıkarsın diyorsun. müdürle konuşmadım geçen hafta yoktum yaazı geldi mi okudular mı henüz bilmiyorum. Bakalım.

arkadaşlar okulda 3 bt öğretmeniyiz ve 39 saat ders var öğretmenlerden biri norm fazlası ben BT rehber öğretmen için basvuru yaptım şimdi ben kaç saat ders alırım yardımcı olursanız sevinirim

kardelen28' Alıntı:
Anlamazlar tabi,bizim il de ,il formatörünü aradım nasıl bu Btr,Formatörlükten farklımı dedim,Sadece isim olarak farklı dedi.Sonra benim 20 saat dersim var nasıl olacak dedim,20 saat derse okulunda girersin sonra akşama kadar gidip bir lisede formatörlük yaparsın dedi,bana çok mantıklı gelmedi.

bilip bilmeden konuşmasın madem bilmiyo bi sussun gelişmeleri izlesin bir bilene sorsun da ondan sonra konuşsun..

hocam peki Adana'da durum nedir? Hiçbir sitede birşey yok bazı iller yazıyı gönderdi ve uygulamaya başladı. Adana neyi bekliyor bilginiz varmı?

orchun' Alıntı:
arkadaşlar okulda 3 bt öğretmeniyiz ve 39 saat ders var öğretmenlerden biri norm fazlası ben BT rehber öğretmen için basvuru yaptım şimdi ben kaç saat ders alırım yardımcı olursanız sevinirim
0 saat

şayet norm fazlası arkadaş ya da diğer arkadaşta başka bir okula bt rehberliği isteyip giderse o zaman bt rehberi olmayan 30 saat derse girer kalan 9 saatede okulda bt rehberi olan girecek.

benim kendi okulumda(ortaokul) 6 saat dersim var ayrıca görevlendirme 14 saat de lisede var. şimdi lisedeki dreslerim düşecek mi?

Arkadaşlar kafamın bir türlü almadığı nokta şu:
Ben Lisedeyim ve ders saatleri 8:20--- 9. sınıflara 8. saat olduğu için 4.20 arası. Normalde 3:30 ama 9'lar bozuyo. Şu koşullarda bu saatlere göre btr görevlendirmesi yapıcam. O zaman formatörlükten farkı ne. Birde ikili öğretimde yarım günse sonuçta mesai saati diye birşey var. Tam öğretimlerde de belli saat aralığı olmalı. Biz lisedeyiz diye fazla saat mi çalışacaz. Zaten bu konuda her ilde hatta yan okulunda bile farklı uygulamalar mevcuttu. Böylede çok farklı olmayacak o halde. Bana genel liselerde btr uygulamasıyla ilgili tam bilgi verirseniz sevinirimmm......

formatörlükten bir farkı daha var bt rehberliğin formatörlükte 6-15 saat diye derse girme süresi sınırlıydı. bt rehberlikte 30 saat bile derse girebilrsin. okuduğum kadarıuyla çalışma saatini 30 saat ile sınrlamış ama derse girme saatini sınırlamamış.
ayrıca 7,30 da başlayıpta 2 de çıkman gerekmez. çalışma planını 30 saatinize göre düzenleyiiz. bir gün dersin ikide bitiyorsa ona göre geç gelirsin. iyi okuyun maddeleri şimdiye kadar hakkımız yendi. bundan sonra daha bilinçli olunda hakkınızı yedirmeyin.

bence Adana veya diğer bekleyen iller diğerlerinin ne yaptığına bakıp netleşince uygulayacak sanırım.. umarım.. ben ankaradan bir eğitici formatörle görüştüm aynen bizim yaptığımız yorumlardaki gibi günlük ders saati 6 saat olarak belirlendi dedi (tabi sözlü olarak).. ama uygulamada kafa karıştıran yerler var.. özellikle de tam gün olan okullarda .. örneklendirerek müdürlerin anlayacağı şekilde söylemeleri lazım..

bt rehber öğretmenliği eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak, sabahçı öğleci olunabilecekse arkadaşlar bu 30 saati geçemez demektir. ders programını ona göre hazırlayacaklar.. ilk göreve başladığım yıllarda 29 saat derse girerken 2 gün sabahçı 2 gün öğleci 1 gün aracıydım.. buna benzer bir program yapabilir tüm gün olan okullar...

http://www.ankaraegitici.net/
adresinde;

Ancak Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 28.09.2012 tarih ve 16791 sayılı yazısı ile Görevlendirme ve çalışma esasları ve değiştirilmiştir.

arkadaşlar lise de 8:20 de ders başlayıp 16:20 de bittiyor diyor arkadaş. Bu arada ben ilköğretimdeyim lise giriş çıkışlarını bilmiyorum. Eğer giriş çıkış saatleri böyle ise ben böyle bir lisede görev alırsam ve idare hergün 8:20 - 10:20 ve 12:20 - 16:20 saatleri arasında bt rehberlik ders programı yapabilir mi? evet yapabilir bu durumda 8:20 den 16:20 ' e kadar bu şekilde okulda tutar. Lisede bt rehberlik yapacak arkadaşlar nasıl bir ders programı yapıyorlar sizinkiler nasıl bu konuda aydınlatırmısınız.

manhem' Alıntı:
benim anlamaya çalıştığımkonu şu ikili öğretim yapan bir okuldayım ve resmi yazıda ikili eğitim yapan okullarda en fazla 2 öğretmen görevlendirilir yazıyor 1 de olabilir eğer 1 kişi olacaksa yine 8-5 mi olur yoksa sabah ya da akşam mı idarenin yorumundan önce tedbirimi almak istiyorum çünkü öğleden sonra ki kademede hiç dersim olmadığı halde bile okula geliyorum
30 saat 30

zysimsek' Alıntı:
arkadaşlar btr hakkında o kadar soru ve yanlış yorumu gördükten sonra şunları belirtmekte fayda var :

1.öncelikle mesai saati kısmına gelince mesai saatleri sabah 7,30 13,20 şeklinde yada 13,30 17,20 şeklinde olacak.
2.tam gün olan okullarda ise sadece 1 btreheber öğretmen görevlendirilebilecek.
3.öncelik fatih projesi uygulanan okullarda olacak . şuanda da fatih projesi cogunlukla liselerde uygulandıgı için öncelik liseler olacak
4.kendi okulunuzda da çalışabilrsiniz fatih projesi uygulanmasada istege baglı olarak okulunuzda (nasıl ki önceden bt sınıfı olmayan okullarda bile formatör olabiliyorsak) fatih projesi uygulanmayan okullardaada yani kendi okulunda da kalabiliyorsun.
5.Diyelimki haftada 16 saat bt dersin var okulun da ikili öğretim yapıyor... sen sabat 7,30 da geliceksin yine 13,20 de cıkacaksın ders programına uygun şekilde dersine gireceksin geri kalan durumlar formatörlük gibi herşey formatörlükle aynı ....

hersey bukadar açık kimse karamsarlıga kapılmasın bu olayın formatörlükten tek farkı çalışma saatlerinin 8-5 den yarım güne düşmesi ve şubat tatilinde ve yazın görevlendirme olmamaması .geri kalan herşey aynı 6 aylık görevlendirme ile gerçekleşmesi ,nöbet verilmemesi gibi 30 saat mesainin üzerinde çalışma yok bunun üzerinde tuhaf tuhaf yorum yazıp arkadaşların kafasını karıştırmayın lütfen. ben btr olayını tüm detayları ile açıklamaya çalıştım ii çalışmalar...

ek ders açısından bir değişiklik var mı?

fattuana' Alıntı:
Arkadaşlar kafamın bir türlü almadığı nokta şu:
Ben Lisedeyim ve ders saatleri 8:20--- 9. sınıflara 8. saat olduğu için 4.20 arası. Normalde 3:30 ama 9'lar bozuyo. Şu koşullarda bu saatlere göre btr görevlendirmesi yapıcam. O zaman formatörlükten farkı ne. Birde ikili öğretimde yarım günse sonuçta mesai saati diye birşey var. Tam öğretimlerde de belli saat aralığı olmalı. Biz lisedeyiz diye fazla saat mi çalışacaz. Zaten bu konuda her ilde hatta yan okulunda bile farklı uygulamalar mevcuttu. Böylede çok farklı olmayacak o halde. Bana genel liselerde btr uygulamasıyla ilgili tam bilgi verirseniz sevinirimmm......
Ben bu dönem formatörlük istemedim fatih projesi kursları var diye.ikinci dönem de duruma göre istemeyi düşünüyorum.Lisede formatör olan arkadaşlar ne yapıyor 9.sınıfların derslerini bekliyorlarımı.

Saat 13.30u ölçü olsun diye mi yazdiniz yoksa resmi yazida 13.30 yaziyormu? Benim okulumda ders 12.00 de bitiyo. 7.ders dahil olursa 12.40ta bitiyo. Ben 13.30 a kadar kalirmiyim yoksa ders bitince gorevim de biter mi?

BBNET
Geri