BTR Haftada Kaç Saat Kurs Verebilir.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xxltc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

xxltc

Süper Üye
Süper Üye
Merhaba ark lar btr yim okulumda 12 saat bt dersim var aynı zamanda kendi okulumda 4 saat destekleme kursu veriyorum. Başka bir okulda da kurs vermek istiyorum okul tam gün tam yıl kapsamında acaba orada kaç saate kadar ders verebilirim.

Bana söylenen hocam sen btr sin full 30 saat derse giriyor gibi görünüyorsun 4 saatte destekleme kursu veriyorsun 34 saat ediyor bir öğretmen en fazla 40 saat derse girebilir bu nedenle 6 saat kurs açabilirsin dediler. Ben btr olduğum için 30 saat derse giriyor mu görünüyorum bu nerede yazıyor. veya daha fazla kurs açabilirsem bunun bir yasal dayanağı var mıdır.

Resmi olarak 30 saat derse giriyor gözüküyorsunuz. Zaten 30 saat üzerinden ekders alıyorsunuz. Maksimum 40 saat üzerinden ek ders alabilirsiniz. bu yüzden en fazla 10 saat kurs verebilirsiniz.

Okulda kaç saat dersiniz olursa olsun. Halk eğitimde kurs açarsanız haftada en fazla 10 saat ek ders alırsınız halk eğitimden. Btr olmanız ya da olmamanız, fark etmez. İsterseniz okulunuzda hiç derse girmeyin.

16/12/2006/26378 sayılı resmi gazetede yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın “Yetiştirme, okuma -yazma ve uyum kursları” başlıklı 8. maddesi şu şekildedir: “Kurslarda görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere haftada 10 saate kadar, ek ders görevi verilebilir.” Denmektedir. Bu madde fiilen girilen dersleri kapsamaktadır.

1) Resmî görevi bulunanlara haftada 10 saate,
2) Resmî görevi bulunmayanlara haftada 40 saate,
kadar okul öncesi, meslekî ve teknik orta öğretim, özel eğitim ve yaygın eğitim kurumlarında ek ders görevi verilebilir.

ark lar verdiğiniz bilgi için tşk ederim kursu halk eğitimde vermeyecem bir lisede verecem bisey fark edermi bilmiyorum ama tskler hepinize

BBNET
Geri