Btr giriş çıkış saati

Kodla Büyü
Bu arada ben BTR iken rehber öğretmenler baz alıyorum kendime hep, onlar nasıl yaparsa ben de öyle yapıyorum. Şuan onlar 30 saati dolduracak şekilde çalışıyorlar, idarecim de öyle dedi zaten çevremdeki tüm BTR ler de öyle çalışıyor. Günde 8 saat çalışmıyorlar yani 6 saat.
Çoğu kişi bu şekilde hocam. Ben kalırdım ama kasıtlı bu şekilde yapılması sinir bozucu. Hayırlısı bu dönemi atlatayım tövbe ettim.

sizce BTR görevi talep etmesek ve hiçbirşeyle de angarya diye ilgilenmesek psikolojik sosyal mobing üzerimize uygulanır mı? Okul idaresini geçtim, ilçe şube müdürü, ilçe müdürü gibi amirlerden bir takım hayıflanmalar olur gibi geliyor.
Bazen okuldaki bazı kıymet bilmeyen, ergenliğini atlatamamış öğretmenlerle bile muhattap olmamak için BTRden uzak durmak istiyorum. Gerçi bu sefer sınıf öğretmenliği verirlerse oda zor.
Okul idarecilerimle uyumlu çalışmam iyi gerçi bir sıkıntı yok.
Herşey yine bize kalıyor hocam. Ben btrlik yapmıyorken bile saatlerce kaldığım oluyordu okulda. madem alayım dedim. İyilikten maraz doğuyomuş.

BTR iseniz ve program oluşturulabiliyorsa mümkün olduğunca derslerinizi arka arkaya yapmalı. Yanılmıyorsam bunun ile ilgili resmi bir yazı vardı

Herşey yine bize kalıyor hocam. Ben btrlik yapmıyorken bile saatlerce kaldığım oluyordu okulda. madem alayım dedim. İyilikten maraz doğuyomuş.
Hayır demeyi bilmezsek hep bize kalacak sayın hocam. Nasıl olsa ben yapıyorum bari ek dersini alayım dedikçe de bu iş hep bizim aleyhimize olur.
Benim de BTR olmadığım halde 16 saatlik ders programımı beş güne yaymıştı bir müdür arkadaş.

Hocam kendinize bir çalışma planı yapın, 35 saat okulda kalma zorunluluğu yok. 5 saati dilediğiniz şekilde boşaltabilirsiniz. Nöbet de zorunlu değil BTR iseniz nöbet isteğe bağlı. Her şey konuşularak çözülür. Sadece işinizi yapın, ne eksik ne fazla...

Hocam kendinize bir çalışma planı yapın, 35 saat okulda kalma zorunluluğu yok. 5 saati dilediğiniz şekilde boşaltabilirsiniz. Nöbet de zorunlu değil BTR iseniz nöbet isteğe bağlı. Her şey konuşularak çözülür. Sadece işinizi yapın, ne eksik ne fazla...
Bundan emin misiniz hocam? Ben de öyle biliyordum herkes eğitim öğretim saati boyunca diyor.

Bundan emin misiniz hocam? Ben de öyle biliyordum herkes eğitim öğretim saati boyunca diyor.

Herkesin dediğine değil görevlendirme yazısına bakın hocam. BTR görevlendirme esaslarına bakarsanız 11. Maddede şöyle bir ibare var.

Fatih Projesi BT Rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak, her bir devre için (Sabah-Öğle) ayrı öğretmen görevlendirilebilecektir.
BTR iken ders programıma takılmadım. Nasılsa okuldaydım. İdare de hocam sen okuldasın diye çok dokunmadık programına derdi. Kötü niyetli değildi tabi. Ders aralarında boşluk olması beni rahatsız etmiyor. Dinleniyorum bu arada yada işim varsa onu hallediyorum. İşim olduğu zaman da yok hocam demediler. İdare etmekten de geri durmadılar şükür. Btr'yi bıraktım ders programım güzel şükür. Kin tutma vs olmadı. Bende ona istinaden ufak tefek iş olduğunda yaparım.

Son düzenleme:
Bir dilekçe ile görevi almak istemediğinizi bildirebilirsiniz. Görevlendirme iptal oluyor yıllar önce ben iptal ettirmiştim.

Ben BTR olacağım zaman diğer arkadaşların ders programını ayarlamanız için dilediğiniz gibi programı düzenleyebilirsiniz diyorum. Bunda sıkıntı yok bence :).

Bu kafayı da anlamak biraz güç geliyor bana. Ders programı ne olursa olsun eğitim-öğretim saatleri boyunca zaten okulda olacaksınız. Ben tam tersine pencere koyun bana veya ilk-son ders yapın diye rica ediyorum. Zaten okuldayım, neden yorayım ki kendimi:)

BTR'nin boş günü olmaz, hep okuldadır. Bu sebeple müdürünüz size iyilik yapmış,dinlene dinlene hem ders yükünüzü azaltırsınız hem de BTR görevinizi yaparsınız.

Hocam iyi bir idare ile çalışmak gerçekten şans. Sizi anlıyorum. Ama sizin gibi bir problem yaşasaydım Btr olmaz kaç saat varsa derse girer çıkardım. Hiç bir işe de dokunmazdım.

Ben de öyle anladım hocam. Ama inanın btr değilken bile her işi yaptım. Seneye de almayacağım zaten. Bu son oldu. Neden bu şekilde davrandığını anlamıyorum. Bir sayfısızlığıö olmadı ki. Çok canım sıkkın.
hocam kendinizde sebep aramayın insanların psikolojik manyaklıklarının öfke patlamalarının sebebi siz değilsiniz siz zayıf halkasınız yumuşak karınsınız iyi huylu bir insansınız sizden başka çatmaya gücü yetecek deşarj olacak mülayiiiiimmmmm kimse bulamamışlardır branş sebebiyle malesef bazılarımız idarecilerle yüzgöz olabiliyoruz zaman zaman onlarda bakıyor senin elinde torpil siyasi arka-güç -torpil -füze de yok haliyle sizin üstünüzde güç denemesi yapıyorlar.

Zaten o şekilde yapacağım hocam. Ama yani sanki sinir olmuş benim btr almama gibi. Ne diyeyim daha da almam. Elimi de sürmem gelecek yıl.
alıp almaman onu ırgalamaz hocam, size bir terbiyesizlik yaptıysa siz iki tane yapın onun yaptığı gibi yapın göstere göstere ortaya yaya yaya yapın.
Sizin daha deli olduğunuzu anlayınca geri çekilecektir.

hocam anlıyorum da kastı yapsa ne yapmasa ne. sen de en fazla formattan başka bir iş yapmaz sisteme arıza kaydı girersin. beklesin dursunlar tamirciyi.
Format ne alaka hocam ya...

Ben olsam akıllı tahta kullanımı ve eba rehberliği dışında bir şeye karışmazdım.

Ben de her işi yapıyorum madem alayım diye düşündüm hocam. Bu denli kötü bir programla karşılaşmadım. İşimi aksatan her şeye hayır diyen biri de değilim ne diyeyim. Zaten kalacağım ama kasıtlı yapılması sinir bozucu. Daha da almam.
Hocam durumunuzu bilmiyorum ama genelde zaten okulda olduğumuz için ekstra bir isteğimiz-ihtiyacımız olmazsa bu şekilde yapıyorlar. Art niyetli düşünmeyin derim. Ders programını oturtmak biraz zordur. O esnekliği sağlama noktasında biraz koz olarak kullanabiliyorlar. Teknik olarak zaten okuldayız. İdarecileriniz nasıl bilmiyorum ama benim acil bir işim vs olduğunda her türlü serbestliği sağlıyorlar. Karşılıklı birbirini idare edebilmek de önemli.

Hocam iyi bir idare ile çalışmak gerçekten şans. Sizi anlıyorum. Ama sizin gibi bir problem yaşasaydım Btr olmaz kaç saat varsa derse girer çıkardım. Hiç bir işe de dokunmazdım.
idarem yeni değişti hocam. O nedenle iyi gibiydi hadi dedim alayım. Zaten seneye ben de aynı şekilde davranacağım. Yıllardır almıyorum. Görmüş oldum. Çok bunalırsam iptal ettiririm.

Hocam durumunuzu bilmiyorum ama genelde zaten okulda olduğumuz için ekstra bir isteğimiz-ihtiyacımız olmazsa bu şekilde yapıyorlar. Art niyetli düşünmeyin derim. Ders programını oturtmak biraz zordur. O esnekliği sağlama noktasında biraz koz olarak kullanabiliyorlar. Teknik olarak zaten okuldayız. İdarecileriniz nasıl bilmiyorum ama benim acil bir işim vs olduğunda her türlü serbestliği sağlıyorlar. Karşılıklı birbirini idare edebilmek de önemli.
İyi düşünmeye çalışıyorum. Ama hiç nefes aldırmamış. Bir doktor vs işim olsa hep ders var. En azından bir gün sabah ya da çıkış boş olsa o zaman hallederdim.

hocam kendinizde sebep aramayın insanların psikolojik manyaklıklarının öfke patlamalarının sebebi siz değilsiniz siz zayıf halkasınız yumuşak karınsınız iyi huylu bir insansınız sizden başka çatmaya gücü yetecek deşarj olacak mülayiiiiimmmmm kimse bulamamışlardır branş sebebiyle malesef bazılarımız idarecilerle yüzgöz olabiliyoruz zaman zaman onlarda bakıyor senin elinde torpil siyasi arka-güç -torpil -füze de yok haliyle sizin üstünüzde güç denemesi yapıyorlar.
Ben kaos tartışma sevmiyorum hocam. Olmadı iptal etcem. Baktım yapamıyorum. İşleri yaya yaya yapacağım. Öğle aramdan tenefüsümden ödün vermeyeceğim. Ben de bu şekilde davrancam. Tartışmaya girince çok gerilirim. Ondan konuşmadım zaten.

Geri