Btr Görevlendirmede İdare zorluk çıkarabilir mi

Kodla Büyü

yasef0606

Site Gezgini
Btr görevlendirmesi istedim dönem başında kırk dereden su getirip imzalamadı ..Yeni geldiğim için ilçe mem e devlet gitmek istemedim..Böyle bir durum yaşayan hocamız var mı ne yapabiliriz..
Not, Okulda kaç dersin okursa olsun 4 gün yapıyorlar o sebeple Btr istedim.

Benim de başıma geldi hocam karaktersiz ve kendini okulun ağası olarak gören müdür hafta içi hergün sabahtan okulda btr olacaksın haftada iki gün de öğleden sonra ders tamamlama için başka bir okulda btr olacaksın diye diretti değilse imzalamam dedi ben de kabul etmek zorunda kaldım. Aslında o formda müdür imza atarak formdaki bilgilerin doğruluğunu onaylamış olması gerekiyor ama müdür sanki benim görevlendirmemi onaylamış gibi davranıyor.

Benim de başıma geldi hocam karaktersiz ve kendini okulun ağası olarak gören müdür hafta içi hergün sabahtan okulda btr olacaksın haftada iki gün de öğleden sonra ders tamamlama için başka bir okulda btr olacaksın diye diretti değilse imzalamam dedi ben de kabul etmek zorunda kaldım. Aslında o formda müdür imza atarak formdaki bilgilerin doğruluğunu onaylamış olması gerekiyor ama müdür sanki benim görevlendirmemi onaylamış gibi davranıyor.
o zaman sizde prosedür uygulayın herşeyin rehberliğini hakkıyla yapın sadece ağzınız çalışsın hiç bir işin altına girmeyin el sürmeyin

Ben idare ile uğraşmak istemiyorum.Merak ettiğim müdür kabul etmezse btr görevlendirmesini yapabileceğim birşey var mıdır ?
var tabiki hocam ilçeye gidiyorsun durumu anlatıyorsun zaten valilik oluruyla oluyor müdür onaylaması diye bişey yok. müdür sadece yazıyı gönderecek. ha küçük bi ilçedesindir okul ile ilçe zaten seni kalee almaz o ayrı. ama her halükarda müdürünü karşına alman lazım yok ben müdürle uğraşamam dersen bişey olmaz. ben ilçeyle görüşmüştüm bizde google formla da alıyorlar isimleri excele toplamak kolay oluyor öyle hem. müdür ne derse desin sen istediğin okulu yaz hocam deyip arkamda durdular ama işte müdürün ilçeyle zaten ortak yapıyorsa şimdi her yer karışık zaten o işten bi cacık olmaz, müdürün görevlendirme verme gibi bi yetkisi yok sadece yazıyı gönderecek olmadı ilçeye gidip verin ek-2 yi

Bakanlık başvuru formunda müdür imza bölümü yok. Siz imzalayıp üst yazı ile ya da elden il meme götürebilirsiniz. Müdür okulumda ihtiyaç yok diyebilir. Senin yerine başkasını görevlendiremez. Sen de başka okulda bu şekilde görev alabilirsin.

Ekli dosyalar

• IMG_20250211_002701.webp
    IMG_20250211_002701.webp
    48.4 KB · Görüntüleme: 182
Ben idare ile uğraşmak istemiyorum.Merak ettiğim müdür kabul etmezse btr görevlendirmesini yapabileceğim birşey var mıdır ?
Müdürünün onayında olan bir durum yok. Ebys ye işleyecek başvurunuzu ve ıslak imzalı olarak il milli eğitime yollamak zorunda. İletmezse ilçe , kaymakamlık ve İl'e elden verebilirsiniz dilekçenizi

Bakanlık başvuru formunda müdür imza bölümü yok. Siz imzalayıp üst yazı ile ya da elden il meme götürebilirsiniz. Müdür okulumda ihtiyaç yok diyebilir. Senin yerine başkasını görevlendiremez. Sen de başka okulda bu şekilde görev alabilirsin.
Olur çıktıktan sonra diyemez ama öncesinde il koordinatörü ve sorumlu şube müdürü ile görüşüp okulunu kontenjan dışı bırakabilir, tabii gerçektende ihtiyaç yoksa... Kendi okul müdürünüzün yapmaması gereken bir davranış,hoş değil .

Olur çıktıktan sonra diyemez ama öncesinde il koordinatörü ve sorumlu şube müdürü ile görüşüp okulunu kontenjan dışı bırakabilir, tabii gerçektende ihtiyaç yoksa... Kendi okul müdürünüzün yapmaması gereken bir davranış,hoş değil .
işte bu yüzden bütün okullarda btrehber öğretmen norm kadrosu olmalı bazı müdürcükler bu görevi kendilerinden lütufmuş gibi sunarak öncelikle kendi okey masası arkadaşlarını cemaatlerden kankalarını önce görevlendiriyorlar sizin kadronuz okulda olsa bile ilçe veya ile aleyhinizde iftira atıp sizi saf dışı bırakıyorlar hiç acımıyorlar bile, bu kadar ş..z olanları var malesef.
tüm bu sorunların çözümü için btrehber öğretmen norm kadrosu dersten bağımsız olarak bütün okullara gelmeli ve böte veya bt den başka kimse bu kadroya kesinlikle alınmamalı

Son düzenleme:
Bakanlığın resmi BTR yazılarına göre konu başlığı ile ilgili bildiklerimi yazayım:

Başvuru formu doğrudan il'e gönderilmek/verilmek üzere hazırlanmış. İlçe kanalıyla gitmesine gerek yok bence. Başvuru formu aslında bir tür dilekçe. Doğrudan doldurup ile verseniz bile olur gibime geliyor.

BTR başvuru formunda müdür imza alanı yok. Her il kafasına göre bu forma bir şeyler ekliyor. Öyle bir alan konmuşsa müdür sadece doldurduğunuz bilgilerin doğruluğunu onaylamak için imzalar.

Resmi yazıdaki BTR başvuru formuna göre mecburen ilk tercih kendi okulunuz olmalı. Aslında bence mantıklı.

Müdürün/okulun "BTR ihtiyacı yok" diyeceği bir durum söz konusu değil. 8 ve daha fazla E.T. olan her okula görevlendirme yapılır. Yazılarda "yapılabilir" bile demiyor. "Yapılır" diyor.

21 ders saatinden fazla dersi olan öğretmenler sadece kendi okullarında görevlendirilir. Bu da bana mantıklı geliyor. 21 ders saatten fazla ders olması görevlendirmeye engel değil.

Ders tamamlama işi biraz yoruma açık. Çünkü resmi yazılarda aklımda kaldığı kadarıyla "mevzuatı gereği girmesi gereken derslere girdikten sonra kalan zamanda BTR görevini yapar" yazdığı için ders tamamlama yaptıranlar oluyor. Fakat BTR görevi ders yerine geçen bir görev. Maaş karşılığını bile tamamlayamasanız onun yerine BTR görevi yapıyorsunuz. Karşılaştırmak doğru olmayabilir ama idareciler gibi.

Yanlış bildiğim/yazdığım varsa arkadaşlar doğrusunu yazarak düzeltsin lütfen...

sene başında buna benzer sorun yaşadım. tahtalar ve internet altyapısı var. ihtiyaç belirleme de okul idarelerinin ihtiyaç belirleme gibi bir durum belirtmelerine gerek olmadığını yazmışlardı cevap olarak.

BBNET
Geri