BTR Atama Bekleyenler için Nasıl bir gelişme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan must109
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

must109

Site Gezgini
Ben son sınıf böte okuyorum bilişim teknolojisi rehber öğretmenliği olayı gelecek yıl atama sayılarına yansıması nasıl olacak her okula bir btr mi oluyor?

Henüz norm verilmedi bu sebeple atamayı etkilemiyor. Yeni bir çalışma yapılması gerekiyor bunun için.

must109' Alıntı:
Ben son sınıf böte okuyorum bilişim teknolojisi rehber öğretmenliği olayı gelecek yıl atama sayılarına yansıması nasıl olacak her okula bir btr mi oluyor?
2 yıl bekledik bir 2 yıl daha norm sürebilir

Belki öyle; ancak norm derse göre belirlenir. Norm belirleme yöntemi değişmezse ki inşallah değişir, her okula bir btr olmuyor. BTR normu etkilemiyor şimdilik

Kadrolu olmadığı için adayları etkilemiyor.Her okula fatih gelecek.Belki ozaman kadro verirler.Ama o zamanda en büyük çekincem sınıf öğretmenleri nerdeyse her branşa geçtiler.Geçtikleri branşları kuruttular.Bizide kurutabilirler.

Şu an için mevcut öğretmenlerin görevlendirilmesi şeklinde yapılacak. İnşallah ders saatinden bağımsız olarak her okula en az bir norm şeklinde düzenleme yaparlar da hem daha fazla ilk atama olur hem de il içi - il dışı tayinler kolaylaşır.

Evet her okula bir norm verilmesi lazım peki FATİH projesi kaç okulda bitti şimdiye kadar.

must109' Alıntı:
Evet her okula bir norm verilmesi lazım peki FATİH projesi kaç okulda bitti şimdiye kadar.
Meslek liseleri hariç çoğu liselerde kuruldu. Eylül ayından itibaren ortaokullarda başlanacak

Bende KPSS ye çalışıyorum ama önümüz oldukça sisli sizlerden bilgi almak için bu siteye takılıyorum sizce alım gelecek yıl yine düşük mü olur yoksa umutlu musunuz?

must109' Alıntı:
Bende KPSS ye çalışıyorum ama önümüz oldukça sisli sizlerden bilgi almak için bu siteye takılıyorum sizce alım gelecek yıl yine düşük mü olur yoksa umutlu musunuz?

her ne kadar norm verilmesede btr olayyından sonra atamalar artacaktır olumlu yönde.ilerki zamanlarda norm verildği taktirde yeniden 75 li puanlarla 4 haneli sayılarda atama yapılacağını düşünüyorum.

must109' Alıntı:
Arkadaşım norm sorunu mayıs-haziran ayına yetiştirip çözerlerse bu ağustostaki atamaya yansır. Normlar haziran ve eylül aylarında güncelleniyor. Ama yakın bir zamanda norm sorunun çözüleceğini hiç bir bilişimci beklemiyor

Şahsi düşüncem BT rehber öğretmeni kavramı fatih projesinin düzgün bir şekilde başlaması için planlanmış bir görevlendirme. 3-4 yıl sonra öğretmenler akıllı tahtayı gözü kapalı kullanıyorlar denilip yine görevlendirmeler sona erdirilir gibi geliyor. Atanamayan arkadaşlar için umut vermek isterdim ama bir fayda sağlamayacağı düşüncesi baskın durumda

achillus' Alıntı:
must109' Alıntı:

her ne kadar norm verilmesede btr olayyından sonra atamalar artacaktır olumlu yönde.ilerki zamanlarda norm verildği taktirde yeniden 75 li puanlarla 4 haneli sayılarda atama yapılacağını düşünüyorum.

Atamalar norm kadroya göre yapılıyor norm verilmediğinde atama nasıl artacak bir çok bilişimci norm fazlası durumunda iken

deftones' Alıntı:
Şahsi düşüncem BT rehber öğretmeni kavramı fatih projesinin düzgün bir şekilde başlaması için planlanmış bir görevlendirme. 3-4 yıl sonra öğretmenler akıllı tahtayı gözü kapalı kullanıyorlar denilip yine görevlendirmeler sona erdirilir gibi geliyor. Atanamayan arkadaşlar için umut vermek isterdim ama bir fayda sağlamayacağı düşüncesi baskın durumda
3-4 yılmı? Fazla umutlusunuz.Belki Fatih'in geç ulaştığı bazı yerler hayrına uzayabilir.Ama eğitici kursların öğretmenlere uygulaması tamamlandığında görevlendirmeler biter.

COBOL' Alıntı:
deftones' Alıntı:
3-4 yılmı? Fazla umutlusunuz.Belki Fatih'in geç ulaştığı bazı yerler hayrına uzayabilir.Ama eğitici kursların öğretmenlere uygulaması tamamlandığında görevlendirmeler biter.
bence siz fazla artniyetlisiniz, Allah'tan ki yetkiler sizi elinizde değil bu konuda.

KöfteHoRr' Alıntı:
COBOL' Alıntı:
deftones' Alıntı:
bence siz fazla artniyetlisiniz, Allah'tan ki yetkiler sizi elinizde değil bu konuda.

Bence artniyetle ilgisi yok bunun. Olacağı görmek için kahin olmayada gerek yok polyannacılık yapmayada. Şu sıralar BTR kadrosu için bastırmamız gerekiyor yoksa ağzımıza çaldıkları bu bal ile bir arpa boyu yol alamayacağız yine günü kurtaracağız.

xsentiuss' Alıntı:
KöfteHoRr' Alıntı:
COBOL' Alıntı:
deftones' Alıntı:

Bence artniyetle ilgisi yok bunun. Olacağı görmek için kahin olmayada gerek yok polyannacılık yapmayada. Şu sıralar BTR kadrosu için bastırmamız gerekiyor yoksa ağzımıza çaldıkları bu bal ile bir arpa boyu yol alamayacağız yine günü kurtaracağız.
madem olacakları bu kadar kolay görebiliyorsunuz, zamanında kendinizi niye uyarmadınız bu alanın geleceği yok başka alan okumak için?

Onun pişmanlığını yaşıyorum zaten fırsatım olsa 1 dk bile durmayacağım bu vakitten sonra. 5 yılda tabi caizse tepeden alıp dibe batırdılar bu bölümü bi 5 yıl sonra ne olacağımızında garantisi yok bu yapılanlar senin özlük haklarını sağlamlaştırmadı Fatih projesinde geçiş döneminde seni kullanıma açmış oldu sadece kullanıp kullanıp atacaklar yine.

Ona sen et bi zahmet çok beğendiysen attan inip eşeğe binmeyi çok seviyorsan. Teknoloji tasarımın bizim branştan bir farkı kalmayacak onlarında dersleri kaldırılıyor.

ben alanımdan memnunum dikkat edersen ve alan değiştireceğim diye bişey demiyorum. senin yan alanın diye bişey yoksa önünde 2 seçeneğin vardı, birini attan inip eşşeğe binmek olarak gördüğün için değerlendirmedin, yeniden üniversite okumaktan başka şansında yok sanırım başka alana geçmek için.

Umarım da sözünüzün arkasında durur, kendinizi kullandırıp kullandırıp attırmazsınız BT Rehberliğine müracaat ederek.

Valla ben yan alan olmamasına rağmen ilçeye başvuruda bulundum matematik branşı için doğal olarak reddettiler ancak yine ilçede bir başkasının yan alanı yazmadığı halde transkriptleri gösterip geçtiğini duydum ne kadar doğrudur bilmiyorum detaya girmeyeceğim bu sebeple. Bizim branştaki arkadaşlar masa başından ülkeyi kurtarmayı çok seviyorlar eylem olunca gelmezük, hak arayalım dediğimizde gelmezük diyorlar. Zamanında o kadar matematik fen dersi gördük birlik olup bunun için bastırsaydık şimdiye diplomada yazardı birşey! Bugünde diyorumki bu görevlendirme geçiş dönemi için, en güzel tarafı sadece çalışma saatleri oldu ama günü kurtarmaktan öteye geçmez.

BTR için başvurdum lise yaz denmesine rağmen sadece kendi okulumu yazdım. Kullandırma meselesindede sen rahat ol ben gemimi illa yüzdürürüm :wink: Sizdeki bu saçma iyimserliğide bi anlayabilsem.

Bende bir iyimserlik yok hocam, ortadaki muvcut durumu okumayı biliyorum kendimce, haklarımı, sorumluluklarımı ve görevlerimi biliyorum bide.

Bide bu yazının bizim norm kadro sorunumuzu çözmediğini bildiğim kadar, norm kadro'nun eğitek'in yetkisi dahilinde olmadığınıda biliyorum. O yüzden eğitek'in bizim durumumuzu iyileştirecek bir yazı yazmasına "neden bunda norm kadro yok" diyerek burun kıvırmıyorum.

Eğitek dediğin kurum bakanlığın bir kurumu onların görüşleri doğrultusunda bu yol şekilleniyor. Derneğimiz var hepimizin ayrı sendikaları var. Bu olay sıcaklığını koruyorken ne alabilirsek ne koparabilirsek bize faydası olur. Şimdi bakıyorum foruma birçok arkadaş saatleri iyileşince rahatladı herşey güllük gülistanlık oldu. Umarım bu yazdıkları 30 saatlik bilişim+rehberlik normlar belirlenirkende 30 saat diye gösterilebilir. Asıl rahatlama o zaman olur bizim branş için.

Hocam bu yazı çıktığı ilk günden beri nerdeyse yazı ile ilgili yazılan her mesajı takip etmeye çalışıyorum, belki benim kaçırdığım bir detay vardır da öğrenmiş olurum diye. Yazıdan memnun olan arkadaşların nerdeyse tamamına yakını Norm kadro sorunumuzun devam ettiğini ve onun içinde ayrı bir çalışma yapılması gerektiğini (geçen sene yayılanan bizim için "maliye bakanlığı ve ttkb'nın uygun görüşleri alınarak bakanlık tarafından kadroları belirlenir" maddesinin hayata geçirilmesi) söylüyor zaten.

Bu konuda farklı düşünen %1 lik bir kesimdir, onlarda zaten alan dışı formatör arkadaşlar ya da sırf tartışma ortamı yaratmak isteyen kişiler.

Aynı fikirdeysek sorun yok ancak benim gözlemim birçok arkadaşın bu işin peşini bıraktığı yönünde maalesef.

Her lise ve ortaokula birer norm ayrıca öğrenci sayısı 1500 ü geçen okullara 2 norm gelmeli. Bt öğretmenleri haftada 30 saat çalışacak şekilde program yapılmalı, valilik onayı kalkmalı, her bt öğretmeni btr kadrosuna geçmeli, istemeyenlere alan değişikliği hakkı tanınmalı, en az 5000 bt öğretmeni alınmalı, açık kalan okullara ise geçici görevle 180 saat kurs belgesi ile diğer branştaki arkadaşlar alınmalı

must109' Alıntı:
Heüz türkiyede 52 oulda bitti saece onun dışında kurulumları soruyorsanız onu da buraki arkadaşlar bilemezler;
bilgi edinmekten daha zyade doğru bilgiyi edinmek önemlidir sevgili melsektaş adayım;

Türkiyede 3657 okula etkileşimli tahta kuruluyor nereden mi biliyorum.
Bu işin para babası Ulaştırma bakanlığı (bu heryerde yazıyordu)
demekki onların siteye baktım(eeee)
o sitede ihale ilanları var(bu iş ihalesiz olmaz diye mantık yürttüm)
ve ilanlar arasında bu sayıyı buldum.
peki kalan adımlar(ben ara ara www.meb.gov.tr ve www.ubak.gov.tr adreslerini kontrol etmek tarafındayım)

senin endişene yada soruna gelelim sevgili arkadaşım benim kardeşimde Dokuz Eylül BÖTE mezunu onunlada konuşuyoruz bunları yani sende benim kardeşim sayılırsın.
görevlendirmenin arama üzerinde etkisi sıfırdır.
görevlendirme esaslarına bakarsan (google'da arat) eğer bir okulda BTR yoksa o okuldan başka branştan birileirnin olabileceğini görebilirsin.
Kaldı ki şu anda ki kurulumların çoğu (%'yi öğrenmek için ihale listesine bak) Anadolu Lisesi ve anadolu liseleri sınavla öğretmen alır yani öğretmen olacak adaylığı kalkacak birkez daha sınava girecek X puan ve üzeri alacak devlet Anadolu Liselerine öğretmen ataması yapacak ve oralara BT öğretmenleri gelecek,
gördüğün gibi bu süreçte malesef size bir etki yapmıyor.

BBNET
Geri