Btr öğretmen eğitimleri

Kodla Büyü

yesimk06

Süper Üye
Süper Üye
Mesajlar
1,041
Btr olduğumuzda öğretmenlere de eğitim vermemiz ya da planlamamız gerekiyor. %99 kimse böyle bir eğitime katılmak istemeyecek olsa da ben yaptım kimse gelmedi gibi bir eğlemiz olması gerekiyor.

Okuldaki öğretmenlere eğitim vermek için hazırlanmış plan ya da resmi yazısı olan var mı ya da bu işi nasıl yapmamız gerekiyor?
Ben bir tablo oluşturup içine verebileceğim eğitimleri yazıp bunu resmi yazı ile öğretmenlere duyurmayı düşündüm gelmek isteyen olursa katılmak istediği eğitimin karşısına katılmak istiyorum yazsın dedim. Uygun mudur? Sizler nasıl yaptınız ya da nasıl yapmamız gerekiyor?
 
hocam benim bildiğim kadarıyla bağlı olduğunuz il milli eğitim müdürlüğü kendi bünyesinde Fatih Eğitmenlerini ( fatih Teknoloji Kullanımı Semineri Almış Bil. Öğretmeni) görevlendirerek bu eğitimleri sağlar diye biliyorum...Ama yine il kordinatörüne sorun derim.
 
ilk mesajda bahsettiğim planlamayı yaptım bir doküman hazırladım. Resmi yazıyla da arkadaşlara duyurduk. ben arkadaşların çoğu istemez diye düşünürken çoğu istekli oldu. Ciddi ciddi eğitim vericem mesai arkadaşlarıma. iyi hazırlanmam gerek. yaptığım plan da burada.
 

Ekli dosyalar

  • retmen bt eğitimleri.zip
    10.6 KB · Görüntüleme: 219
bence çok güzel düşünülmüş bir plan. herkese örnek olabilecek bir plan. okulda olduğumuz sürelerde uygun saatler belirlenerek istekli öğretmenlerin bilgilenmesini sağlamak başlıca görevlerimizden zaten. okul saatleri dışında diye düşünürseniz halkeğitim veya hizmetiçi eğitim birimlerinin bilgisi ve onayı dahilinde olur. bu düşünceniz takdiri hakediyor bence başarılarınızın devamını dilerim.
 
btedernegi' Alıntı:
http://www.bte.org.tr/belge/bilgilendirmeler/%C3%96rnek%20Format%C3%B6r%20Plan%C4%B1%20Bili%C5%9Fim%20Teknolojileri%20E%C4%9Fitimcileri%20Derne%C4%9Fi.pdf burada da bazı örnekler atölye ve bilgilendirme çalışması adı altında geçiyor. bazı arkadaşlar ilginç eğitimler için ilden onay alıp katılan öğretmenlere katılım sertifikası da verdiler.
fikirler için teşekkürler.
İlginç eğitimler derken hocam? başka branşlardan öğretmen arkadaşların bt eğitimleri dışında verdikleri eğitimler mi acaba? değilse neler olabilir.
Ben de katılımcılarıma sertifika vermek istiyorum. :))
 
yesimk06' Alıntı:
Btr olduğumuzda öğretmenlere de eğitim vermemiz ya da planlamamız gerekiyor. %99 kimse böyle bir eğitime katılmak istemeyecek olsa da ben yaptım kimse gelmedi gibi bir eğlemiz olması gerekiyor.

Okuldaki öğretmenlere eğitim vermek için hazırlanmış plan ya da resmi yazısı olan var mı ya da bu işi nasıl yapmamız gerekiyor?
Ben bir tablo oluşturup içine verebileceğim eğitimleri yazıp bunu resmi yazı ile öğretmenlere duyurmayı düşündüm gelmek isteyen olursa katılmak istediği eğitimin karşısına katılmak istiyorum yazsın dedim. Uygun mudur? Sizler nasıl yaptınız ya da nasıl yapmamız gerekiyor?

Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni, BT Destekli Eğitim Modeli'ni benimseyen ve yapılanmasını Fatih Projesi'yle gerçekleştirmeye çalışan MEB'in yakın bir zaman diliminde üzerine titreyeceği bir alan olacaktır. MEB istese de istemese de buna mecbur kalacaktır. Nefeslerimiz yeterse bunu hep birlikte göreceğiz.

BT Rehber Öğretmeni, sistem içinde üzülerek müşahede ediyoruz ki; hâlâ Bilgisayar Formatör Öğretmeni gibi davranıyor ve yönetici ve öğretmenler tarafından formatör öğretmen gibi görülüyor. Personelin zihninde: Okuldaki arızalı bilgisayarları onaran web sitesini yapan, bol bol yatan biri... Bu yıpratıcı ve imaj zedeleyici bir durumdur.

Bu algıyı değiştirmek için tanımlanan, BT Rehberlik görevlerine uygun çalışmaların, titizlikle yapılması gerekiyor. YEĞİTEK ten uyarı gelmeden bütün BİTERO arkadaşlarımızın neler yapabileceklerini düşünmeleri ve uygulamaya koymaları gerekiyor.

BTR görevlendirme onayları geldiği hafta ilçemizde yaptığımız BİTERO Toplantısında, öğretmenlerimize yapılacak çalışmalardan ve okul personeliyle iletişim etkili iletişim kurulmasına kadar geniş bir yelpazede yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda paylaşımlarda bulundum.

Şu andaki konum formatörlükten çok farklı. Bu farkı okullarında uygulamalı olarak yaşatmaları için öğretmenlerin ihtiyaç duydukları konuları.. onlara, kendilerini rahat ifade edebilecekleri bir iletişim kurarak belirlemelerini tavsiye ettim. Öğretmenlerle, sıcak bir iletişim, karşılıklı güven ve samimiyet bağı kurulamazsa, öğretmenler REHBERLİK DESTEĞİ TALEP ETMEYECEKLERDİR. %99

Arkadaşlar Yetişkinlerle çalışmak, öğrencilerle çalışmaktan çok farklı...
BT Rehberliği yapacağınız kişiler YETİŞKİNLER.
Yetişkin psikoloji /eğitimi hakkında çalışmanız gerekecek.

Buraya kadar paylaştıklarım BT Rehber Öğretmenleri için en temel ve işin püf noktaları idi..

Sayın Öğretmenim, BİTERO nun Öğretmenlere vermesi gereken eğitimler diye bir yazı ve program yayınlanmamıştır.
Okulun nabzını tutarak bu eğitimleri siz belirleyip planlayacaksınız. Birkaç örnek paylaşayım:

Rehberlik Faaliyeti Olarak Neler Yapılabilir:

Öğretmenler için:

-Starboard uygulamaları, pratik bilgiler
-PDF dökümanlardan sayfa ayıklama/birleştirme.
-Powerpoint kullanımı. sunu düzenleme
-Öğretmenler için faydalı site tanıtımları
-EBA tanıtımı, EBA daki online kaynaklar.
-Kişisel blog hazırlama.(öğretmenin öğrencileriyle paylaşım kanalı olarak düşünülebilir)
-USB virüsleri başta olmak üzere virüs tehditlerine karşı alınacak tedbirler.
-Güvenli internet kullanımı

BT Rehber Öğretmeni Öğrenciler içinde faaliyetler yapmalıdır.

-Tablet dağıtılan okullarda öğrencilerin en çok karşılaştıkları sorunlar
belirlenmeli öncelik bu sorunların giderilmesine yönelik etkinliklere verilmelidir.
-Bilinçli Güvenli internet kullanımı
-İnternet Etiği
-Sosyal Paylaşım ağlarında nelere dikkat edilmelidir.
-Kişisel blog hazırlama.(ücretsiz blog hizmeti veren bir servisten ör. blogspot)
-Öğrenciler için faydalı site tanıtımları

Okulda vereceğiniz eğitimler aslında bir ETKİNLİK faaliyetidir.
Bunlar için sertifika veremezsiniz. gerekte yok değil mi?
Sertifika verebilmeniz için Valilik onayı alınmış, "Hizmetiçi Eğitim Faliyeti" açılması gerekir.

Konuyu açtığınız için Teşekkür ederim...değerli katkıların geleceğini ümit ediyorum...

Aslında bizler Ağaç Eken Adam gibiyiz...Sevgiyle kalınız...
 
Uzun uzuuuun cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Çalıştığım okul ortaokul yani Fatih daha yok. Ben btr görevleri 4. Maddesinden yola çıkarak böyle bir şey planladım, çok da boş vaktim yok aslında 26 saatin üzerine btr görevim var. Fakat mesleğimi, çalışmayı ve değişik çalışmalar yapmayı.üretmeyi seviyorum. 3 çocuğumdan zaman kaldıkça da kendimi geliştirmeye çalışıyorum :)
 
Okulunuz Fatih projesi kapsamında değilse, starboard ve tabletle ilgili yazdıklarım hariç tutun, diğerlerini şablon olarak alabilirsiniz.

Okulunuzda Etkileşimli tahta yoktur ama prejeksiyonu kullanıyordur öğretmenleriniz.

Onların ufkunu açacak etkinlikler tasarlayabilirsiniz.

Bu etkinliklere katılımı mecburi tutmayın sakın...emrivaki bir tavırla tüm öğretmenler şu saatte şu yerde hazır bulunacak denilmemesi gerekir.
Bu yaklaşım çok itici olur ve "rehberlik" yaklaşımıyla bağdaşmaz.

Nasıl olmalı derseniz?

Faaliyetinizle ilgili bilgilendirmeyi 3-5 gün önceden öğretmenlere yapınız, programınız duyuru panosunda asılı kalsın.

Güzel bir şekilde hazırlanarak gidin. etkinliğiniz 15-30 dk yı mümkünse geçmesin.

Onların direk işine yarayabilecek pratik bilgi/uygulamaları paylaşın.

Cazip bir içerik ve sunum olamalı.

Etkili bir çalışma olursa katılımcılarınız reklamınızı çok hızlı bir şekilde yapacak ve
bir sonraki etkinlikte katılımcılarınız artacaktır.

Bu sizin okuldaki imajınızı güçlendirecektir. saygınlığınızın arttığını göreceksiniz.

Siz paylaştıkça, öğretmenler faydalandıkça mutlu olacak...
 
Geri
Üst