BTR Öğretmeni olmayan liseler?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mavi85
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mavi85

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bulunduğum bölgede kendi lisemden başka 2 lise BTRsiz kaldı bu yıl, o liselerde BT dersi seçilse bile ders sayısı ortaokulları geçemediğinden bölge normuna takılıyor ve BT Öğretmeni normu da gelmiyor, dolayısıyla bir BT Öğretmeninin bu liselere kadrolu olarak gelmesi imkansız. Sene başından beri kendi okulumla birlikte yardım olsun diye o okulların işine de gidip bakıveriyorum, ama artık fazla gelmeye başladı, yorulmaya başladım, bu ip numaralı gelişmiş yazıcı, access point, E-Tahta ve tablet arızalarından sonra, uygun bir dille anlatacağım artık destek veremeyeceğimi ama ne olacak bu okulların durumu? Bir dalga daha tablet gelecek iyice zorlaşacak işleri. Bölgemde diğer branşlara 100 saatlik BTR kursu verdiler ama onlar da "ne zaman ek derssiz kalırsak o zaman BTR yaparız" diyorlar. İşler ve arızalar yoğunlaşmaya başladı artık, liselere ders sayısına bakılmadan BTRÖ normunun getirilmesi lazım artık. Böyle bir çalışma var mıdır?

norm olayının derse bağlı olmadan bağımsız olarak yapılmasını defalarca burada dile getirdik lakin öyle bir çalışma yok gibi.. Bahsettiğiniz liseler maalesef kaderine terk edilecek.. Bizim buradaki ilçede de öyle bir lise var.. Haftanın tek günü gidiyordum artık gitmiyorum.. Dünyanın tableti birikmiş, tahtaları sıkıntılı..

biz de yalvardık vermediler. Neymiş büyükşehir olmuş ilçeler arası görevlendirme olmazmış. Allah'tan ders programım iyi ve Pzt cuma boş..
biz görevden kaçmadık, basiretsiz yönetime düştük. Yönetmeliği kafalarına göre yorumluyorlar.

dengem' Alıntı:
norm olayının derse bağlı olmadan bağımsız olarak yapılmasını defalarca burada dile getirdik lakin öyle bir çalışma yok gibi.. Bahsettiğiniz liseler maalesef kaderine terk edilecek.. Bizim buradaki ilçede de öyle bir lise var.. Haftanın tek günü gidiyordum artık gitmiyorum.. Dünyanın tableti birikmiş, tahtaları sıkıntılı..
Aynen....Eğer Fatih Projesi bütün bileşenleri ile devam edecekse HER OKULDA KADROLU BIR BT ÖĞRETMENI ZORUNLU BULUNMALIDIR.

hocam o liselerde BTR olmamasından daha kötüsü bence sizin onları alıştırmanız olmuş, size ne meb atasın BTR görsünler işlerini başta tavır koymazsak sonra işimiz zorlaşıyor örneğin bizim müdür bir öğretmen sevk alıp gelmediğinden o sınıfı BT lab a göndermek istediğini söyledi bende o sırada lab da bulunmam ve oluşabilecek hiçbir şey den sorumluluk kabul etmem dedim gittim ve o ders lab a hiç uğramadım. Kolay gelsin.

Bence de baştan alıştırmayın arkadaşlar ki kendileri il toplantılarında söylesinler BTR siz olmuyor, işler yürümüyor desinler...
Gönüllü yaptıkça, özveri gösterdikçe üstüne çıkıyorlar 9 yıllık meslek hayatımda en iyi anladığım konulardan biri bu oldu. "İşin neyse onu yap, gerisine karışma"

Ben de lisede bölge normuna takılıp ortaokula atandim geçen yıl, liselerde ders seçmeli olunca norm gelmesi imkansız artık.

BBNET
Geri