Bt ve Yazılım Yeni Öğretim Programı Yayınlandı.

Kodla Büyü

anadolu_bote

Aktif Üye
Arkadaşlar TTKB yeni derse ilişikin öğretim programı yayınladı. Alınan kurul kararına göre derse ilişkin kitap hazırlanmamasına karar verilmiş. Dersi neye göre işleyecez buyurun burdan yakın. Duyurular bölümünden yeni öğretim programını indirebilirsiniz.

http://ttkb.meb.gov.tr/

Arkadaşlar bu yeni öğretim programında kendilerince 4 başlık altında konuları toplamışlar. Yıllık plan bu program doğrultusunda mı yapılacak?

2. Uniteye bakalım. Konularda: facebook twitter youtube bloklar vs.den bahsediliyor. Acaba oradakilerin kaçını okuldan açabiliyoruz? Kitap da yok, boş geçer bu dersler...

Arkadaşlar 5. sınıfta dersi seçen bir öğrenci aynı dersi 6. sınıfta seçtiğinde aynı içeriği mi görmüş olacak. Yeni öğretim programından anladığım bu. Eskisi gibi Basamak değilde bütün olarak hazırlanan program her yıl tekrar edecek. Zaten diyorlardı ya seçen bir daha seçebilecek diye. Bu durumda bir kere seçen bir daha seçmez bu dersi geçmiş olsun hepimize.

anadolu_bote' Alıntı:
Arkadaşlar 5. sınıfta dersi seçen bir öğrenci aynı dersi 6. sınıfta seçtiğinde aynı içeriği mi görmüş olacak. Yeni öğretim programından anladığım bu. Eskisi gibi Basamak değilde bütün olarak hazırlanan program her yıl tekrar edecek. Zaten diyorlardı ya seçen bir daha seçebilecek diye. Bu durumda bir kere seçen bir daha seçmez bu dersi geçmiş olsun hepimize.
hocam öğrenci alıyorsa anlat 4 yıl programlama, guru olsun çocuk dersin gerekliliği çıksın ortaya.

Bu sene program sadece 5 ler için uygulanacak,

6-7-8 ler aynen devam edecek

seneye 5-6, sonra 5-6-7, sonra 5-6-7-8 veeeee bt için son, artık kimse seçmez bu dersi :)

benim anladığım eski öğretim programı 1-8 kademeli olarak kaldıralacak, çünkü 5.sınıftan itibaren var bt dersi....ortaokul öğretim programı konacak ve o işlenecek....ders kitabı hazırlanmamasından kastı 5.sınıflar için kitap basılmayacak, ki konjentür gereği kuran dersi varken bt zaten seçilmez. 3 yıl sonra tam olarak 4-4-4 uygulamaya girmesiyle birlikte fatih projesi de tamamen yaygınlaşmış olacak ve bizleri derslerimizden alarak EĞİTİM KOÇU(!) olarak okullara servis edecekler ve dersimiz tarihe karışacak...başka bir ihtimal mantıklı gelmiyor bana

anadolu_bote' Alıntı:
hocam bu şartlar altında bir seçen bir daha yanımıza uğramaz artık.

computing' Alıntı:
anadolu_bote' Alıntı:
hocam bu şartlar altında bir seçen bir daha yanımıza uğramaz artık.

Evet öyle görünüyor. Zaten gereksiz olarak adı çıkan dersimiz her yıl aynı şeyler anlatılıyor denilerek daha da önemsiz bir duruma gelecek malesef.

elrond' Alıntı:
benim anladığım eski öğretim programı 1-8 kademeli olarak kaldıralacak, çünkü 5.sınıftan itibaren var bt dersi....ortaokul öğretim programı konacak ve o işlenecek....ders kitabı hazırlanmamasından kastı 5.sınıflar için kitap basılmayacak, ki konjentür gereği kuran dersi varken bt zaten seçilmez. 3 yıl sonra tam olarak 4-4-4 uygulamaya girmesiyle birlikte fatih projesi de tamamen yaygınlaşmış olacak ve bizleri derslerimizden alarak EĞİTİM KOÇU(!) olarak okullara servis edecekler ve dersimiz tarihe karışacak...başka bir ihtimal mantıklı gelmiyor bana

hadi Kuran dersini seçtiler diyelim 8 saat seçmelinin tamamı mı Kuran.
Unutmayınki öğretmeni olmayan okullar, bu dersi okutacak öğretmen olmadığı için seçmiyordu. Seçtikleri zaman öğretmenin verileceğini bilmeyen aptal müdürlerde var. Şu anda bize düşen öğretmeni olduğumuz okullarda bu dersi ne yapıp ne edip seçtirmeli. Buradan idarecilere kızıyoruz ama ben formatörlük yapacağım hocam boşuna ders seçmeyin diye telkinde bulununan onlarca bt öğretmeni biliyorum. 2 tane bt öğretmeni olan büyük bir okulun idarecisi bile öğretmenimiz yok bu dersi seçmeyin diye telkinde bulunduklarını eski velilerimden öğrendim. Uyanık olalım arkadaşlar. Formatörlük belası yüzünden derslerimizin alınmasına ses çıkarmadınız, şimdi çok şükür ki bir çok ilde formatörlük yok bari şimdi derslerimizin arkasına düşelim.

program Önceki Programdaki seviyeler temel, orta ve ileri düzeyi de 2'ye ayırarak güncel sosyal ağ vs konuları eklenmiş,
Program 5-6-7-8 'in hepsi için geçerli yani bir klavuz kitap yayınlanmazsa örneğin 5. sınıflara temel düzey I-II , 6 ve 7. sınıflara orta düzey I-II, 8. sınıflara ileri düzey I-IIkazanımları uygulayacak şekilde uygulanabilir.
Önceki Programda 4-5.basamak orta düzey, 6-7-8. basamaklar ileri düzeydi bu kaldırılmış. bir de önceki programda basamak kazanımları belirli idi.
Ancak klavuz kitap yayınlanmazsa günlük plan ve yıllık planlarda müfettişler başımızı çoook ağrıtacak. Seçmeli dersin kazanımlarının temel-orta-ileri I-II seçimi tamamen bize kalmış olacak!

Bir de programda Çerçeve Program: Farklı Düzeyler için Kazanımlar diyor bunların hepsi bir seviyedeki seçmeli derste verilmeyecek size uygun olan temel orta ileri I-II yi seçin.
Önceki programda temaya uygun kazanımlar,etkinlik ipuçları, açıklamalar vardı bu programda bunları yıllık planda bizler oluşturacağız

yesimim2000' Alıntı:
program Önceki Programdaki seviyeler temel, orta ve ileri düzeyi de 2'ye ayırarak güncel sosyal ağ vs konuları eklenmiş,
Program 5-6-7-8 'in hepsi için geçerli yani bir klavuz kitap yayınlanmazsa örneğin 5. sınıflara temel düzey I-II , 6 ve 7. sınıflara orta düzey I-II, 8. sınıflara ileri düzey I-IIkazanımları uygulayacak şekilde uygulanabilir.
Önceki Programda 4-5.basamak orta düzey, 6-7-8. basamaklar ileri düzeydi bu kaldırılmış. bir de önceki programda basamak kazanımları belirli idi.
Ancak klavuz kitap yayınlanmazsa günlük plan ve yıllık planlarda müfettişler başımızı çoook ağrıtacak. Seçmeli dersin kazanımlarının temel-orta-ileri I-II seçimi tamamen bize kalmış olacak!
hocam müdür yardımcımla görüştüm...onun söylediği teknoloji tasarım gibi öğretmen kılavuz kitabı olacak öğrencilere kitap dağıtılmayacak...

format_01' Alıntı:
elrond' Alıntı:

hadi Kuran dersini seçtiler diyelim 8 saat seçmelinin tamamı mı Kuran.
Unutmayınki öğretmeni olmayan okullar, bu dersi okutacak öğretmen olmadığı için seçmiyordu. Seçtikleri zaman öğretmenin verileceğini bilmeyen aptal müdürlerde var. Şu anda bize düşen öğretmeni olduğumuz okullarda bu dersi ne yapıp ne edip seçtirmeli. Buradan idarecilere kızıyoruz ama ben formatörlük yapacağım hocam boşuna ders seçmeyin diye telkinde bulununan onlarca bt öğretmeni biliyorum. 2 tane bt öğretmeni olan büyük bir okulun idarecisi bile öğretmenimiz yok bu dersi seçmeyin diye telkinde bulunduklarını eski velilerimden öğrendim. Uyanık olalım arkadaşlar. Formatörlük belası yüzünden derslerimizin alınmasına ses çıkarmadınız, şimdi çok şükür ki bir çok ilde formatörlük yok bari şimdi derslerimizin arkasına düşelim.
Aynen katılıyorum.

programlama ile ilgili bişey varmı? sosyal medya okullarda hayal zaten. Yani kitabın hazırlanmaması her geçen gün yeni bilgilerin ortaya çıkmasından mı yoksa derse verilen önemin üst seviyede olmasından mı :)

arkadaşlar öğretim programına biraz göz attım ancak yıllık planı nasıl yapacağımı anlamadım. bizim 5. sınıflarımız 4 şube dersi seçen öğrencilerle 2 şube açabileceğiz

aynı konuları mı anlatacağız sürekli ....düzgün müfredat yapacak kimse yokmu acaba ....

BBNET
Geri