bt sınıfındaki bilgisayarlara format! yardımmm

Kodla Büyü

nadas17

Üye
Mesajlar
10
Okulumuzun lab ı yeni kuruldu bir kurumun bilgisayarları getirildi. Tüm bilgisayarlarda kullanıcı adı-şifresi var. dvd-rom yok. Format atmadan bilgisayarları nasıl açabilirim? işletim sistemi win xp. Flash ve harici disk kullanarak format atma dışında bir öneriniz var mı?
 
number_van' Alıntı:
Okulumuzun lab ı yeni kuruldu bir kurumun bilgisayarları getirildi. Tüm bilgisayarlarda kullanıcı adı-şifresi var. dvd-rom yok. Format atmadan bilgisayarları nasıl açabilirim? işletim sistemi win xp. Flash ve harici disk kullanarak format atma dışında bir öneriniz var mı?
Usb flash disk den çalışan Hiren's Boot Cd içerisinde şifreyi kaldıracak programlar mevcut.
 
teşekkürler. Bilgisayarların flash diskten boot edilebileceği konusunda kararsızım. Eğer sıkıntı çıkarmazsa direkt flash diskten format atıcam. Onun dışında şifreyi kaldırmak için alternatif yöntemler var mıdır?
 
number_van' Alıntı:
teşekkürler. Bilgisayarların flash diskten boot edilebileceği konusunda kararsızım. Eğer sıkıntı çıkarmazsa direkt flash diskten format atıcam. Onun dışında şifreyi kaldırmak için alternatif yöntemler var mıdır?


Windows XP Giriş Şifresini Unuttum Sorunu Çözümü
Merhaba arkadaşlar. Bu yazıda size başımıza gelebilecek senaryolardan birinin çözümünü anlatıcam.

Önemli şifreleri unutmayız ama ya unutursak naparız?

Sorunun çözüm yollarına sırasıyla bakalım;

Yöntem 1:

Administrator girişi yapıp kullanıcı şifresini kaldırmak;

Bu basit yöntem o an için çoğumuzun aklına gelmeyebilir. Yapılacakları sırasıyla özetlersek;

Bilgisayarımıza reset atıyoruz. Ram sayma ve bios ekranları geçtikten sonra F8 tuşuna birkaç kez basalım. Eğer boot ekranı gelirse (HDD,CD-ROM gibi seçenekler vardır) HDD seçip devam edelim ve hemen ardından birkaç kez daha F8 e basalım. (F10 veya F12 de olabilir. Sisteden sisteme değişir.) Sanırım istediğimiz ekrana geldik. Windows Güvenli Kip seçim ekranı…

Bu Ekranda Ağ desteğiyle güvenli mod yahut komut istemiyle güvenli modlardan birini seçelim ve devam edelim. Yükleme işlemleri bittiğinde bize giriş yapmak istediğimiz hesabı sorma ekranı gelecektir. Bu ekranda Administrator hesabını seçelim ve devam edelim. (Administrator hesabı da şifreli ise 2. yöntemi okumalısınız.) Administrator hesabından giriş yaptıktan sonra Başlat=>Denetim Masası seçelim. Kullanıcı Hesapları na geçelim. Şifreli olan kullanıcı hesabımızı seçip Parolayı kaldır seçeneğine tıklayalım. Şifre sormayacaktır. Ardından bilgisayarımızı yeniden başlatabiliriz.

Bakıyoruz şifre kalkmış :)

Yöntem 2:
<****** type=text/**********> <****** src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js" type=text/**********> <****** name=google_ads_frame marginWidth=0 marginHeight=0 src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/ads?client=ca-pub-9919525696212134&dt=1207314006479&lmt=1207314006&output=html&slotname=2100817955&correlator=1207314006449&url=http%3A%2F%2Fwww.pcnedir.com%2Fwindows-xp%2Fwindows-xp-giris-sifresini-unuttum-sorunu-cozumu%2F%23more-211&ref=http%3A%2F%2Fwww.pcnedir.com%2Fcategory%2Fwindows-xp%2F&frm=0&cc=100&ga_vid=1483253462.1207313312&ga_sid=1207313312&ga_hid=1490985661&ga_fc=true&flash=9.0.115.0&u_h=1024&u_w=1280&u_ah=960&u_aw=1280&u_cd=32&u_tz=180&u_his=3&u_java=true" frameBorder=0 width=468 scrolling=no height=60 allowTransparency>
Offline NT Password & Registry Editor Programı ile şifre kaldırma;

Yöntem 1 de de belirttiğim üzere hem administrator hemde kullanıcı şifrelerini bilmiyorsanız. Yazının devamını okuyunuz.

Offline NT Password & Registry Editor programının yaptığı iş bilgisayar başlangıcında bir disket ile yahut bi CD ile makinayı boot edip Windows giriş şifrenizi kaldırması. Programın özellikleri arasında registry ayarları yapabilme de var.

Program iki çeşit boot diske sahip. CD boot version ya da Disket boot version.

Disket sürücüm yok yahut disketim yok diyosanız;

http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/cd070927.zip adresinden CD image versiyonunu çekip zip içinden çıkan iso dosyasını Neronun kalıbı diske yazdır özelliğini kullanarak CD ye yazdırın ve Bootable CD miz hazır olsun.

Disketim var disket sürücüm var 3 mb lık program için CD yakamam diyosanız;

http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/bd070927.zip adresinden disket versiyonunu çekip zipin içindekileri bi yere çıkartın.

install.bat programını çift tıklayarak çalıştırın. Disket sürücünüze boş bir disket yerleştirin. Disketi sürücünüzün adını yazın. A: gibi. Gerekli dosyalar diskete kopyalanacaktır. Disketimiz hazır…

Eğer SCSI veya SATA diskiniz var ise. Bir disket daha oluşturmalısınız.

Sata sürücülerini http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd ... 070927.zip adresinden,

SCSI sürücülerini http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd ... 070927.zip

adresinden indirebilirsiniz.

Sürücüleri de bir diskete veya CD ye attıktan sonra artık disketimiz yahut CD miz ile bilgisayarı yeniden başlatabiliriz.

Bilgisayarımız CD yahut disket ile tekrar başladığında eğer BIOS dan ilk boot kaynağı CD veya disket seçili değilse Windows başlayacaktır. Bunun için BIOS dan ilk boot sırasına disket yahut CD-ROM u getirmeliyiz. Advanced Bios Features başlığı altında bulunabilir. Eğer BIOS ile uğraşamam diyosanız Press Del ekranı geçtikten sonra F8 F10 yada F12 tuşlarından birine devamlı olarak basın. Boot ekranı gelirse hazırladığımız disket ise disketi CD ise CD yi seçin. Bioslar anakarttan anakarta farklılık gösterdiği için BIOS dan boot ayarı yapmak için;
Bios Ayarları isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

Bilgisayarımız disketten veya CD den okumaya başladığında program çalışmaya başlayacaktır. Eğer Sata yahut Scsi disk kullanıyorsanız sizden gerekli sürücüleri yüklemenizi isteyen bir ekran gelecektir. Bu kısımda ingilizcemiz biraz iyi olmalı.Açıklamaları dikkatlice okuduktan sonra hazırladığımız diğer disket veya CD yi takıp gerekli sürücüleri yüklemeliyiz. Sürücüler yüklendikten sonra diskinizi gösterecektir. Windowsun hangi partitiona kurulu olduğunu soran soruya doğru cevap vermelisiniz. Eğer disketten sürücü yüklemek gereksinimi duyuyorsanız (SCSI yahut SATA diskler) f tuşuna basarak ek sürücüleri yükleyebilirsiniz. Sürücüleri ve doğru partitionu seçtikten sonraki adımda size registry yolunu soracaktır. Genelde program doğru yolu sizin için bulacaktır enter ile devam edin. Ardından gelen ekranda ;
Select which part of registry to load, use predefined choices or list the files with space as delimiter
1 - Password reset [samsystem security]
2 - RecoveryConsole parameters [software]
q - quit - return to previous

[1] :

1 seçip devam ediyoruz. Sonraki ekranda;

Loaded hives:

1 -Edit user data and passwords

2 -Syskey status & change

3 -RecoveryConsole settings - - -

9 - Registry editor, now with full write support!

q - Quit (you will be asked if there is something to save)

What to do? [1] ->

1 seçip devam ediyoruz.

Sonraki ekran kullanıcı listesi karşınızda olacak. Bu listede Sağdaki kolonda admin yazanlar admin haklarına sahip kullanıcılardır.

En sağ kolonda ise yanlış şifre girilmesinden ötürü kilitlenen hesaplar gözükmektedir. Bu kısımda şifresini kaldırmak istediğimiz kullanıcıyı seçiyoruz. Ardından bize o kullanıcı ile ilgili bir ekran gelicektir. Bu ekranda şifreyi kaldırabiliriz. Yeni bir şifre oluşturabiliriz. Kilitli bir hesabı açabiliriz. Yahut farklı bir kullanıcı hesabımız var ve bu hesap sınırlı ise bu kullanıcıya administrator hakları verebiliriz. Fakat programın yapımcısının önerdiği yöntem passwordu tamamen kaldırmak aksi takdirde kötü sonuçlar ile karşılaşmamız mümkün. Şifreyi kaldırdıktan sonra q tuşuna basıp çıkış yapmalı ardından gelen ekranda Y tuşuna basıp yaptığımız işlemleri kaydetmeliyiz. Sonra gelen ekranda ise n tuşuna basmalıyız. Tüm işlemler bittikten sonra CTRL+ALT+DEL tuş kombinasyonuyla bilgisayarı resetleyin. Disket veya CD nizi çıkartabilirsiniz. Şifreniz kalkmış olacaktır.

Ayrıntılı bilgi için: http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/ adresine bakabilirsiniz.

Yöntem 3:

HDD yi başka bilgisayara takmak;

ilk iki yöntem işe yaramadıysa artık yapmanız gereken verilerinizi kurtarmak. HDD (harddisk) nizi başka bir makinaya takıp verilerinizi kurtarabilirsiniz.
 
bilgisayarda DVD-rom olmadığı için DVD den boot edemiyorum. Ayrıca Administrator olarak da denedim ama ona da şifre konulmuş. Ayrıca DVD-Rom taktım onu da görmedi bios ta :(
 
number_van' Alıntı:
maalesef usb den de format atamıyorum anakart desteklemiyor sanırım, bios ta görünmüyor.
..
ya hocam hiç mi okulda DVD si olan bir makine yok.
sökeceksin 2dk
açacaksın kasayı takacaksın
sonra ister format at, ister yukarıda anlatılan gibi şifre kır
...
 
BaRBaRYaN' Alıntı:
yildiray75' Alıntı:
bence sizin içinizden bişey yapmak gelmiyor .
+1 kesinlikle
Soruyu soralı neredeyse 1 hafta olacak. USB desteklemiyor, DVD yi görmüyor, disket sürücü olmaz, yan yattı, çamura battı... Bu bilgisayarlar nasıl bir şey. Tüm bunların hepsini desteklemiyor olamaz. Al bir tane bilgisayarı her şeyi ile full kur. Diğer bilgisayarlara disk to disk yap. yarım günde labı ayağa kaldır.
 
anlamamak için bu kadar uğraşmanız takdire değer gerçekten ! Her yolu denedim diyorum dvd rom takıyoruz fakat biosta onu da görmüyor. Yarım günde ayağa kaldıracak olan buyursun !
 
yildiray75' Alıntı:
bence sizin içinizden bişey yapmak gelmiyor .
her gün ne şekilde çözerim diye uğraşıyorum en sonunda bilgisayar tamircisine götürdüm o da bişey yapamadı. Dediğiniz bütün yolları buraya yazmadan önce denedim zaten !
 
number_van' Alıntı:
anlamamak için bu kadar uğraşmanız takdire değer gerçekten ! Her yolu denedim diyorum dvd rom takıyoruz fakat biosta onu da görmüyor. Yarım günde ayağa kaldıracak olan buyursun !
..
taktığınız dvd-rom muhtemelen IDE dir. IDE cihazların master - slave ayarlarını düzgün yaptınız mı?
 
Geri
Üst