BT SINIFI İNTERNETİ

Kodla Büyü

yagmur331

Üye
Merhaba hocalarım. Okulumuza 19 tane casper marka bilgisayar geldi bu yıl. Bilgisayar laboratuvarı 10 yıldır kullanılmıyordu bilgisayar gelince kullanmaya başladık. Switch var ancak kabloyla bağlandığımda bağlantı yok diyor. Ben bu okula yeni geldim bilgisayar labı a gelen İnternetin açık olup olmadığını bilmiyorum. Sanırım yeğitek aranması gerekiyormuş. Bilen arkadaşlarımız bilgi verebilir mi?

Hocam önce bi laptopla duvardan gelen prize bakın internet var mı? Sonra switche takın oradan tek bir kablo çıkarın laptopa takın internet var mı? Bu şekilde hem internetin olup olmadığını hem de switchin çalışıp çalışmadığını kontrol etmiş olursunuz. Sonra tüm kabloları takın tüm pcleri açın. eğer tek bilgisayara internet geliyorsa port çoklamak lazım. Onun için de fatih pys adresine girip port çoklama talebi girmeniz yeterli olacaktır.

Hocam önce bi laptopla duvardan gelen prize bakın internet var mı? Sonra switche takın oradan tek bir kablo çıkarın laptopa takın internet var mı? Bu şekilde hem internetin olup olmadığını hem de switchin çalışıp çalışmadığını kontrol etmiş olursunuz. Sonra tüm kabloları takın tüm pcleri açın. eğer tek bilgisayara internet geliyorsa port çoklamak lazım. Onun için de fatih pys adresine girip port çoklama talebi girmeniz yeterli olacaktır.
Teşekkür ederim hocam

ilksms
Geri