BT sınıfından kim sorumlu?

Kodla Büyü
Okulum tam gün eğitim yapıyor. Öğle arası öğrenciler araştırma yapmak için sınıfa giriyorlar. Daha önceleri sınıfta bekliyordum. Artık bende dinlenmek için sınıfı bırakıp gidiyorum. Müdür, öğrencilerin pclere zarar verdiğini nasıl bir çözüm bulalım falan dedi. Ben de diğer sınıfların başında öğretmenler mi bekliyor? Onlar nasıl nöbetçi öğretmen sorumluysa bu sınıftan da sorumlu dedim. Kem küm yaptı. Sizler nasıl yapıyorsunuz?

hocam kesinlikle durulur diyemiyorum ama galiba bize nöbet görevi verilmemesinin nedeni öğrencilerin tenefüs dahil lab tan yararlanmasını sağlamaktır. Ben açık tutuyorum.

Mesai saatleri dışında bekçi gibi sınıfta beklemek gibi bir göreviniz ve görev tanımınız yok. Açık tutmak zorunda değilsiniz. Müdür yardımcınız açık tutmak istiyorsa gelsin kendisi beklesin. Bozulduğunda da kendisi tamir etsin.

Müdür yardımcısı öğlen yemek yemiyor mu? Yoksa süpermen mi?
Yemek yediği saatlerde makamında işinin başında mı?
BT rehber öğretmenine Haftalık ders çizelgesi oluşturulur o saatler aralığında çalışır.
Diğer zamanlarda çalışmak zorunda değildir.

Kimin sorumlu olduğunu bilmiyorum ama ben kendi sınıfımın zarar görmemesi için isteseler de başkasına bırakmam sınıfımı,

Öğle arası hakkımız tabiki işimiz gücümüz, planlarımız olabilir... Ben sınıfımın anahtarını idareye bile vermiyorum, sonuçta bozulan kırılan şeyler benim dersimi aksatıyor, tamiri bana kalıyor... :oops: 5 senedir her köşesinde emeğim olan sınıfımı kimselere yar etmem :roll:

Formatörken öğle arası değil ama çıkışka açık bırakıyordum, şimdi teneffüslerde gelirlerse yardımcı oluyorum sadece

Öğle arası illa açık bırakmak istiyorsanız öğrenciler faydalansın diye
1-) öğle aranızın yarısını kendinize yarısını öğrencilere ayırabilirsiniz
2-) Bu işten anlayan sorumluluk sahibi 2 öğrenci belirleyip onlara sorumluluk verebilirsiniz.

Müdür öğrenciye vermek istemiyormuş sıkıntı çıkarmış. aslında istediği benim üstüme yıkmak, bende hiç oralı olmadım. Sonra tekrar gündeme getirir. bende sizlerin uygulamaalrını merak ettiğim için sordum. Eskiden ben bekliyordum. 2 dk ayrılsam öğretmen milleti hemen laf yapıyordu. Şimdi görevim dışında parmağımı oynatmıyorum.

Beklemek zorunlu mu değil mi bilmiyorum ama ben bekliyorum.
Öğrencinin öğle arası dışında lab ı kullanmak için vakti olmuyor ben de faydalansınlar diye bekliyorum mecburen.

kesinlikle tavsiye etmiyorum

alıştırmaya gerek yok hocam ne olur ne olmaz lab da birinin başına birşey gelse kavga çıksa arıza olsa kazalar meydana gelse ne gerek var kapatın gitsin ha çok istiyorlarsa idare kendisi birini görevlendirsin olsun bitsin

ama labını kimseye bırakma kitle git derim

iyilikten bilinmez sonuç aynı olur ŞUÇLU SENSİN derler çıkarlar

ben nöbetci öğrenci koydum. ama çoğu zaman başında oluyuorum. öğretmenler odasında oturmak yerine bt de oturuyorum. ancak bu bir zaruriyet değil. heralde zor koşan biri olsa tam tersi davranırdım.

dördüncü' Alıntı:
Okulum tam gün eğitim yapıyor. Öğle arası öğrenciler araştırma yapmak için sınıfa giriyorlar. Daha önceleri sınıfta bekliyordum. Artık bende dinlenmek için sınıfı bırakıp gidiyorum. Müdür, öğrencilerin pclere zarar verdiğini nasıl bir çözüm bulalım falan dedi. Ben de diğer sınıfların başında öğretmenler mi bekliyor? Onlar nasıl nöbetçi öğretmen sorumluysa bu sınıftan da sorumlu dedim. Kem küm yaptı. Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Ben kilitli tutuyorum odayı.İşi olan müdüre değil direk bana geliyor.Kaç kişiyse sizden 1 fazla kişi odada istemiyorum,anahtarı alın işiniz bitince güzelce kapatın,düzeltip kilitledikten sonra bana anahtarı geri getirin diyorum.Gerekirse kapıyı içeriden kitleyin diyorum kimse rahatsız etmesin diye.Hem öğrencilerin işi görülüyor hemde pclere zarar verilmiyor.Cesaret edemiyorlar.Zarar verseler bile şu sınıflardan şunlar diye biliyorum,bu da benim işimi kolaylaştırıyor.Müdür hiçbir zaman bana karışamıyor,karışmıyor...

BBNET
Geri