Bt sınıfı kurulum

Kodla Büyü

seloman2023

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar elimde 10 tane kadar bilgisayar mevcut. boş bir sınıfı bt laboratuvarına çevirmeyi düşünüyoruz. Ancak sınıfta bilgisayarlar için alt yapı mevcut değil bunu okul kendi imkanlarıyla mı yapmak durumunda? Yoksa milli eğitimden alt yapı için istekte bulunabilir miyiz? İşleyiş hakkında bilgi verebilir misiniz acaba

YEĞİTEK geçenlerde yeni bt sınıfı kurulumu için istek yayınlamıştı. Keşke oraya başvursaydınız. Bakanlığın kendi yaptıkları dışında bir yardım olmuyor bildiğim kadarıyla. Yerel imkanlarla halletmeniz lazım. Yakınlarda bilişim bölümü - elektrik bölümü olan meslek lisesi yada mesem varsa belki rica ile işgücü yardımı alabilirsiniz. Gerekli donanım vs için okul imkanları kullanılır.

YEĞİTEK geçenlerde yeni bt sınıfı kurulumu için istek yayınlamıştı. Keşke oraya başvursaydınız. Bakanlığın kendi yaptıkları dışında bir yardım olmuyor bildiğim kadarıyla. Yerel imkanlarla halletmeniz lazım. Yakınlarda bilişim bölümü - elektrik bölümü olan meslek lisesi yada mesem varsa belki rica ile işgücü yardımı alabilirsiniz. Gerekli donanım vs için okul imkanları kullanılır.
Herhangi bir elektirkçi gelip alt yapı kurabilir mi hocam acaba?

Yaklaşık 4 sene önce dediğiniz olayı kendim yaptım. Tanıdığım elektrikçi elektrik altyapısını yaptı ( prizer , sigortalar vs bu kısmı siz yapmayın , bilen yapmalı) diğer kalan tüm işi kendim yaptım (internet altyapısı vs . internet için sınıftaki dataucunu il koordinatörü ile iletişime geçerek çoklamaya açtırmanız lazım) .Süreç meşakatli oluyor ama sonucu güzel oluyor. İl ilçe mem bu konularda sıfır destek olur kendi imkanlarınızla biyerlerden destek alarak yapmanız gerekir muhtemelen

Hocam biz bu sene bir elektrikçiyle anlaşıp kendi imkanlarımızla altyapıyı sağladık. Çok uçuk fiyatlar isteyenler çıkabiliyor. Mutlaka birkaç yer ile görüşün.Ağ kablolarını çektirip switch ve uç işlemlerini ben kendim yaptım. İlçenizdeki fatih koordinatörü ile görüşüp ellerinde laboratuvar malzemeleri var mı diye sorun mutlaka. Ben ağ kablolarının yarısını ilçeden almıştım.

Hocam biz bu sene bir elektrikçiyle anlaşıp kendi imkanlarımızla altyapıyı sağladık. Çok uçuk fiyatlar isteyenler çıkabiliyor. Mutlaka birkaç yer ile görüşün.Ağ kablolarını çektirip switch ve uç işlemlerini ben kendim yaptım. İlçenizdeki fatih koordinatörü ile görüşüp ellerinde laboratuvar malzemeleri var mı diye sorun mutlaka. Ben ağ kablolarının yarısını ilçeden almıştım.
Hiç tecrübem yok bu elektrik,ağ konularında hocam. Bakalım bi şekilde halledeceğiz inşallah

Tanıdığınız bildiğiniz bir elektrikçiyle yapabilirsiniz. Biz öyle yapmıştık. Switch varsa geriye sadece işçilik kalıyor

ilksms
Geri