BT Rehberliğinden İstifa Etmek

Kodla Büyü

teacher42

Site Gezgini
İçinizden ek ders e yada paraya ihtiyacınmı yok hocam dıyenler çıkabilir.ben durumu özetleyeyim siz ne yapardınız ona göre yorum yapın.Bu sene bizim okula sabahcı btr olarak halk eğitimden bir arkadaş geldi ve 16'şar saat derse giriyorduk.lakin yönetmelikte yazan ifadeye göre başka kuruma görevlendirilen btr ler görevlendirildiği kurumda derse girmez diye bir ifade var.arkadaşta haklı olarak derslere girmek istemediğini idareye bildirdi.bizim okulda da 52 saat zorunlu +6-8 saat secmelı dersle beraber 60 saat ders var.doğal olarak hem 28-30 saat derse girip hemde btr yapmak mantıklı gelmediğinden btr den istifa etmek istiyorum.istifa etmek için herhnagi bir yasal engelimizi varmı yoksa direkt dilekçeyi basıp istifamı ediyoruz.Ya da daha önce istifa edenler olduysa örnek dilekçe formu atabilirlermi.Hatta gıcıklık olsun dıye 21 saatten fazla ders istemıyorum dıye dılekce vericem bizim okula 4.( 2btr + 1 bayan) bilgisayar öğretmenıyız okulda doğal olarak ders için yeni bilgisayarcı gelir artık

herhangi bri sebebden dolayı görevlendirilimenin iptali isteğini belirten bir dileçe yazın hocam okula. okulda üst yazıyla il mem e gönderecek onu. gösterdiniz sebeb makul bulunursa iptal olur. ancak zaten 30 saat dersiniz varsa btr yapmayın okulunuzda ve bunuda acıklayın zaten vaktiniz olmayacak.

bu hakikaten çok saçma sapan bir durum olmuş.. arkadaş sizin okulunuza dışardan gelecek hiç derse girmeyecek ceremeyi de siz çekeceksiniz.. saçmalık

hocam bizde valilik olurun BTR ye 15 saatten fazla ders verilemez diye madde var.sizde yok mu böyle bir madde.var ise eğer dersleri almaları içi dilekçe verin .

durumun diğer btr ile bi alakası yok sanırım. 30 saat dersiniz varsa btr yapmaya gerek yok tabi ki de.

bizim burda 25 ders üstüne istesende btr verilmiyor orda 28 saat derse nasıl btr verilmiş ilginç

25 saatin üzerine btr verilmez zatende hocam. Anlamadığım 28 saat derse giriyorsun 2 saat bi vaktin kalıyor btr için ondanda istifa edecem diyorsun. Sen zaten drsini dolduruyorsun minnetin yok btr olsanda olmasanda senin için fark edecek bişey yok.

hocam btr görevlendirmedir valilik tarafından verilen. siz görevlendirmeyi iptal edebiliyormusunuz bilmiyorum. ama ilçeye bunu söyleyin. ilçe size fikir verir olmadı il koordinatörüyle konuşun. en kötü 1 dönem yaparsınız 2. dönem başvurmazsınız.

Hocam 15 saatten fazla ders almak zorunda değilsiniz. artı giseniz bile bu forumda biryerde okumuştum 15 saatten fazla girdiği ders başına da artı olarak ek ders alan btrler varmış.

Dışarıdan gelen kişi ders programı hazırlanır kendi okulundaki derslerden arta kalan zamanda btr lik yapar..görevlendirildiği okulda derse giremez.Ama kendi okulunda ders verilmemişse orada ciddi bir yanlışlık var,en azından kendi okulunda maaş karşılığını doldurmak zorunda.Siz dilekçenizi verin hocam btr den istifa edebilirsiniz.Ders yükünüz fazla ise btr li hiç akıl karı değil. :alkis: Bir öğretmen okulda ders yükü varsa en fazla 21 saat derse girebilir isteği doğrultusunda.

Ek ders yönetmeliğinin 5.ve 6. maddesine istinaden haftalık ders yükümün 21 saatten fazla olmayacak şekilde ders programımın hazırlanmasını bilgilerinize sunarım..

teacher42' Alıntı:
İçinizden ek ders e yada paraya ihtiyacınmı yok hocam dıyenler çıkabilir.ben durumu özetleyeyim siz ne yapardınız ona göre yorum yapın.Bu sene bizim okula sabahcı btr olarak halk eğitimden bir arkadaş geldi ve 16'şar saat derse giriyorduk.lakin yönetmelikte yazan ifadeye göre başka kuruma görevlendirilen btr ler görevlendirildiği kurumda derse girmez diye bir ifade var.arkadaşta haklı olarak derslere girmek istemediğini idareye bildirdi.bizim okulda da 52 saat zorunlu +6-8 saat secmelı dersle beraber 60 saat ders var.doğal olarak hem 28-30 saat derse girip hemde btr yapmak mantıklı gelmediğinden btr den istifa etmek istiyorum.istifa etmek için herhnagi bir yasal engelimizi varmı yoksa direkt dilekçeyi basıp istifamı ediyoruz.Ya da daha önce istifa edenler olduysa örnek dilekçe formu atabilirlermi.Hatta gıcıklık olsun dıye 21 saatten fazla ders istemıyorum dıye dılekce vericem bizim okula 4.( 2btr + 1 bayan) bilgisayar öğretmenıyız okulda doğal olarak ders için yeni bilgisayarcı gelir artık

Hocam yalnız BTR görevlendirmelerinde gelen yazıda "en fazla maaş karşılığı derse girmeleri sağlanacak" diyor.

bilogrt38' Alıntı:
teacher42' Alıntı:

Hocam yalnız BTR görevlendirmelerinde gelen yazıda "en fazla maaş karşılığı derse girmeleri sağlanacak" diyor.
link varmı kaynak için hocam.ben böyle bir madde görmedim

bilogrt38' Alıntı:
teacher42' Alıntı:

link varmı kaynak için hocam.ben böyle bir madde görmedim

Değerli hocam arkadaşlar durumla ilgili oldukça açıklama yapmışlar.İşin özeti şu Sizin okula gelen arkadaş okul formatörü olarak devam eder derse giremez.Geldiği okulda dersi olmalı yoksa da buna yapacak birşey yok.Siz dilekçe yazarak okulunuza verin.Okul onu ilçeye ,ilçede ile ulaştıracaktır.İlde yazı direk il formatörüne gider.İl formatörü sizin yazınıza istinaden görevlendirme iptali isteyebilir.Yalnız dilekçede İki formatör görevlendirmesine ihtiyaç yoktur yazısını okulunuza eklettirebilirseniz faydalı olur.Sizin formatörlüğünüz iptal olacak,arkadaş ta isterse 9-3 gelerek okul yükünü sizin üzerinizden alacaktır.
Amaç işleri zorlaştırmak değil kolaylaştırmak.

BBNET
Geri