BT laboratuvarımı beraber yeniden tasarlayalım mı?

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
merhaba arkadaşlar
EML de görev yapıyorum. Öğrenci başarısına katkı yapabileceğine inandığım (inanmak da istiyorum) bir şey yapmak istiyorum.
Sınıf yönetimi konusunda sorun yasamıyorum.
Lab daha cekici daha ilgi cekici nasıl olur? Nasıl öğrenci daha çok benimser? Bunun için görsel değişiklikler nasıl olabilir derdindeyim...

Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum...

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    13.5 KB · Görüntüleme: 574
  • Adsız2.png
    Adsız2.png
    137.5 KB · Görüntüleme: 574
Bu düzende öğretmen masasının tam karşısındaki grup srtı dönük kaldığı için o gurba sık sık müdahale etmek zorunda kalıyoruz.
Aşağıdaki gibi bir BT sınıfı kullansak; sınıf yönetimi ve öğrenci motivasyonu açısından hangisi avantajlı olur acaba?
bilgisayar-sinifi1.JPG

Sayın Hocam,

Bilgisayarların duvar kenarlarına sıralı olduğu bir düzen önerebilirim. uygulamalarda ve bilgisayar etkinliklerinde tüm öğrencilerinizi kontrol etmeniz daha avantajlı olacaktır. ders işlenişi bölümünde ise sınıfın ortasında iki sıra şeklinde boş ders sırası konulması ve ders işlenirken öğrencilerin buralara geçmelerini istemeniz hem öğrencileri derse motivasyon açısından hem de sizin sınıf yönetimi konusunda daha etkin bir yöntem kullanabilmenize imkan sağlayacağını düşünmekteyim.

başarılar dilerim.

Güncell

Ekli dosyalar

• ImageUploadedByTapatalk1434019157.428993.jpg
    ImageUploadedByTapatalk1434019157.428993.jpg
    248.8 KB · Görüntüleme: 75
cyln hocam sınıfınızda neden koltuktan çok bilgisayar var? ortalama kaç öğrenci var?

ben birkaç şey önerebilirim..

1) perdeler kapalı olması sınıfın havasını birazcık da olsa değiştiriyor
2) mümkün müdür bilmiyorum ama bt sınıfınız çok büyük... eğer sınıfta çok öğrenci olmuyorsa bilgisayarları biraz içeriye çekerek daha dolu görünmesini sağlayabilirsiniz...(birazdan kastettiğim 5-8 cm yeterli olabilir.)
3) sizin öğretmen masanızı priz ve internette sıkıntı çıkarmayacaksa tam ters tarafa alabilirsiniz...
4) sınıfta dolabınız yok bir dolap bulabilirsiniz.. hem önemli eşyalarınızı koyarsınız hem sınıfınız daha dolu görünür...
5) imkanınız varsa ters tavan yaptırabilirsiniz.
6) son olarak bir de duvarları birbirinin aynısı olan çerçevelerle süsleyebilirsiniz.... bir veya birkaç manzara tablosu alabilirsiniz... sitede bulunan pano dosyalarını kullanıp çıktı alıp aynı boyutlarda çerçeveleyebilirsiniz. mantar panolardan da alabilirsiniz (onların üstüne de 4-5 A4 sığıyor) ,eski kasa varsa donanım panosu da yapılabilir gibi gibi çoğaltılabilir..

egitimci.' Alıntı:
cyln hocam sınıfınızda neden koltuktan çok bilgisayar var? ortalama kaç öğrenci var?.
Hocam 20 pc 20 koltuk var. Minimum 13 öğrenci geliyor. Malum gruba bölüyoruz. Bu yıl 11 ler lab yetmediği için gruba bölemedik 26 öğrenci ders gördü.

egitimci.' Alıntı:
1) perdeler kapalı olması sınıfın havasını birazcık da olsa değiştiriyor.
Perdeler dersteyken projeksiyon olduğundan kapalı oluyordu. Dışa bakan yüzü beyaz içe bakan yüzü siyah

egitimci.' Alıntı:
3) sizin öğretmen masanızı priz ve internette sıkıntı çıkarmayacaksa tam ters tarafa alabilirsiniz....
Burayı tam anlamadım. Karşıdaki duvara mı? Switch panosu yanına mı? Benim masanın yanına akıllı tahta koydular.

egitimci.' Alıntı:
4) sınıfta dolabınız yok bir dolap bulabilirsiniz.. hem önemli eşyalarınızı koyarsınız hem sınıfınız daha dolu görünür...
.
Benim masada bir kilitli dolap gözü var. Eşyaları oraya koyuyoruz. Ama dolu gözükmesi adına düşünülebilir.

egitimci.' Alıntı:
5) imkanınız varsa ters tavan yaptırabilirsiniz..
Şuan için buna imkan yok :(

egitimci.' Alıntı:
6) son olarak bir de duvarları birbirinin aynısı olan çerçevelerle süsleyebilirsiniz.... bir veya birkaç manzara tablosu alabilirsiniz... sitede bulunan pano dosyalarını kullanıp çıktı alıp aynı boyutlarda çerçeveleyebilirsiniz. mantar panolardan da alabilirsiniz (onların üstüne de 4-5 A4 sığıyor) ,eski kasa varsa donanım panosu da yapılabilir gibi gibi çoğaltılabilir..
Bunun için dedim bi donanım panosu yapayım pc parcalarından. Çerçeveye ne koyacağıma bi bakayım. İyi fikir.

cyln' Alıntı:
egitimci.' Alıntı:
3) sizin öğretmen masanızı priz ve internette sıkıntı çıkarmayacaksa tam ters tarafa alabilirsiniz....
Burayı tam anlamadım. Karşıdaki duvara mı? Switch panosu yanına mı? Benim masanın yanına akıllı tahta koydular.

karşıdaki duvar yanlış olmuş sınıf kapısının olduğu yere denenebilir belki diye düşündüm... ama priz ve internet yoksa uğraştırır...

önerilerim hep sınıfın dolu görünmesi adına aslında... benim de böyle büyük bir sınıfım vardı ara ara denemelerle bunları yapmıştım...

cyln' Alıntı:
egitimci.' Alıntı:
5) imkanınız varsa ters tavan yaptırabilirsiniz..
Şuan için buna imkan yok :(

egitimci.' Alıntı:
Bunun için dedim bi donanım panosu yapayım pc parcalarından. Çerçeveye ne koyacağıma bi bakayım. İyi fikir.
.
Bunun için pano dan ziyade çalışan pc öneririm. Taslak çalışmayı sizinle paylaşırım
...
Ortaalan çok boş. O kısma SIRTSIRTA verecek şekilde 20 öğrencinin oturabileceği öğrenci sıraları ya da masa koyabilirsiniz. Teorik ders anlatımlarında pc başında olmamaları dikkatlerini daha fazla derse çeker. Eski arşivde örnek bir sınıf uygulamasının fotoğrafı olacaktı. bulursam paylaşayım.
.
Duvarlara kesinlikle pano lar gerekli. afişler için sizinle paylaştığım dökümanları değerlendirebilirsiniz.
.

@eğitimci hocam
Kapı ters oluyor. Yani şuanki durum şu;
Pencere->masa->akıllı tahta->mutfağa açılan kapı->lab kapısı
Dolaysıyla tahtaya ulaşım sıkıntı

@barbaryan hocam çalışan pc taslağını dört gözle bekliyorum.
Ortaya sıra fikri güzel. Tuttum bunu. Fotoğrafı bulabilirseniz güzel olurdu. Afişlerinize okula yakın dönemde bir daha bakacağım.

Çiçek nasıl olur? Ne dersiniz? Hoş sadecre akşam güneşi görüyor yaa... Hiç görmüyor desem yeridir. Çiçek yetişir mi bilmiyorum.

Pano için ileri gelen bilişimcilerin kısa başarı öyküsü ve resmi nasıl olur?

cyln' Alıntı:
Çiçek nasıl olur? Ne dersiniz? Hoş sadecre akşam güneşi görüyor yaa... Hiç görmüyor desem yeridir. Çiçek yetişir mi bilmiyorum.

Pano için ileri gelen bilişimcilerin kısa başarı öyküsü ve resmi nasıl olur?
.
Bilgisayarın tarihçesi ABAKÜS ten ENİAC dan başlayarak resimli bir şekilde fotoblok üzerine tarih şeridi şeklinde bile olabilir... (Aklıma neden daha önce gelmedi) BTT de dönem ödevi vereyim ben bu konuyu :D
.
Ayda bir güncellenecek şekilde
- En yeni ekran kartı modelleri (AMD ve nVIDIA) önerisi (Ucuz - Orta Seviye - Pahalı)
.

cyln' Alıntı:
@eğitimci hocam
Kapı ters oluyor. Yani şuanki durum şu;
Pencere->masa->akıllı tahta->mutfağa açılan kapı->lab kapısı
Dolaysıyla tahtaya ulaşım sıkıntı

@barbaryan hocam çalışan pc taslağını dört gözle bekliyorum.
Ortaya sıra fikri güzel. Tuttum bunu. Fotoğrafı bulabilirseniz güzel olurdu. Afişlerinize okula yakın dönemde bir daha bakacağım.
...
Hocam bu sisteme Klavye + Mouse bağlayarak koridorda bile kullanabilirsiniz..

Ekli dosyalar

• IMAG2425.jpg
    IMAG2425.jpg
    172.3 KB · Görüntüleme: 757
Sayin hocam.

Günümüzde bir çok isyerlerinde gordugunuz led tabelalardan bir pano calismasi olusturulabilir. Saat takvim sure derece
Artik bu çalışmalar bir hayli gelismis durumda digital analog saat çeşitleri ve farkli renk kombinasyonlari kullanilmaktadir.

Kolayliklar dilerim..

Zemin kaplama konusunda fikirlerinizi almak isterim bende. Laminant nasıl olur? (Tekerlekli koltuklar çok çizer mi acaba?) ya da serflor oda çabuk parçalanır mı diye endişeleniyorum. Bu laboratuarları ilk kurarken yere kaplanan yalıtımlı plastik piyasada nerede bulunur. Link ve ya maliyet verebilecek varsa sevinirim...

Belki kızılacak şekilde konuşacam ama çocuklar hayvanca kullanıyorlar eşyaları. Koltuğu yatak sanan bile var. Araba diye düşünenleri saymıyorum. Dolaysıyla çizilmezse şaşarım.
Dediğiniz şekilde ilk kurulumdaki kaplama en güzeli. Onun da püf noktası ya tek parca olacak ya da birleşim yerleri kusursuz olacak.
İnşaat malzemesi satan yerlerde olabiliyor. Vaktiyle sormuştum var demişlerdi

cyln' Alıntı:
Belki kızılacak şekilde konuşacam ama çocuklar hayvanca kullanıyorlar eşyaları. Koltuğu yatak sanan bile var. Araba diye düşünenleri saymıyorum. Dolaysıyla çizilmezse şaşarım.
Dediğiniz şekilde ilk kurulumdaki kaplama en güzeli. Onun da püf noktası ya tek parca olacak ya da birleşim yerleri kusursuz olacak.
İnşaat malzemesi satan yerlerde olabiliyor. Vaktiyle sormuştum var demişlerdi

önceki bt sınıfımda dediğiniz plastiklerden vardı ama uzun süre olduğundan hem parçalanmıştı hem de kokmaya başlamıştı...

şu andaki bt sınıfımda yerlerde taş var (tam bilmiyorum seramik galiba) ben çok memnunum hiç sıkıntı çıkmıyor ama ben sandalye ile öğrencilerin gezinmesine izin vermem, en sevmediğim davranışlardan biridir.. yine de gezseler de sanmıyorum sorun çıkaracağını...

BBNET
Geri