Cok haklisiniz hocam madem kadrolu giremiyorum derse gorevlendirme tamamlama icin vermeleri halinde yürütmeyi durdurma icin idari mahkemeye versem diye düşünmüyor degilimDiğer branşlarda norm fazlası olan arkadaşlarla aynı uygulama yapılacak hocam.
İlk etapta kadronuzun bir yere kaydırılması söz konusu değil. Okulunuzda norm fazlasısınız ve bu durum yıllarca bile böyle kalabilir.
(Hali hazırda okulunda BÖLGE normundan kaynaklı norm fazlası olup 20 saat dersine girmeye devam eden arkadaşlarımız var.)
Norm fazlası atamasında yer açılırsa tercih yapıp geçiş deneyebilirsiniz. Tercih yapmaya da bilirsiniz.
Resen yapılan norm fazlası atamaları da malumunuz yargıdan döndüğü için bir şekilde iptal edilip vazgeçiliyor.
Bir yere gitmezsek ne olacak? Bu da tamamen kişinin ilçesi/görev yeriyle alakalı. Kabaca 2 seçenek var.
- gelen kişi ders yükünün 16 saat maaş karşılığını alır, üstünü siz alır ayrıca BTR istersiniz.
- ihtiyaç durumunda ilçe mem tarafından başka ortaokula/liseye/mtal e ders tamamlama görevlendirilmesi yapılabilir. ayrıca gene BTR isteyebilirsiniz.
Buradaki en büyük mağduriyet, KADROLU veremediğimiz dersi GÖREVLENDİRME ile verebilmemizdir. Hali hazırda bir ortaokulda derse giriyorken 1 günde kişinin yerinden edilip başka ortaokula görevlendirme ile aynı derse sokulması akla, mantığa, vicdana aykırıdır. Gelin bunu bakanlığa anlatın...
AYRICA BU KONUMDA OLAN ARKADAŞLARA tavsiyem, ilçelerin farklı ortaokula ders tamamlama talepleri olması halinde, öncelikle bu ortaokulları BÖT alanı öğretmenlerimiz ile doldurmalarını istemeleridir. Madem BT alanı öğretmenleri ortaokullarda KADROLU istenmiyor o zaman uygun olan öncelik BÖT alanı öğretmenleri, ardından illa boşta kalan derslerin BT alanı öğretmenleri ile doldurulmasıdır. Bu durum ortaokul fen bil. dersinin bir kimya öğretmeni tarafından, Türkçe dersinin bir Edebiyat öğrt. tarafından doldurulmasından farklı değildir. Mem, TTK tablosuna bakarak aynı kanalı kullanmak isteyecektir. Farklı branşlardaki yığılma sonucu ilçe emrinde onlarca öğretmen boşta beklerken branşımın üvey evlattan beter muamele görmesi be
BT öğretmenini artık ortaokul a gönderemezler ders tamamlama için vs. Yakın zamanda norm fazlası tayinlerinde il dışı resen gelebilir. İhtiyaç olan illere insanları göndermeye başlayacaklarını düşünüyorum. Naçizane tavsiyem il dışı tayininde önlem almanız keza bu bakan herşeyi bir anda yapıyor. Ağustosta norm fazlası resen il dışı getirdim derse şaşırmayın .Ben de aynı durumdayım hocam. BTR görevlendirmesi bitince ilçeye çekerler kadromuzu. Meslek Liselerinde yer açılana kadar(bizim ilde öyle bir ihtimal yok gibi) ders tamamlama görevi için okullara gönderecekler.
Yok daha neler hocam. İl dışı resen ne demek yaBT öğretmenini artık ortaokul a gönderemezler ders tamamlama için vs. Yakın zamanda norm fazlası tayinlerinde il dışı resen gelebilir. İhtiyaç olan illere insanları göndermeye başlayacaklarını düşünüyorum. Naçizane tavsiyem il dışı tayininde önlem almanız keza bu bakan herşeyi bir anda yapıyor. Ağustosta norm fazlası resen il dışı getirdim derse şaşırmayın .
Bakanlığımıza bağlı kurumlara öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlar, mezun oldukları yükseköğretim programları ve öğretmenliğe atananların alanlarına göre aylık karşılığında okutacakları dersler Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Karar’ı ile düzenlenmektedir.
Söz konusu Karar ile eki çizelgede yapılan değişiklikler Nisan 2025-2809 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu değişiklik ile 8 sıra numaralı Bilişim Teknolojileri atama alanı yalnızca Mesleki ve Teknik Eğitim kurumlarında görev yapacak şekilde düzenlenmiş ve ilköğretim ile genel ortaöğretimde görev yapmak üzere 97 sıra numaralı Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri atama alanı oluşturulmuştur. Bakanlığımız Personel Genel yazısı ile değişiklik öncesinde mezuniyeti itibarıyla her kurum türünde görev yapabilen Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinden mezuniyetleri yeni düzenlemeye göre sadece Bilişim Teknolojileri alanına kaynak olanlara bir defaya mahsus olmak üzere Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanı için de tercih hakkı verilmiştir.
“Bilişim Teknolojileri” alanına atanmış öğretmenlerin okutabileceği dersler arasında ilköğretim ve ortaöğretim kurumları haftalık ders çizelgelerinin “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri” atama alanının okutabileceği dersler de bulunmaktadır. 9 Sayılı Karar eki çizelgede diğer atama alalarında da benzer durumlar bulunmakta, atama alanı ortaöğretim kurumlarına başvuru hakkı sunarken okutulabilecek dersler arasında farklı türlerin haftalık ders çizelgelerindeki ilgili dersler yer almaktadır.
Bilgilerinize sunulur.
belki işten atarlarBT öğretmenini artık ortaokul a gönderemezler ders tamamlama için vs. Yakın zamanda norm fazlası tayinlerinde il dışı resen gelebilir. İhtiyaç olan illere insanları göndermeye başlayacaklarını düşünüyorum. Naçizane tavsiyem il dışı tayininde önlem almanız keza bu bakan herşeyi bir anda yapıyor. Ağustosta norm fazlası resen il dışı getirdim derse şaşırmayın .
BT öğretmenini artık ortaokul a gönderemezler ders tamamlama için vs. Yakın zamanda norm fazlası tayinlerinde il dışı resen gelebilir. İhtiyaç olan illere insanları göndermeye başlayacaklarını düşünüyorum. Naçizane tavsiyem il dışı tayininde önlem almanız keza bu bakan herşeyi bir anda yapıyor. Ağustosta norm fazlası resen il dışı getirdim derse şaşırmayın .
Hocam bazı sendikacılarla falan görüştük de. Ders sayısından kaynaklı norm fazlası olma durumu ile o okulda branşınızın çalışamaması durumundaki norm fazlalığı farklı durumlar yani sizi mutlaka ilçeye ya da ile çekerler dediler. Aksi halde örneğin yerime gelen adam BTR olmak isteyecek ben de isteyeceğim bu gibi konularda büyük karmaşalar çıkar.Diğer branşlarda norm fazlası olan arkadaşlarla aynı uygulama yapılacak hocam.
İlk etapta kadronuzun bir yere kaydırılması söz konusu değil. Okulunuzda norm fazlasısınız ve bu durum yıllarca bile böyle kalabilir.
(Hali hazırda okulunda BÖLGE normundan kaynaklı norm fazlası olup 20 saat dersine girmeye devam eden arkadaşlarımız var.)
Norm fazlası atamasında yer açılırsa tercih yapıp geçiş deneyebilirsiniz. Tercih yapmaya da bilirsiniz.
Resen yapılan norm fazlası atamaları da malumunuz yargıdan döndüğü için bir şekilde iptal edilip vazgeçiliyor.
Bir yere gitmezsek ne olacak? Bu da tamamen kişinin ilçesi/görev yeriyle alakalı. Kabaca 2 seçenek var.
- gelen kişi ders yükünün 16 saat maaş karşılığını alır, üstünü siz alır ayrıca BTR istersiniz.
- ihtiyaç durumunda ilçe mem tarafından başka ortaokula/liseye/mtal e ders tamamlama görevlendirilmesi yapılabilir. ayrıca gene BTR isteyebilirsiniz.
Buradaki en büyük mağduriyet, KADROLU veremediğimiz dersi GÖREVLENDİRME ile verebilmemizdir. Hali hazırda bir ortaokulda derse giriyorken 1 günde kişinin yerinden edilip başka ortaokula görevlendirme ile aynı derse sokulması akla, mantığa, vicdana aykırıdır. Gelin bunu bakanlığa anlatın...
AYRICA BU KONUMDA OLAN ARKADAŞLARA tavsiyem, ilçelerin farklı ortaokula ders tamamlama talepleri olması halinde, öncelikle bu ortaokulları BÖT alanı öğretmenlerimiz ile doldurmalarını istemeleridir. Madem BT alanı öğretmenleri ortaokullarda KADROLU istenmiyor o zaman uygun olan öncelik BÖT alanı öğretmenleri, ardından illa boşta kalan derslerin BT alanı öğretmenleri ile doldurulmasıdır. Bu durum ortaokul fen bil. dersinin bir kimya öğretmeni tarafından, Türkçe dersinin bir Edebiyat öğrt. tarafından doldurulmasından farklı değildir. Mem, TTK tablosuna bakarak aynı kanalı kullanmak isteyecektir. Farklı branşlardaki yığılma sonucu ilçe emrinde onlarca öğretmen boşta beklerken branşımın üvey evlattan beter muamele görmesi beni üzüyor.
Evet bu ilginç bir durum. Ama kadronuzu aynı okulda da bırakabilirler. Bu konuda kesin bir yönetmelik yok, varsa da ben bilmiyorum. Benim çalıştığım okulda(meslek lisesi) alanı olmayan bir meslek öğretmeni var. Kadrosu bizim okulda. İlçede gidebileceği bir okul yok. Kadrosunu ilçeye almıyorlar. Devam ediyor öyle.Hocam bazı sendikacılarla falan görüştük de. Ders sayısından kaynaklı norm fazlası olma durumu ile o okulda branşınızın çalışamaması durumundaki norm fazlalığı farklı durumlar yani sizi mutlaka ilçeye ya da ile çekerler dediler. Aksi halde örneğin yerime gelen adam BTR olmak isteyecek ben de isteyeceğim bu gibi konularda büyük karmaşalar çıkar.
Verdiğiniz örnek gerçekten umut verici oldu benim içinEvet bu ilginç bir durum. Ama kadronuzu aynı okulda da bırakabilirler. Bu konuda kesin bir yönetmelik yok, varsa da ben bilmiyorum. Benim çalıştığım okulda(meslek lisesi) alanı olmayan bir meslek öğretmeni var. Kadrosu bizim okulda. İlçede gidebileceği bir okul yok. Kadrosunu ilçeye almıyorlar. Devam ediyor öyle.