BT Öğretmenliğinden Öğretim Görevlisi Olmaya Doğru

Kodla Büyü

suvari58

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Berbat bir müfredat,ilgisiz çocuklar,üzerinde oynanan onca alavere dalavere,okulların ve velilerin bakış açılarındaki çarpıklık vs...
Artık daha fazla götüremeyeceğim..
Aldığım maaşın bile helalliğinden kuşku duyar oldum.
Çalışıp çabalayıp üniveristeye geçmeyi düşünüyorum..
Uzun bir süreç.
Ne dersiniz?

oda gerçekten çok uzun bir süreç torpiliniz yoksa özellikle. en kısa yol kpss ye tekrar girmek ama orda bu maddi şartları sağlayan başka bir kurum yok şimdilik. hayırlısı olsun hocam başarılar.

Allah kolaylık versin hocam. Bende sizin gibi düşündüğüm için ygs sınavına girdim. Nasip olursa fen edebiyat fakültesi matematik okuyup, alan değiştirmeyi düşünüyorum...

benımde dusundugum seylerden bırı bunun ıcın ales e tekrar gırecegım. 84 puanım vardı yetersın oldugunu dusundugum ıcın bıdaha gırmek ıstedım. ama yuksek lısans la ılgılı pek bılgım yok . hangı bolumde yapacagım nasıl yapacagım yaptıktan sonra benı neler beklıyor bu soruların cvbını verebılecek olursa sevınırım

Şimdi şöyle
Bulunduğum ilde (Bursa) BÖTE yükseklisans programı var.
8 yıllık hizmetim bulunuyor..
Yüksek Lisans veya 10 yıllık eğitim hizmet varsa Öğretim Görevlisi Giriş Sınavına giriyorsun.Tabi öncesinde Yabancı Dil(YDS) ve ALES puanları toplamak gerek.
Giriş Sınavına bunlarda dahil edilerek ilgili branşta norm var ise başvuruyorsunuz.
Bunların hepsini aşsanız bile norm beklemek zorundasınız.
Yeni üniversitelerden ümit ediyorum.
Tası tarağı toplayıp gitmek istiyorum.
32 yaşında olmama rağmen bunları aşmayı düşünüyorum.
Kokuşmuş MEB ve okulları artık bıktırıyor beni.
Ha YÖK çok mu temiz? Değil tabi..
Üretmeyip yatan çok insan var.
Orada birşeyler yapacağımı düşünüyorum.
İnsanın bir amacı,hedefi,gayesi olması çok güzel.
Allah utandırmasın.

suvari58' Alıntı:
Şimdi şöyle
Yüksek Lisans veya 10 yıllık eğitim hizmet varsa Öğretim Görevlisi Giriş Sınavına giriyorsun.Tabi öncesinde Yabancı Dil(YDS) ve ALES puanları toplamak gerek.
Giriş Sınavına bunlarda dahil edilerek ilgili branşta norm var ise başvuruyorsunuz.
Allah utandırmasın.

tebrikler ve başarılar...ben de tarih okuyorum branş değişikliği olursa geçerim diye...
ayrıca üniversite yollarını da aşındırıyorum...

suvari58' Alıntı:
Şimdi şöyle
Allah utandırmasın.
Hocama katılıyorum ve aynı şeyleri ben de düşünüyorum,
yüksek lisansım bitti doktora, kadro ne varsa artık hayırlısıya tabi..

hocam gördüğüm kadarıyla kitap yazmışsınız
üniversite neden olmasın, hatta çok daha iyi olur sizin için, Allah yolunuzu açık etsin
Aslında benim de aklımdan geçiyo üniversite ama bayan olunca çoluk-çocuk vs daha zor bu işler maalesef:(

yine de ben de bi çıkış yolu arıyorum
çünkü ben de çok sıkıldım yaşadıklarımdan :(

suvari58' Alıntı:
Şimdi şöyle
Allah utandırmasın.

hocam ögretım gorevlısı sınavına gırmek ıcın ya yuksek lısans ya da hızmette 10 yılı doldurmak gerekıyor yanı. Ben Hatay'dayım. burda unv de böte var orda yuksek lısans yapmayı dusunuyorum kısmetse bakalım

@melike
Evet,Web teknolojileri alanında 2 adet kitap yazdım.
Üniveristede daha yararlı olacağımı düşünüyorum.

Önce bir cemaate üye olun..
Sonra badem bıyık bırakın..
Sürekli kumaş pantolon giyin..
Sonra bu türden öğretim görevlilerinin olduğu üniversitelerde 10 yılda tezsiz prof olursunuz..
Google translate ile ingilizce kaynağı önce almanca oradan ispanyolca ve oradan da italyanca yapıp sonra türkçeye çevirdikten sonra özgün bir makalenizde olur,yeter ki yukarıdaki özellikleriniz tam olsun..Başka türlü çok ama çok zor..Zeka ve çalışkanlık fışkırsa da adamcılık maalesef bu sektörde ciddi mana da var..

**melike**' Alıntı:
hocam gördüğüm kadarıyla kitap yazmışsınız
üniversite neden olmasın, hatta çok daha iyi olur sizin için, Allah yolunuzu açık etsin
Aslında benim de aklımdan geçiyo üniversite ama bayan olunca çoluk-çocuk vs daha zor bu işler maalesef:(

yine de ben de bi çıkış yolu arıyorum
çünkü ben de çok sıkıldım yaşadıklarımdan :(
al benden de okadar şu çocukları bir büyütsek ben de bişeyler yapıp bu çileden kurtulmak istiyorum

idril42' Alıntı:
Önce bir cemaate üye olun..
Sonra badem bıyık bırakın..
Sürekli kumaş pantolon giyin..
Sonra bu türden öğretim görevlilerinin olduğu üniversitelerde 10 yılda tezsiz prof olursunuz..
Google translate ile ingilizce kaynağı önce almanca oradan ispanyolca ve oradan da italyanca yapıp sonra türkçeye çevirdikten sonra özgün bir makalenizde olur,yeter ki yukarıdaki özellikleriniz tam olsun..Başka türlü çok ama çok zor..Zeka ve çalışkanlık fışkırsa da adamcılık maalesef bu sektörde ciddi mana da var..

+1 Ne yazıkki geldiğimiz nokta bu

bilgisayar branşından kurtulabilmek içn akademik kariyeri seçen arkadaşlarım var ama bu çok zorlu bi süreç.aslında tekrar ygs ye girip matematik okuyup alan değiştirmek en mantıklısı ama buda üstte yazanların dediği gibi bayan olup evli ve çocuklu olanlar için çok zor. :(

arkadaşlar zaten bötenin zulmünü çekiyoruz birde böte de yüksek lisans yapmak :!: yüksek lisans yapsam bile böte de yapmam. o bölümünde bir geleceği yok çünkü bu şartlarda. Allah herkesin yolunu açık etsin. her gecenin ardından bir güneş mutlaka doğa bizim geceler biraz uzun oldu ama bu kadar adamı ne yapacaklar sorunlar büyüyerek ilerliyor. elbet bir yerde tıkanacak ve bir çözüm yolu sunacaklar.

evrim0626' Alıntı:
arkadaşlar zaten bötenin zulmünü çekiyoruz birde böte de yüksek lisans yapmak :!: yüksek lisans yapsam bile böte de yapmam. o bölümünde bir geleceği yok çünkü bu şartlarda. Allah herkesin yolunu açık etsin. her gecenin ardından bir güneş mutlaka doğa bizim geceler biraz uzun oldu ama bu kadar adamı ne yapacaklar sorunlar büyüyerek ilerliyor. elbet bir yerde tıkanacak ve bir çözüm yolu sunacaklar.

hocam hak veriyorum.zaten bilgisayar ve sorunlarından bıktık.bide yüksek lisansı nasıl olur acaba:(

suvari58' Alıntı:
Berbat bir müfredat,ilgisiz çocuklar,üzerinde oynanan onca alavere dalavere,okulların ve velilerin bakış açılarındaki çarpıklık vs...
Artık daha fazla götüremeyeceğim..
Aldığım maaşın bile helalliğinden kuşku duyar oldum.
Çalışıp çabalayıp üniveristeye geçmeyi düşünüyorum..
Uzun bir süreç.
Ne dersiniz?
Hocam üniversiteye de geçseniz, öğretmenlik öğretmenliktir. Okulunuzdaki sorunların benzerleriyle orada da muhattap olacaksınız.

Maksadım, çoluğun çocuğun, iş bilmez, değişime direnen/kapalı insanların elinden kurtulmak. Maskaralıktan öte değil yaptığımız işler.

suvari58' Alıntı:
Maksadım, çoluğun çocuğun, iş bilmez, değişime direnen/kapalı insanların elinden kurtulmak. Maskaralıktan öte değil yaptığımız işler.
Hocam öğretmenlik, kaybedeceğini bile bile savaşa girmek demek. Sınıftaki bir öğretmenin otuz tane öğrenciye mağlup olmaması mümkün mü? Bu sebepten dolayı, Türkiye'nin en iyi kurumunda bile öğretmenlik yapsanız, bunun mutlaka bir maskaralık yanı olacaktır.

Arkadaslar siz fenedebiyat matematgi ne sanıyorsunuz! Universitenin en zor bolumudur, mat ogrtmligne benzemez. Acın ders iceriklerine bakın,bote gibi asla deil, 10kat daha zor eminolun.

BBNET
Geri