MEB: OECD ülkeleri arasında öğretmene yüksek maaş veren 2. ülkeyiz Tabloya göre 2009 yılında göreve başlayan bir öğretmenin maaşı 25.536 USD imiş. Hesaplayalım bakalım; 25.536*1.83=46.730,88 TL Bırakın 2009 'da göreve başlayan bir öğretmeni, 9 yıllık öğretmenim bunun yarısını bile almıyorum. Gözümüzün içine baka baka yalan söyleyenleri Allah (cc) Sodom ve Gomore halkından beter etsin... http://www.memurlar.net/haber/232858/
savcılığa suç duyurusunda bulunacağım devletin bana verdiği 26bin doların yarısını mal müdürlüğü çalıyor zannımca.
nasıl kalkıp da böyle bir rapor yayınlayabilirler.kardeşim bu millet enayi mi töbe töbe ... :verymad:
suç oecd de bu raporları yayınlamadan önce gelsin araştırsınlar bir öğretmen tam olarak ne kadar maaş alıyor.Zor bişey mi bir tane eleman gönderecekler buraya oda gelip araştıracak 1 hafta içinde hangi kadameden hangi öğretmen ne kadar maaş alıyor ayrıntılı rapor çıkartır. Bizimkilere bırakırlarsa biz yarım gün çalışıp yılda 50000 tl kazanıyoruz.
Araştırmalarına gerek yok o rapor OECD,AB,ABD yemez zaten biliyorlar bizim durumumuzu,bu raporları yiyen tek kesim bizim millettir dolayısıyla rapor OECD için değil halkımıza açıklanıyor.
Bu bir sendikacı abimin değerlendirme yazısı. Polemik çıkmasın diye sendikayı yazmadım. Ama gerçekler tam da bunlar işte...
halk zaten öğretmeni zengin sanıyor "size göre ne var" cümlesini çok duydum bennnnn.....işte bu tür belgeler yüzünden oluyor bu. Kandırmayı çok iyi biliyorlar bizim saf insanlarımızı...
İşte böyle yalan yanlış haberleri bilerek yayıyorlar sonra bizim halk araştırmadan hemen inanıyor, cahil kalmış bir halkız deyincede kızıyorlar Gerçi daha düne kadar tekel işçilerini eleştirenlerin arasında bu forumda bile birçok adam vardı neymiş iş yapmadan çok para alıyormuş felan fıstık. Yarın öbür gün hadi eğitimi özelleştirdik size kapı göründü denildiğindede bizim o çok bilmiş insanımız çıkar zaten öğretmen oturduk yerden çok para alıyordu demez mi? Bence kesin der :mrgreen:
Bu halkı düşündükçe artık aklıma The Walking Dead'deki Yürüyenler geliyor.Kendileri batmışlar durumu orta halli olan birini görünce onu da yanlarına çekip kendileri gibi cahil,umursuz olması için çalışıyorlar sanki
bunlar brüt rakamlar. diğer ülkelerde ne kadar vergi kesintisi oluyor biz de ne kadar vergi alınıyor? maaşın yarısı neredeyse vergiye gidiyor. gerçi brüt rakamdan hesaplansa bile bu kadar etmez...
adamın biri havaalanında bi bavul dolusu mücevheratı geçirmek isterken yakalanmış. bunlar ne demiş görevli. kuş yemi demiş adam. görevli böyle kuş yemi mi olur, nasıl yem bunlar böyle deyince, adam, valla demiş ben önlerine atarım, yerlerse....
Temmuz 2000 En düşük memur maaşı 148 TL ------ 29 altın Temmuz 2011 En düşük memur maaşı 1.437 TL ------ 14 altın Temmuz 2000'de altın gramı 5,730 Temmuz 2011'de altın gramı 102 TL Şu an altın gramı: 93 TL olduğuna göre en düşük memur maaşının da 2.627 TL olması lazım bilmem anlatabildim mi? alıntıdır(memurlar.net)