biz galiba hata yaptık

Kodla Büyü

nese1982

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
mrb arkadaşlar. cuma saat 16:00 da okula tabletler geldi. adamın elinde 5 adet belge vardı. bunları doldurun yeterli. bize tabletleri bırakın formları doldurtun dediler diye söyledi. ben de bi soralım başka yapmamız gereken varmı dedim ama hocam sabahdan beri 10 okul gezdim hepsi bu şekilde yaptı dedi. bizde kağıtları doldurduk ve adam gitti. şimdi nete balıyorum da pybs de kabul tutanak felan var. ancak bize pybs şifresi gelmedi.
bugün ili arattım ne uapmalıyız diye ebadan şifreleri verip dağıtın dediler. biz de dağıttık. ancak tabletlerin seri numaralarını felan almadık. forumda arıza durumunda lazım olduğunu öğrendim. şimdi seri numaralara nasıl ulaşacam. pybs şifrem ne zaman gelecek....pöfff sıkıldım

Her tabletin arkasında seri nosu yazan bir etiket var. Ayrıca kutuların üzerinde de aynı etiketten var. Bir tane de kutu içinden yapışkan bir seri nosu çıkıyor.

Hocam öğrencileri tek tek çağırıp seri nolarıyla gelmelerini isteyeceksin artık bu saatten sonra baya sıkıntı olacak sana ama mecbuur. Kutuları attıysalar da tabletin arkasındakini elle yazarsın.. Ama seri nolar önemli mutlaka alın.

_su_' Alıntı:
Hocam öğrencileri tek tek çağırıp seri nolarıyla gelmelerini isteyeceksin artık bu saatten sonra baya sıkıntı olacak sana ama mecbuur. Kutuları attıysalar da tabletin arkasındakini elle yazarsın.. Ama seri nolar önemli mutlaka alın.
zorluk problem değil hocam yaparız inş. ancak şimdi yeni bir suyum aldım seri nolar ile tc ler eşleşmeli diye. bu ne kadar doğru

nese1982' Alıntı:
mrb arkadaşlar. cuma saat 16:00 da okula tabletler geldi. adamın elinde 5 adet belge vardı. bunları doldurun yeterli. bize tabletleri bırakın formları doldurtun dediler diye söyledi. ben de bi soralım başka yapmamız gereken varmı dedim ama hocam sabahdan beri 10 okul gezdim hepsi bu şekilde yaptı dedi. bizde kağıtları doldurduk ve adam gitti. şimdi nete balıyorum da pybs de kabul tutanak felan var. ancak bize pybs şifresi gelmedi.
bugün ili arattım ne uapmalıyız diye ebadan şifreleri verip dağıtın dediler. biz de dağıttık. ancak tabletlerin seri numaralarını felan almadık. forumda arıza durumunda lazım olduğunu öğrendim. şimdi seri numaralara nasıl ulaşacam. pybs şifrem ne zaman gelecek....pöfff sıkıldım

Üzülme arkadaşım.. Bizde almadık seri numaralarını.. Bizim pybs şifremiz var. Aktive edilen tabletler pybs de görünüyor. Ama öğrencilerinkinde hala sıkıntı var. mesela ben bi öğretmen için arıza kaydı yaptım. Öğretmenin tableti ile ilgili bütün bilgiler otomatik olarak çıktı arıza ekranında. Seri numarası almaya gerek yok. Yani öğrencilerinde o şekilde görünmesi gerekiyor aktive edilince. Ama şu anda görünmüyor sistemden kaynaklı olarak . Dolayısıyla da arıza kaydı yapamıyoruz.

Her tabletin arkasında seri nosu yazan bir etiket var. bunları eklediğim dosyadaki gibi tutanakla 2 nüsha yap ve birini btr dosya klasörüne koy kardes böylece ileride hiç bir sıkıntı yaşamazsın

Ekli dosyalar

nese1982' Alıntı:
_su_' Alıntı:
zorluk problem değil hocam yaparız inş. ancak şimdi yeni bir suyum aldım seri nolar ile tc ler eşleşmeli diye. bu ne kadar doğru
pybs.eba.gov.tr adresine girdiniz mi?
sayfanın alt kısmında bulunan sunu ve videolar var bunları incelediniz mi?
öğrenmenizi engellememek adına videoları izledikten sonra tekrar sizinle paylaşımda bulunmak isterim.

hocam bizde öyle teslim aldık.tek tek nasıl bakacaksın.sorun olanları da garantiye gönderiyoruz.ben birini gönderdim geldi.pixel sorunu vardı. düzeltilmiş ve geldi.inşallah sıkıntı olmaz.zaten 3 kişi teslim almışsınızdır.sorumluluk sadece sende de değil

mrb geçen yıl ki Vestelleri eşleştirdiğim siteye hepsi seri noları ile eklenmiş. aktif edilip edilmediğini de görebiliyoruz.

Galiba bizde de bu şekilde bir sorun var galiba. Okula Cumartesi günü geldi. Beni aradılar gittiğimde tabletleri odaya koymuşlar bi müdür yardımcısı vardı. Ellerinde bir belge (3 nüsha) vardı teslim alanların adını yazmışlar. Adetleri kontrol ettik imzaladık aldık. Ama tablet.eba dan bir işlem yapmadık.
tablet.eba dan çıktı alıp gelen görevliye verilmesi gerekiyormuş galiba ee biz bunu yapmadık.
Soru? Herhangibi bir problem olmaz inşallah?

bilisim_09' Alıntı:
Galiba bizde de bu şekilde bir sorun var galiba. Okula Cumartesi günü geldi. Beni aradılar gittiğimde tabletleri odaya koymuşlar bi müdür yardımcısı vardı. Ellerinde bir belge (3 nüsha) vardı teslim alanların adını yazmışlar. Adetleri kontrol ettik imzaladık aldık. Ama tablet.eba dan bir işlem yapmadık.
tablet.eba dan çıktı alıp gelen görevliye verilmesi gerekiyormuş galiba ee biz bunu yapmadık.
Soru? Herhangibi bir problem olmaz inşallah?
yok hocam pybs ye o belgeleri kendileri daha sonra ekliyorlar.

Ben bu gün pybs den sistemden kabulleri yaptım. Tutanak raporunda gönderilen:11 teslim edilen 34 yazıyor. Teslim edilen doğru. Bu şekilde çıktı alın dediler artık. Sorun düzeltilir denildi ama bakalım artık.

Her sınıf için bir boş liste oluştur. Sınıf başkanlarına teslim et çocuklar doldursunlar. Benim her sınıftan bir adet tablet temsilcisi öğrencim var. Sorunları önce onlarla paylaşıyoruz.

İşin aslı nedir bilmiyorum ama bize kargodan geldiler üç belgeye müdür imza attı ve tabletleri teslim aldık.
Ardından pybs üzerinden gereken işlemleri yaptın
Daha sonra ilden gelen yazıya göre bir çizelge hazırladık. Öğretmenlerin Tc Kimlik No, adı soyadı, tablet seri no ve imza gibi
bilgilerini yazdık imzalattık verdik.

BBNET
Geri