biz de tv yok alsam mı almasam mı

Kodla Büyü

uysalhalil33

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaslar 3 senelik evliyiz ve evlenmeden önce tv almama kararı almıstık eşimle ve bunu gerçekleştirdik ve 3 yıldır tv biz de yok . çok fazla da yokluğunu hissetmedik açıkçası daha fazla zamanımız var akşamlar daha uzun bizim için ancak bazen eşimle de birbirimize sormadan edemiyoruz
Acaba televizyon alsak mı? ne değişir? güzel programlar da var hani gibi...
acaba televizyon almalı mıyız? evli arkadaslar ne diyor bu konuda

Aman kardeşim, biz zaten bulaştık bırakamıyoruz. Sen bari kendini bulaştırma.

hocam bizdede yok. evde Tivibu aldık. annemler geldiğinde ordan izliyorlar. Kesinlikle tv almanı önermem.

halil hocam öncelikle tebrik ederim..
o illeti eve sokmayı ne kadar tehir edebilirsen şüphesiz o kadar kârdasın..
eve sokmamakla zararda değilsin.. birşey kaybetmiyorsun..
boşver alma ..

valla bunca zaman önüne geçebildiyseniz süper. helal olsun diyorum. ben tv konusunda pek karşısına geçen biri değilim. açtğımda da birkaç izlediğim kanal ve program var ama hanımlar biraz fazla zaman geçiriyor önünde.
ben hiçbir dizi izlemiyorum tvden. bir iki yabancı dizi oluyor her sene izlediğim ama takip düzenli izleme şeklinde değil. iz tv, ng , discovery gibi belgesel kanalları + ntv ntvspor habertürk cnntürk e göz gezdirip kalkarıp genellikle. çok hoşuma giden program varsa otururum başına yoksa pek takılmam.
ama misafir geldiğinde mecburen tv başındayız hep beraber. ama çoğunlukla sesi kısıktır ve sohbet ön plandadır.
almalı mısın ? çok birşey kaybetmezsin kazandklarına nazaran alma derim. ama arada güzel progamları takip edersen de artısı olmuş olur. sonuçta aptal kutu orda ama ne zaman ne kadar süreyle ne izlediğine sen karar vereceksin. önemli olan doğru kararları vermek.

hadi ya ben evde televizyon yok deyince açıkçası yobaz geri denilmesinden korkmuştum ama bakıyorum da tepkiler olumlu hoşuma gitti bu gaz bana bir 4 5 sene daha yeter.
bir de eve misafir geldiğinde çocuklar tv istemese bir de dedemin
-yaaa haber izleyecektik nerde bu televizyon demesi

Almayın hocam.. Baskılarada kanmayın
Ben 11 yıldır evliyim
İlk 2 sene yoktu
sonra babam annem eşimin babası annesi derken eş dost akraba baskıları..
Düşünün bir herkesin bir dizisis var dizi olan günde kimse gelmiyordu bize..
Sonunda aldık ve müptelası olduk..
İlk önce sadece seçtiğimiz programlar derken
Bir baktıkki BU DA seyredilir Mİ DEDİĞİMİZ SAÇMA SAPAn şeyleri de izlemeye başlamışız.
Hiç bulaşma bence aman ha...

Hocam 2,5 yıllık evliyim. İlk 6 ay maddi sıkıntılardan birde iyi bir tv alırız diye almamıştık. Sonra babamlar tv siz ev olur mu hiç diye hediye tv yolladılar. 1 sene kadar izledik.

Şimdi 17 aylık bir oğlum var. Küçük yaşlarda tv izlemenin zararlı olacağını öğrendik. Gerçekten çocuğun inanılmaz ilgisini çekiyordu. 5 aydır tv kaldırdık izlemiyoruz.

İlk başlarda zor oldu, dizi izleme alışkanlığımız zaten yoktu ama en azından haberlere falan bakıyorduk. Yeni bir mini müzik seti aldım haberleri vs. oradan takip ediyoruz.

Şu bir gerçek hocam tv olunca izliyorsun. Ben izlemem demek yetmiyor güçlü bir irade gerek. Ayrıca çocuğuna, eşine, kitap okumaya vs. daha fazla zaman ayırıp iyi ki televizyon yok diyorsun :)

inikat' Alıntı:
valla bunca zaman önüne geçebildiyseniz süper. helal olsun diyorum. ben tv konusunda pek karşısına geçen biri değilim. açtğımda da birkaç izlediğim kanal ve program var ama hanımlar biraz fazla zaman geçiriyor önünde.
ben hiçbir dizi izlemiyorum tvden. bir iki yabancı dizi oluyor her sene izlediğim ama takip düzenli izleme şeklinde değil. iz tv, ng , discovery gibi belgesel kanalları + ntv ntvspor habertürk cnntürk e göz gezdirip kalkarıp genellikle. çok hoşuma giden program varsa otururum başına yoksa pek takılmam.
ama misafir geldiğinde mecburen tv başındayız hep beraber. ama çoğunlukla sesi kısıktır ve sohbet ön plandadır.
almalı mısın ? çok birşey kaybetmezsin kazandklarına nazaran alma derim. ama arada güzel progamları takip edersen de artısı olmuş olur. sonuçta aptal kutu orda ama ne zaman ne kadar süreyle ne izlediğine sen karar vereceksin. önemli olan doğru kararları vermek.
bilgiler için teşekkürler hocam ama merak ettiklerimi ya okuyarak ya da internetten araştırarak gidermeyi öğrendim evet bazen okulda güncel konulara fransız kalsam da tv çok farklı bir şey asla bitmiyor sürekli bir şeyler var onda onun karsısına oturunca sanki hiç kalkamayacakmışım gibi geliyor bana

hocam evlendiğim ilk yıl biz de almamıştık televizyon. lazım olduğunda tivibu yla idare ediyorduk. sonra baktık yatılı misafir falan gediğinde sıkılıyor. alalım bari dedik. şimdi hiç kapanmıyor mübarek. o yüzden tavsiyem hiç alma daha iyi.

Hocam ben de evleneli 2,5 yıl oluyor. Bizde de yok. Kesinlikle alma. Fayda zarar oranına bakarsan zararı daha fazla.

irade sahibi iseniz beli başlı kanallar için alınabilir ama bu sihirbaz kutuya karşı irade zor iş

Kardeş TV alıp saçma sapan evlilik programı izleyeceksen aman alma kalsın diyorum.
Yok hasari hocam biz alırsak haber, tartışma programları belgesel ve film izleriz diyorsan kesinlikle al. Hatta imkanın varsa digiturk al HD yayın yapan belgesel kanalları harika.

eğer 3 yıl almadıysanız ve tv olmadan bir hayata alıştıysanız bence almayın.

Kesinlikle almayın hocam. Ben de ilk 2 yıl almamıştım.
Kontrollü izleriz demiştim ama iş kontrolden çıkıyor belli bir zaman sonra.
Kesinlikle tavsiyem, almayın.

gececiler' Alıntı:
hocam yazı çok güzel ve doğru tespitler yapılmış biz de bundan korkuyoruz aslında ama okuduğum tüm çocuk gelişim kitaplarında çocuğu tv ile serbest bırakmamamızdan bahsediyor ev de tv varken nasıl çocukla onun arasındaki bağa koparabilirim ki yeğenlerim var artık mübtelası olmuşlar tv kumandası daima onların elinde evet izledikleri faydalı program olabilir ama bir yere kadar
ben bu sorunu çocuğun evde tv olmadan dışarıda gördüğü ekranlara düşkünlüğünü azaltmak için bilgisayar ekranını kullanmayı planlıyorum ve öylede yapıyorum izleyeceğini ben seçebiliyorum en azından oğlum iki yasına girecek su anda pepee seviyor ve hayvanlar alemini seviyor tama bunları seviyorsa bende sadece bunları belirli sürelerde pc den açıyorum izliyor ekran tutkusu gidiyor diye düşünüyorum bakalım sonu ne olur
ama asla çocuk için tv almam diyorum büyük konuşmuş olmayayım da

şeytan icadını sakın sokmayın evinize hocam. sonra allah vere magicbox laneti sizi de etkisi altına alır. caiz değil zaten tapelerle yıllardır evlerde idare eden arkadaşlar var. tv sonraki aşama

hocaö 3 yıldır kullanmadıysanız almayın boşverin. TV sigaraya benzer. bağımlılık yapar. bir kereden bişey olmaz dersin bir bakarsın bağımlı olmussun. güzel ve kaliteli yayınlar yanında arasında saçma sapan evlilik programlarını bile izlerken bulabilirsin kendini:d

Valla hocam bende 6 aydır evliyim 1,5 aydır televizyon var evde ama doğru düzgün hiç izlemedim desem yeri. Sadece USBden film izlemek için açıyorum onun haricinde sürekli kapalı. Benim tavsiyem alacaksanızda çok abartılı birşey almayın ucuz birşey alın ve kapalı kalsın. Ben 2 maaşımı verdim.. :(

gececiler' Alıntı:
hocam bu yazıyı okuyunca içim rahat etti. Çünkü ben de mahrumiyetin yanlışlığına inandığımdan aldırmıştım tv yi çok şükür de kontrollü kullanıyoruz. Kızımın belli çizgi filmleri var kısa süreli onları izliyor akşam birlikte oyun oynayacaksak da tv yi kapatıyor kimse izlemesin diyor:)
bu derginin abonesiyim ama bu yazıyı tamamen okuyamamıştım şimdi okudum ve iyi geldi. Çok güzel hazırlanıyor emeği geçenlerden Allah razı olsun :alkis:

Bizde de TV yok. Hem de yaklaşık 6 yıldır. Hiç almadık. Etraf baskısına rağmen.
Çocuk olduktan sonra bu kararımızın daha da yararını gördük. Çünkü çocuk gelişiminde çok zararları var. Ve asıl önemlisi ailedeki iletişimi bitiriyor. Biz geceleri bol bol kızımızla zaman geçiriyoruz. Misafirlere gelince evet bize dizilerinin olmadıkları günlerde geliyorlar. Geldiklerinde de sadece sohbet ediyoruz.

televizyonu olduğu halde yaklaşık bir yıldır izlemeyi bırakan arkadaşım var, iki üç günde bir ne kadar iyi yaptığını bizimde izlemeyi bırakmamızı söylüyor.
benimde fikrim çocuk varsa alma hocam.

Çok güzel bir karar vermişsiniz. Aynen devam edin hocam. İhtiyaç duyulan her türlü program internette var. Reklamsız, istediğin saatte açıp izleyebiliyorsun. Biz de çocuk olduktan sonra kaldırdık televizyonu. Öncesinde de sadece haftada bir gün dizi keyfi yapardık. Ama tamamen evden gidince de hiç eksikliğini hissetmedik. Misafirim de benimle muhabbete gelsin, televizyonu evinde izlesin.

Halinize imrendim şimdi. Maç izleyen de yok galiba. Tv olmasa haftanın 3 günü maç izlemeye çıkmam lazım. baya aşmışsınız olayı

BBNET
Geri