bilbil' Alıntı:
arkadaşlar clonezilla ile okuldaki tahtalara imaj alıp yüklemek istiyorum incelediğim zaman şunlar aklıma takıldı
1-hangi clonezilla sürümünü kullanmalıyım?
2-tüm sistemin imajını alırsam elimdeki 32 gblık flasha sığar mı? imajı d: ye alsam nasıl ve hangi adımlarda neyi seçmem gerek (sda?)
forumda farklı anlatımlar var ne yapmam gerek biri beni aydınlatırsa sevinirim.
clonezilla sürümünü, flasha clonezilla yüklemek için kullanacağın programı ve clone zilla kullanım rehberini paylaşıyorum
paylaşacağım clonezilla rehberinden de yararlanarak nasıl yükleyeceğini anlatıyorum.
1. bu iş için 1 adet 1gb lık flash, 1 adet 32 gb lık flash, birde harici bellek gerekiyor
2. 1 gb lık flasha clone zilla programını yüklediğini farzediyorum, yükleyemezsen buraya yaz yardım ederim
3. bios tan flashı(1gb lık clonezilla yüklü) 1. sıraya alıyorsun
4. clone zilla rehberinden faydalanarak clonezillanın imajını hariciye alıyorsun(imaj alma)
5. clone zilla rehberinden faydalanarak imaj yükleme işlemini hariciden yapabilirsin(imaj yükleme)
imaj yükleme işini vestelinki gibi yapmak istiyrsan
1. imaj yüklüyormuş gibi devam edip restore disk yerine recovry disk seçeneğini seçerek daha önce hariciye aldığın imajı göstererek o imajın zipini oluşturuyorsun
2. oluşan bu yeni zip i 32 gb lık flash belleğe çıkarıyorsun
3. msdos komut istemini yönetici olarak çalıştırıyorsun
4. msdos komut isteminde cd.. komutları ile dizinlerden çıkıyorsun
5. cd:f komutu ile 32 gb lık flash belleğin içine giriyorsun
6. cd utils, cd win32 komutlarından sonra makeboot komutu ile 32 gb lık flashı boot ediyorsun.
anlamadığın yer olursa yazabilirsin
https://yadi.sk/d/DQBVY9nGbhwdL