birkaç sorum olacak(clonezilla)

Kodla Büyü

bilbil

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar clonezilla ile okuldaki tahtalara imaj alıp yüklemek istiyorum incelediğim zaman şunlar aklıma takıldı
1-hangi clonezilla sürümünü kullanmalıyım?
2-tüm sistemin imajını alırsam elimdeki 32 gblık flasha sığar mı? imajı d: ye alsam nasıl ve hangi adımlarda neyi seçmem gerek (sda?)
forumda farklı anlatımlar var ne yapmam gerek biri beni aydınlatırsa sevinirim.

bende acronis ile almayı düşünüyorum..aceba hangisi daha kolay,tecrübeli arkadaşlardan bende yardım bekliyorum

Hocam hic image ile falan ugrasma akilli tahta da kendi recovery bolumu var zaten , direk f8 ile windows u yeniden yukle yap gec.

Acronisle aldim 40 gb falandi diye hatirliyorum ama , onlari tek tek at sonra bi suru mesele cikiyor.

cevher---' Alıntı:
Hocam hic image ile falan ugrasma akilli tahta da kendi recovery bolumu var zaten , direk f8 ile windows u yeniden yukle yap gec.
hocam f8 ile denedim tahtada iki windows 7 oldu hem tek tek program yüklemek istemiyorum vestelin verdiği yedeği tahtanın birine yükledim yarında programları yükleyip tekrardan imaj alıp diğerlerine yüklemek istiyorum

Hocam eski windows c de sakli,onu silebilirsin. Eger 20~30 tane tahta varsa image olabilir,ama az ise bence bu kolay

en azından 13 sınıfa yüklemem gerek net olarak ne yapmamgerek onu da bilmiyorum sorularıma cevap bulabilsem?

clonezilla nın bu sürümü sorun çıkartmaz umarım (clonezilla-live-2.2.4-12-i486) :D

Sorun çıkartmaz. Imajı harici diske almak yerine Windows olan bölümlerin imajını diskin diğer kısmına alıp tahtayı Pardus ile acarsan imaj atacağın yerde flash bellek üzerinden clonezilla ile açıp imajı ssh ile ağdan çekebilirsiniz.

bu uygulamaları yapmak için hangi adımları izlemem gerek imaj alırken (sda1, sda5, sdb1) nereye kaydetmeliyim?

taşınabilir medya da direk yüklesem daha iyi olur hocam ne kadar büyüklükte olurki acaba?

bilbil' Alıntı:
arkadaşlar clonezilla ile okuldaki tahtalara imaj alıp yüklemek istiyorum incelediğim zaman şunlar aklıma takıldı
1-hangi clonezilla sürümünü kullanmalıyım?
2-tüm sistemin imajını alırsam elimdeki 32 gblık flasha sığar mı? imajı d: ye alsam nasıl ve hangi adımlarda neyi seçmem gerek (sda?)
forumda farklı anlatımlar var ne yapmam gerek biri beni aydınlatırsa sevinirim.
clonezilla sürümünü, flasha clonezilla yüklemek için kullanacağın programı ve clone zilla kullanım rehberini paylaşıyorum
paylaşacağım clonezilla rehberinden de yararlanarak nasıl yükleyeceğini anlatıyorum.
1. bu iş için 1 adet 1gb lık flash, 1 adet 32 gb lık flash, birde harici bellek gerekiyor
2. 1 gb lık flasha clone zilla programını yüklediğini farzediyorum, yükleyemezsen buraya yaz yardım ederim
3. bios tan flashı(1gb lık clonezilla yüklü) 1. sıraya alıyorsun
4. clone zilla rehberinden faydalanarak clonezillanın imajını hariciye alıyorsun(imaj alma)
5. clone zilla rehberinden faydalanarak imaj yükleme işlemini hariciden yapabilirsin(imaj yükleme)
imaj yükleme işini vestelinki gibi yapmak istiyrsan
1. imaj yüklüyormuş gibi devam edip restore disk yerine recovry disk seçeneğini seçerek daha önce hariciye aldığın imajı göstererek o imajın zipini oluşturuyorsun
2. oluşan bu yeni zip i 32 gb lık flash belleğe çıkarıyorsun
3. msdos komut istemini yönetici olarak çalıştırıyorsun
4. msdos komut isteminde cd.. komutları ile dizinlerden çıkıyorsun
5. cd:f komutu ile 32 gb lık flash belleğin içine giriyorsun
6. cd utils, cd win32 komutlarından sonra makeboot komutu ile 32 gb lık flashı boot ediyorsun.
anlamadığın yer olursa yazabilirsin
https://yadi.sk/d/DQBVY9nGbhwdL

Ekli dosyalar

hocam buralardan inceledim zaten kafama takılan bu sorulardı ancak elimde harici harddisk yok o yüzden flasha yada d: ye imajı almak istedim :( clonezilla flasha atmak sorun değil imajı nereye alabilirim bu durumda

isodosyasını universal usb installer ile de tanıtırım flasha sorun imaj alma da kaydedeceğim yer ve alırken 32 gb lık flasha kaydedebilir miyim? boyutu büyük değil ise :?: :?: :?:

bilbil' Alıntı:
isodosyasını universal usb installer ile de tanıtırım flasha sorun imaj alma da kaydedeceğim yer ve alırken 32 gb lık flasha kaydedebilir miyim? boyutu büyük değil ise :?: :?: :?:
şu an benim flash ımdaki imaj dosyasının boyutu 24 gb, office, adobe reader, java vs hepsi yüklü, senin flasha sığarmı bu akıllı tahtaya yüklediğin belgelere bağlı ders içeriği video vb falan yüklemediysen sığar.

hatta imajı alsam vestelinki gibi universal usb installer ile flasha yüklesem o şekilde de imajı yükleyemez miyim?

yok hocam ders içeriği falan yüklemicem gerekli programları yüklerim projecti kaldırıp deepfrezee kurcam başım ağrımasın sonra 8)

bilbil' Alıntı:
hatta imajı alsam vestelinki gibi universal usb installer ile flasha yüklesem o şekilde de imajı yükleyemez miyim?
o daha önce çok tartışıldı alabilirsiniz diyenler oldu ve hatta anlattılar ama ben hiçbir denememde bunun olduğunu görmedim

hocam size birşey daha sorucam kusura bakmayın 32 gb lık flashı hem clonezilla yükleyip çalıştırıp hem imajını buraya kaydedemez miyim?

imajı alırken 32 gb lık flasha aldıktan sonra recovry disk ile vestelinki gibi yaparken oluşacak zip dosyasını aynı flasha alamazsın onu d ye alman gerekecek bunu hiç denemedim ama çok yüksek ihtimalle olması lazım.

birde bu savedisk-saveparts- recovery iso-zip den ; recovery iso-zip i seçeceğiz değil mi? clonezilla da savedisk diye bahsetmiş te :oops:

be ghost la d ye alıyoum hiç problem yaşamıyorum. ghost eskiden beri güzel hocam ghostuda dene hocam stersen

hastasıyız dede' Alıntı:
imajı alırken 32 gb lık flasha aldıktan sonra recovry disk ile vestelinki gibi yaparken oluşacak zip dosyasını aynı flasha alamazsın onu d ye alman gerekecek bunu hiç denemedim ama çok yüksek ihtimalle olması lazım.
sıkıntı şurda 1gb lık 8 gb lık takılcak tahtaya birde klavye her defasında

bilbil' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
usb çoğaltıcı kullanabilirsin

hastasıyız dede' Alıntı:
bilbil' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
usb çoğaltıcı kullanabilirsin
tek çare o zaten :|

:)

Ekli dosyalar

• trust-vecco-hu-4440p-l.jpg
    trust-vecco-hu-4440p-l.jpg
    8.8 KB · Görüntüleme: 429
BBNET
Geri