Birisi bu soruya cevap verebilir mi?

Kodla Büyü

duyu80

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar benim günlerdir düşündüğüm bir konu var. PKK nın BDP nin yolunu kestiği ve yarım saat boyunca propaganda yaptığı görüntüleri hatırlıyorsunuzdur.Yine bildiğimiz kadarıyla bu olay ülkemiz topraklarında gerçekleşen bir olay. Şimdi anlamakta zorlandığım olay yarım saat boyunca o teröristlere neden kimse müdahale edemiyor. Elinde sonsuz sınırsız güç olan koskoca devlet o yarım boyunca nerede yahu.Metrobüs mü bekliyor...Kar yok kış yok afet yok koskoca bir devlet en ücra noktaya 10 dk içinde gelemiyor mu ...Hadi geldi de kimseyi bulamadı diyelim hepsi birden kaçtı...Yahu kardeşim bu kaçan adamlar 1 saat boyunca nereye kadar kaçabilir.Dağlık bir alanda en fazla ne kadar yol olabilir...3-5 tavşan avcısı bile bu adamları çembere alıp işii bitirebilecekken koskoca devlet 15 dk içinde bu adamların leşlerini niye gelip gazetecilerin televizyonların önüne atmıyor...Öğrenciler kadınlar memurlar elinde değnek bile bulunmayan insanlar basın açıklaması yapamazken teröristler nasıl basın toplantısı yapabiliyor yahu...Bu ülke akıl tutulması mı yaşıyor...Benim sorumu herkes anladı sanırım .Özellikle Türkiye genç evlatlarını kaybederken Suriyedeki olaylarla ilgilenip, Suriyenin misilleme yaparak Pkk ya desteğini görmezden gelip, 40 yıllık ESAD' a ESET, ESET diyen arkdaşlarımız burada...Benim ricam bu arkadaşlardan ricam boynunda asılı duran yem torbalarını 5 dakikalığına bırkıp soruma vecap vermeleridir....Şimdiden Teşekkürler...

hocam kesinlikle haklısın..hani hep övündüğümüz mit nerde..nerde kaldı istihbarat..sen eğer o konvoya 1 tane istihbarat ajanı yerleştiremiyorsan o zaman durup düşüneceksin..2.tesbitim artık orduyuda küstürdüler..nedenine gelince ordu her zaman suçlu gösterildi...benim naçizane fikirlerim bunlar

kimse cevap veremez arkadaşımm.herkes bir korku tünelinin içinde, ve okadar duyarsızlaştık ki artık herşey normal geliyor insanlara.
önce haburdan gelen pkk, sonra polise tokat atan milletvekilleri, öpüşüp koklaşmalarr........ daha sayamadıklarımmm. yandaş medyada sustu galiba

Hocam istihbarata gerek yok, medya orada olduğuna göre o bölgede kulağı delik birisinin olması bile yeterli.. Bırakın istihbaratı, telefon, telsiz dinlemelerini...

ilginç değilmi gerçekten hani sonuçta kameraya çeken ve bundan hoşnut olman birileride vardır mutlaka bi tlf edilse helikopterler anında orada olabilir özel eğitimli askerlerde ne kadar uzaklaşabilirlerki

Bence orada bir tiyatro sergilendi. Pkk nin yol kesmesi ile alakası yok. Hatta o konuşanların pkk lı bile olmadıklarını(dağ kadrosunu kastediyorum) düşünüyorum. Bdp nin gençlik kollarından 5 10 tanesinin çevirdiği bir oyun. Ha asker polis bassaydi ne olurdu. Küçük bi taciz atışı ile ortalık kan golüne dönerdi. Ve çok büyük sivil kayıplar yaşanırdı. Çünkü vekiller yalnız değil 40 50 araç var. Tamamen planlanmış bi oyun. Güya millet ile devletin kucaklaşmasini konu alan bi sahne. Yemeyin bunları lütfen...

şahsi düşüncem ülkemizin suriye politikaları çünkü suriyede siviller ölüyor diye ayaklandık şimdi orada 1 sivilin kılına zarar gelse sizce pkk ve bdp ne yapar onlarda dünyayı ayağa kaldırmazmı

bayraMNS' Alıntı:
Bence orada bir tiyatro sergilendi. Pkk nin yol kesmesi ile alakası yok. Hatta o konuşanların pkk lı bile olmadıklarını(dağ kadrosunu kastediyorum) düşünüyorum. Bdp nin gençlik kollarından 5 10 tanesinin çevirdiği bir oyun. Ha asker polis bassaydi ne olurdu. Küçük bi taciz atışı ile ortalık kan golüne dönerdi. Ve çok büyük sivil kayıplar yaşanırdı. Çünkü vekiller yalnız değil 40 50 araç var. Tamamen planlanmış bi oyun. Güya millet ile devletin kucaklaşmasini konu alan bi sahne. Yemeyin bunları lütfen...

Mantıklı bir açıklama soru işaretleri şunlar;
Ortada silahlar var. Bu silahlar bile oraya asker gelmesi için yeterli değil mi sizce? Ayrıca sivil kayıplardan bahsetmişsiniz, orada bulunmak o tablodan memnun olduğunu belirtmek değil mi? Dağda bulunmakla orada bulunmanın farkı ne? Ya da şöyle sorayım, bdp nin pkk dan farkı ne?

...
Bir kemiğin ardında saatlerce yol giden
itler bile gülecek kimsesizliğimize
...
Yufka yüreklilerle çetin yollar aşılmaz
...

Asker o buluşma yerinde taş üstünde taş baş üstünde baş bırakmadan yerle bir etse, ergenekon dediler, katliam dediler, faşizm dediler demokratik yollardan çözecez böyle olmaz dediler asker de bıraktı bu işleri haliyle. Meydan ite çakala kaldı. Siz silivriye alkış tutmaya devam edin. Daha ne buluşmalar ne partiler olacak daha durun.

geçen sene ramazan ayında bıçak kemiğe dayandı diyordu başbakan, demek ki kemiği deldi geçti ki etkilemiyor artık. malum, abd nin ilacı şifalı, çok güzel uyuşturuyor...

bayraMNS' Alıntı:
yol kestikleri söylenenlerin pkk lı oldugu ve katıldıkları eylemler açıklandı. adamlar el sallayarak yaya olarak gidiyorlar ve yakalanamıyor. İlginç. Trajikomik.

2 sene önce bir takip sırasında teröristlere açılan ateş sonucunda uzman çavuş ve astsubaylara soruşturma açıldı... nedeni daha sonra yakalanan teröristlerin savcıya verdikleri ifadede teslim olmaya geldikleri ve askerden ateş geldiği idi... tahmin edin ne oldu... terörist sözüne itimat eden savcı teslim ol çağrısı ve teröristlerden ateş gelmemesini (ki hakkaten ateş edilince kaçmışlar) sebep göstererek soruşturma açmış... (burası önemli adli soruşturma...) olay Beytüşşebap Şırnak... bazı şeyler ne kadar antipatikte olsa şimdi ki iç işleri bakanından sonra değişti... ama hala güvenlik kuvvetleri önce ateş açmak için belli tereddüd içinde

BBNET
Geri