Bireysel emeklilik stopaj kesintilerini geri alma bilgisi

Kodla Büyü

kalimero

Aktif Üye
Bireysel emeklilik stopaj kesintilerini geri alma bilgisi olan varmı yazı okudum ama bir yerde 29 ağustos a kadar başvur bir yerde 2013 ta başvurmanız gerek diyor anlayamadım
2011 in 6. ayında ayrıldım 2004 te giriş yapmıştım bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşsınlar az değil benden 2000 tl ye yakın para kesildi hakkımızı alalım

kalimero' Alıntı:
devletin yasal olarak kestiği %15 lik stopaj vergisi yani elinize geçen paraya %15 daha ekleyin
Tam olrak %15 değil.Önceden toplam para miktarından %15 kesinti uygulanıyordu, yeni sistemle bu sadece elde ettiğiniz kara uygulanacak.
Gerçi pek bir kar elde edilmediğini düşünecek olursak %15 olmasada %14 eklenir sanırım :D
Çok saçma bir sistem çokkkk.

Hocam şirketinizden ayrılma ile ilgili belgeleri isteyiniz. (Muhtasar Beyanname, Vergi Tahsil Alındısı, Çizelge vb.)
Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığına iadeli taahhütlü şekilde fazla kesildiğine geri verilmesine dair bir dilekçeyle yollayın.(İstanbulda iseniz elden teslim edebilirsiniz.) Olumsuz cevap gelecektir.
Gelen cevapla ve aynı belgelerle Maliye Bakanlığına başvuru yapacaksınız. Olumsuz cevap gelecektir.
Son olarak Vergi mahkemesine davalı taraf Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı olacak şekilde dava açıp fazla alınan stopajın iadesiyle ilgili karar sonrası paranızı alıyorsunuz. Hayırlı Olsun.
Bu arada başvuru ve dava için gerekli olan dilekçelerin örneklerini arama ile kolaylıkla bulabilirsiniz.

aradaugrarim' Alıntı:
Hocam şirketinizden ayrılma ile ilgili belgeleri isteyiniz. (Muhtasar Beyanname, Vergi Tahsil Alındısı, Çizelge vb.)
Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığına iadeli taahhütlü şekilde fazla kesildiğine geri verilmesine dair bir dilekçeyle yollayın.(İstanbulda iseniz elden teslim edebilirsiniz.) Olumsuz cevap gelecektir.
Gelen cevapla ve aynı belgelerle Maliye Bakanlığına başvuru yapacaksınız. Olumsuz cevap gelecektir.
Son olarak Vergi mahkemesine davalı taraf Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı olacak şekilde dava açıp fazla alınan stopajın iadesiyle ilgili karar sonrası paranızı alıyorsunuz. Hayırlı Olsun.
Bu arada başvuru ve dava için gerekli olan dilekçelerin örneklerini arama ile kolaylıkla bulabilirsiniz.

Hocam sizin dediğiniz eski yönetmeliğe göre yapılacak yöntem.Geçtiğimiz ay içerisinde BES yönetmeliği değişti ve devlet artık ana paradan değil çıkış durumunda sadece kardan %15 kesecek, Eski kesilenler ise başvuru yaparak fazla kesilenleri direk olarak alabilecek.Mahkemeye gidenlerde varsa sizin bahsettiğiniz gibi onlarda davalarından vazğeçmek şartıyla kesilen paralarını alacilecekler.

BBNET
Geri