Bir tutam akıla ihtiyacım var

Kodla Büyü

yvzakblt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhabalar üye adımdan da anlaşılacağı üzere atanamıyorum. kpss den yeterince puan alamadım. Şu an sizlerden büyüğüm olarak tavsiyeler istiyorum.

Aklımda pomeme başvurmak var. Oradanda atanacağım meçhul. Malum 30 bin lafı çıktı ama 2710 kişi alıyorlar. Açıkçası gitsem bile çok isteyerek gitmiyorum tamamen mecburiyetten gidiyorum. Düz memurluktansa polislik daha iyi olur diye düşünüyorum. Alanımla ilgili bir yere verirlerse ancak öyle mutlu olabilirim galiba.

Çok istiyorum bt öğretmeni olmayı ama durum el vermiyor. Maksimum bir sene daha hazırlanmama müsaade var kendime güveniyorum ama üsttekilere güvenemiyorum. Çünkü yıllardır ne olduğu bir türlü belli olmuyor bölümümüzün.

En çok şundan korkuyorum. Atanır pomeme gidersem, çok kısa bir sürede bölümümüz düzelirse gerçekten çok üzülürüm. İşte bu yüzden size soruyorum pomeme gideyim mi yoksa bir sene daha hazırlanayım mı? bölümün düzelme ihtimali var mıdır? Ya da başka ne tavsiye edersiniz.

Vakit kaybetmeyin bence, bizim branşla ilgili calışma yıllardır bitirilemedi(ne calismaymis ama) bu gidişle bitiremeyecekler.

bugün Birol Ekici'nin lafları beni biraz umutlandırdı açıkçası. 4+4+4 te bilişimcilere çok ihtiyac olacak falan dedi. Birde şu var, eğer dedikleri gibi gerçekten öğrencilere ders seçtirilirse bizim bölüm şahlanır o zaman. Yanlış mı düşünüyorum

öğrencilere ders seçtirme de yönlendiren önemli hocam... birde btcileri o kadar önemseler alım o kadar az mı olur du sizce

atanamıyom' Alıntı:
bugün Birol Ekici'nin lafları beni biraz umutlandırdı açıkçası. 4+4+4 te bilişimcilere çok ihtiyac olacak falan dedi. Birde şu var, eğer dedikleri gibi gerçekten öğrencilere ders seçtirilirse bizim bölüm şahlanır o zaman. Yanlış mı düşünüyorum

hocam 5-10 yıldır ne zaman sesimiz çıksa basına aynı demeci verip bizi susturuyorlar... Notu yok, dersi yok, formatörlük bir dert. O kadar önemli bir bölümse içerdekileri rahatlatsınlar artık 5. yılım he hergün dahada kötüye giden bir sistem... Öğretncilerin ders seçmemesi durumunda olacakları düşünün hocam... :s

Geleceğiniz için öneri sunma hakkını kendimde görmüyorum. Umarım herşeyin hayırlısı olur hakkınızda...

karinca_52' Alıntı:
öğrencilere ders seçtirme de yönlendiren önemli hocam... birde btcileri o kadar önemseler alım o kadar az mı olur du sizce

hocam kesinlikle haklısınızda zaten herkes norm fazlası şu anda. Birden o kadar fazla kadro vermeleri saçma olurdu. Ama bu sene gelen talebi görseler önümüzdeki sene düzelme ihtimali var mıdır?

bizde öyle bir zamanda mezun oldukki fatih projesi belli değil, 4+4+4 belli değil, ders seçme belli değil, pomem alımları düşük valla hakkımızda hayırlısı zor işimiz var

s_kajmeran' Alıntı:
atanamıyom' Alıntı:

hocam 5-10 yıldır ne zaman sesimiz çıksa basına aynı demeci verip bizi susturuyorlar... Notu yok, dersi yok, formatörlük bir dert. O kadar önemli bir bölümse içerdekileri rahatlatsınlar artık 5. yılım he hergün dahada kötüye giden bir sistem... Öğretncilerin ders seçmemesi durumunda olacakları düşünün hocam... :s

Geleceğiniz için öneri sunma hakkını kendimde görmüyorum. Umarım herşeyin hayırlısı olur hakkınızda...

hayırlısı olsun hocam biraz ters zamanda mezun olduk o yüzden herşey havada şu anda. ama ders seçimi konusunda öğrencilere fırsat verilse eminim bizim dersimizi seçeceklerdir diye düşünüyorum.

Allah sabır versin hocam....Hayırlısı ne ise o olsun demekten başka bir şey gelmiyor malesef.........

eşim türkçe öğretmeni olacaktı ama, 2 sene önce polis oldu..şimdi 4000 türkçeci alıyorlar..ben öğretmen olmasını istiyorum ama çalışmıyor kpss ye..onun polis olduğu sene sadece 400 türkçe öğretmeni almışlardı..herkes artık türkçe branşı bitti diyordu..o da gitti polis oldu..oysa mezun olalı 2 sene olmamıştı daha..ama şimdi 4000 alım var..ne olacağı belli olmaz bu ülkede..madem 1 sene daha çalışma şansın var, çalış.ama çok çalış...polisi sevmeyen çok insan var, bu forumda bile...öğretmenlik gibisi yok ne kadar hor görülsek de, eskisi kadar değerimiz olmasa da öğretmenlik güzel...

Özel sektörü hiç düşündünüz mü hocam? Kendinizi geliştirerek öğretmen ve polisten daha fazla kazanabilirsiniz

alanında iyiysen, sertifikasyon eğitimlerine gittiysen yada gidecek durumun varsa özel sektör biçilmiş kaftan.
BT öğretmenliği hükümet değişmediği sürece değişmez.zihniyet farkı var çünkü.
Polislik yükselen mesleklerden. kısa sürede ekmeğini kazanmaya başlıyorsun. Zor iş polis arkadaşların işleri gerçekten çok zor ama tavsiye ederim.
sonuçta iyi para alıyorlar.

hakkında hayırlısı olur inş
saygılar

swanp' Alıntı:
alanında iyiysen, sertifikasyon eğitimlerine gittiysen yada gidecek durumun varsa özel sektör biçilmiş kaftan.
BT öğretmenliği hükümet değişmediği sürece değişmez.zihniyet farkı var çünkü.
Polislik yükselen mesleklerden. kısa sürede ekmeğini kazanmaya başlıyorsun. Zor iş polis arkadaşların işleri gerçekten çok zor ama tavsiye ederim.
sonuçta iyi para alıyorlar.

hakkında hayırlısı olur inş
saygılar

repocket' Alıntı:
Özel sektörü hiç düşündünüz mü hocam? Kendinizi geliştirerek öğretmen ve polisten daha fazla kazanabilirsiniz

cevaplarınız için sağolun. hocam en çok özel sektörü istiyorum ancak sermayesiz özel sektörde sadece amele oluyorsun. şirketler 700 lira veriyor maaş olarak. yıllarca nazını çekiyorsun ki yükselesin. aklımda web site olarak onlarca proje var eğer polis olursamda onları uygulamaya çalışacağım. ancak şu anda maalesef sadece hayal. çünkü hep maaliyet istiyorlar. en basitinden dışarıdan yüklemeli bir komik video sitesi açmayı düşünüyorum. sunucu kiralamaya kalksam altından mümkün değil kalkamam.

herohamster' Alıntı:
bence memurluk daha rahat bol bol fal bakarsın :)

yeterince rahat bir milletiz hocam bence hiç gerek yok.

nurhayat' Alıntı:
eşim türkçe öğretmeni olacaktı ama, 2 sene önce polis oldu..şimdi 4000 türkçeci alıyorlar..ben öğretmen olmasını istiyorum ama çalışmıyor kpss ye..onun polis olduğu sene sadece 400 türkçe öğretmeni almışlardı..herkes artık türkçe branşı bitti diyordu..o da gitti polis oldu..oysa mezun olalı 2 sene olmamıştı daha..ama şimdi 4000 alım var..ne olacağı belli olmaz bu ülkede..madem 1 sene daha çalışma şansın var, çalış.ama çok çalış...polisi sevmeyen çok insan var, bu forumda bile...öğretmenlik gibisi yok ne kadar hor görülsek de, eskisi kadar değerimiz olmasa da öğretmenlik güzel...

işte anlatmaya çalıştığımda bu hocam. tahminimce 1-2 seneye bizim bölümdede iyi yönde birşeyler olacak. eğer polis olursam iş işten çoktan geçer. tersini düşünüyorum birde. geçen sene 10 bin polis aldılar bu sene 2.700. bizim bölüm düzelmezse ve buna güvenipte beklersem pomemde elimden uçup giderse bu sefer hepten ortada kalacağım. işte bu ayrımı yapamadıiğımdan size danışıyorum.

bence gidin polisliğe, öğretmenliğe geçiş hakkınız her zaman var.. kendi maaşınızla kpss kursuna gidip oradan geçersiniz bt öğretmenliğine. beklediğiniz gibi! bt öğretmenliği bir yerlere gelirse kpss puanları da düşer...

polis olun. yine her sene kpss ye girin.. ileride çok alım ytaparsa kurumlar arası atama istersiniz. bizim bıranşımızda fazla kurumlar arası atama isteyen olmaz..

yada istifa edip 6 ay sonra tekrar kpss ile doğrudan ilk atama olarak atanabilirsiniz..

tayinci42' Alıntı:
polis olun. yine her sene kpss ye girin.. ileride çok alım ytaparsa kurumlar arası atama istersiniz. bizim bıranşımızda fazla kurumlar arası atama isteyen olmaz..

yada istifa edip 6 ay sonra tekrar kpss ile doğrudan ilk atama olarak atanabilirsiniz..

hocam kurumlar arası kalktı bildiğim kadarıyla.

ama dediğiniz gibi pomeme zorlayacağım eğer olursa olur olmazsa tekrar hazırlanacağım. Olursa da yine boş durmayacağım hazırlanacağım öğretmenlik için.

Bölümün geleceği karanlık, ilk atamayı bırak, il dışı atama bile zor artık...300 tane alım var bu sene 77 tanesi İstanbul+Van...Seçmeli dersi okul idaresi öğrenci seçimine bırakmadan yanlı bir şekilde seçerek dağıtıyor, yani gelecek yıllarda ders sayısının ve normun artması da iyimserlik olur, bence KPSS'yle filan uğraşma önündeki başka fırsatları değerlendir.

atanamıyom' Alıntı:

Bence yanlış düşünüyorsunuz. çoğunluğun AKP'ye oy verdiğini düşünürsek kimse bilişim teknolojilerini seçmez. Bence çoğu öğrenci ya da velisi tıpkı Bakan gibi düşünüp nasıl olsa bilgisayarı biliyor diyerek Kur'an ya da Hz Muhammet'in hayatı gibi dersleri seçecek.

delete_end' Alıntı:
hocam sana kocaman bir akıl. hiç durma pomeme git. Bir süre sonra gidecek yer bulamayabilirsin

evet hocam buradaki arkadşlardan sonra pomemi çok istiyorum şu anda. web tasarımda yapacağım ek olarak. ama pomemde garanti değil geçen sene on bin tane aldılar bu sene 2700. çoğu arkadaşın gözü pomeme döndü çokta torpil dönüyormuş bakalım orasıda meçhul. dediğiniz gibi seneye ne olacağıda hiç belli değil. umarım bu sene bir an önce atanırım oraya.

BBNET
Geri