Bir kaç basit php sorusu yardım?

Kodla Büyü

M@honi

Aktif Üye
Arkadaşlar bir tanıdığım getirdi sınavda sorulacakmış:) Ben asp biliyorum göz attım basit sorular yanlış cevap vermek istemedim bazı terimleri tam bilmiyorum. Zaman ayırırsanız,

1) <?php
for($i=0;$i<20; $i=$i+2) {
if($i%3==0) echo $i. " ";
}
?>
-------------------------------------------------
<?php
$dizi=array(12345);
$i=0;
while($i<count($dizi)) {
$dizi[$i]=$dizi[$i]*2;
$i++;
}
foreach($dizi as $a)
echo $a." ";
?>

2) Aşağıdaki "hesapla.php" uygulaması ilk 2 text alanına girilen sayılar radyo butonları ile seçilen işleme göre işlem sonucunu hesaplayıp, 3. text alanına yazıdırılacak. (form aynı sayfaya pos edilecek)

1.sayı:6
2.sayı:5
topla
çıkar çarp
sonuç:30
hesapla(bu bir buton)

3) Aşağıdaki gibi basit bir üyelik formu oluşturmanız istenmekterdir. Kullanıcı bilgileri girip onayla alanına bastıktan sonra (alanlar boş değilse) (isim, email, şi,fre) bilgileri "kullanıcılar" adlı tabloya eklenecektir.

isim:
email:
şifreniz:
bilgilerini kaydet onayla(bu bir buton)

M@honi' Alıntı:
Arkadaşlar bir tanıdığım getirdi sınavda sorulacakmış:) Ben asp biliyorum göz attım basit sorular yanlış cevap vermek istemedim bazı terimleri tam bilmiyorum. Zaman ayırırsanız,

1) <?php
}
?>
-------------------------------------------------
<?php
$dizi=array(12345);
$i=0;
while($i<count($dizi)) {
$dizi[$i]=$dizi[$i]*2;
$i++;
}
foreach($dizi as $a)
echo $a." ";
?>

2) Aşağıdaki "hesapla.php" uygulaması ilk 2 text alanına girilen sayılar radyo butonları ile seçilen işleme göre işlem sonucunu hesaplayıp, 3. text alanına yazıdırılacak. (form aynı sayfaya pos edilecek)

1.sayı:6
2.sayı:5
topla
çıkar çarp
sonuç:30
hesapla(bu bir buton)

3) Aşağıdaki gibi basit bir üyelik formu oluşturmanız istenmekterdir. Kullanıcı bilgileri girip onayla alanına bastıktan sonra (alanlar boş değilse) (isim, email, şi,fre) bilgileri "kullanıcılar" adlı tabloya eklenecektir.

isim:
email:
şifreniz:
3.sınıfta aldım bunları takır takır yapardım :D nerde o gunler

<?php
}
?>

0-20 arası çift sayılardan (20 dahil değil) 3 e kalansız bölünen sayıları aralarında boşluk bırakarak yazar.

6 12 18

<?php
$dizi=array(12345);
$i=0;
while($i<count($dizi)) {
$dizi[$i]=$dizi[$i]*2;
$i++;
}
foreach($dizi as $a)
echo $a." ";
?>

dizideki 1,2,3,4,5 sayılarının, sırasıyla herbirinin 2 katını alarak, yine aynı diziye yazdıktan sonra (2,4,6,8,10), bunları (forecah döngüsü yardımıyla) yanyana aralarında bir boşluk bırakarak yazar.
ekran çıktısı şöyle: 2 4 6 8 10

$dizi=array(12345);

satırında sayılar arasında virgül yoksa 0 dan 12345 e kadar bir dizi açılmış olmasın?

drejisa' Alıntı:
<?php
$dizi=array(12345);
$i=0;
while($i<count($dizi)) {
$dizi[$i]=$dizi[$i]*2;
$i++;
}
foreach($dizi as $a)
echo $a." ";
?>

dizideki 1,2,3,4,5 sayılarının, sırasıyla herbirinin 2 katını alarak, yine aynı diziye yazdıktan sonra (2,4,6,8,10), bunları (forecah döngüsü yardımıyla) yanyana aralarında bir boşluk bırakarak yazar.
ekran çıktısı şöyle: 2 4 6 8 10

12345 aralarında virgül olmazsa tek bir sayı olarak algılar

isim:
email:
şifreniz:

işlem sayfası!!!:

<?php
$isim=$_POST["isim"];
$mail=$_POST["mail"];
$sifre=$_POST["sifre"];

if($isim<>"" and $mail<>"" and $sifre <>""){
// burada mysql ve veritabani bağlantısı
$bag=mysql_connect("localhost","root","") or die("MYSQL'e bağlanılamadı");
$vt=mysql_select_db("kullanicilar",$bag) or die("Veritabanı bulunamadı");
//ben veritabaninin da kullanicilar olduğunu varsaydim!

$kayit=mysql_query("insert into kullanicilar(isim,mail,sifre) values('$isim','$mail','$sifre')");
if($kayit){
echo "Kişi Sisteme Kaydedildi";
}else{
echo "Kayit Sirasinda Bir hata oluştu. Hata Kaynaği: <br>".mysql_error();
}

}else{
echo "Boş alanlar"
}

?>

kolay gelsin...

BBNET
Geri