Bir alanda birden fazla site

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

aak

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar chip dergisinin verdiği site.webadam ücretsiz alanından aldım ancak bu alanda sadece 1 tane subdomain izni veriliyor. peki subdomain dışında alanda birden fazla site barındırabilirmiyim acaba?

hocam ne siteleri barındırmak istediğine bağlı. ve isimlendirmesini nasıl yapacağına
.
hangi hosting sitesinden alırsan al. standart hosting paketleri
--- 1 adet domain
--- 1 adet mysql (php hosting ise)
desteği verir. ve sen www.sitem.com şeklinde bir isimlendirmeyle siteni host etmeyi düşünüyorsan SADECE 1 TANE web sitesi host edebilirsin.
.
AMA BENİM İÇİN İSİM ÖNEMLİ DEĞİL diyorsan her alt klasörde farklı bir site host edebilirsin. www.sitem.com/site1 , www.sitem.com/site2 gibi
.
eğer host etmek istediklerin JOOMLA - WP gibi php destekli içerik yönetim sistemleri ise sana verilen 1 mysql database içinde FARKLI TABLO İSİMLERİ kullanarak birden fazla sayıda site host edebilirsin.

Add-on Domain desteği verilmeyen hostlarda birden fazla domain olmaz. Sub-domain hakkı varsa o olabilir sadece.

BaRBaRYaN35' Alıntı:
hocam ne siteleri barındırmak istediğine bağlı. ve isimlendirmesini nasıl yapacağına
.
--- 1 adet domain
desteği verir. ve sen http://www.sitem.com şeklinde bir isimlendirmeyle siteni host etmeyi düşünüyorsan SADECE 1 TANE web sitesi host edebilirsin.
.
AMA BENİM İÇİN İSİM ÖNEMLİ DEĞİL diyorsan her alt klasörde farklı bir site host edebilirsin. http://www.sitem.com/site1 , http://www.sitem.com/site2 gibi
.
eğer host etmek istediklerin JOOMLA - WP gibi php destekli içerik yönetim sistemleri ise sana verilen 1 mysql database içinde FARKLI TABLO İSİMLERİ kullanarak birden fazla sayıda site host edebilirsin.

hocam dediğiniz gibi alt klasör olayını kullanıyorum ara ara da, veritabanı isteyen sistemler için kullanmak istiyodum.
şu farklı tablo isimleri dediğiniz şeyi nasıl yapabiliyoruz acaba? ben sadece bir veri tabanı oluşturuyorum başka da bişey yapamadım. oraya da sadece 1 site kurabiliyoruz.
Bir diğer sorum da efront lms kurmak istiyodum ama database hatası verdi. müşteri hizmetleriyle iletişime geçtim.

"Bu komutu çalıştırabilmek için sunucuda root yetkisi ile giriş yapmak gerekiyor. Paylaşımlı hostinglerde bu mümkün değil"

cevabını verdiler. peki ben böyle bir sistem kurmak için ne yapmalıyım.

aak' Alıntı:
BaRBaRYaN35' Alıntı:
.
--- 1 adet domain
desteği verir. ve sen http://www.sitem.com şeklinde bir isimlendirmeyle siteni host etmeyi düşünüyorsan SADECE 1 TANE web sitesi host edebilirsin.
.
AMA BENİM İÇİN İSİM ÖNEMLİ DEĞİL diyorsan her alt klasörde farklı bir site host edebilirsin. http://www.sitem.com/site1 , http://www.sitem.com/site2 gibi
.

hocam dediğiniz gibi alt klasör olayını kullanıyorum ara ara da, veritabanı isteyen sistemler için kullanmak istiyodum.
şu farklı tablo isimleri dediğiniz şeyi nasıl yapabiliyoruz acaba? ben sadece bir veri tabanı oluşturuyorum başka da bişey yapamadım. oraya da sadece 1 site kurabiliyoruz.
Bir diğer sorum da efront lms kurmak istiyodum ama database hatası verdi. müşteri hizmetleriyle iletişime geçtim.

"Bu komutu çalıştırabilmek için sunucuda root yetkisi ile giriş yapmak gerekiyor. Paylaşımlı hostinglerde bu mümkün değil"

..
hocam efront hiç kurmadım o yüzden bişey diyemem. Dosyalarını incelemek gerek.
..
Gelelim WP olayına
.
wp-config dosyasında biraz atlara inerseniz. Aşağıdaki satırları göreceksiniz. Bu veritabanı içine kurduğu tablolara eklediği bir ÖN EK dir.
Kod:
/**
 * WordPress veritabanı tablo ön eki.
 *
 * Tüm kurulumlara ayrı bir önek vererek bir veritabanına birden fazla kurulum yapabilirsiniz.
 * Sadece rakamlar, harfler ve alt çizgi lütfen.
 */
$table_prefix  = 'wp_';
Localdeki wp veritabanından bir örnek
wptablolar.jpg

...
Siz burdaki ön ek kısmını değiştirerek site1_ , site2_ şeklinde. aynı locale birden fazla word press / joomla (onun içinde aynı şey geçerlidir) yada benzeri CMS sistemlerini kurabilirsiniz.

BaRBaRYaN35' Alıntı:
aak' Alıntı:
BaRBaRYaN35' Alıntı:
.
--- 1 adet domain
.
.

..
hocam efront hiç kurmadım o yüzden bişey diyemem. Dosyalarını incelemek gerek.
..
Gelelim WP olayına
.
wp-config dosyasında biraz atlara inerseniz. Aşağıdaki satırları göreceksiniz. Bu veritabanı içine kurduğu tablolara eklediği bir ÖN EK dir.
Kod:
/**
 * WordPress veritabanı tablo ön eki.
 *
 * Tüm kurulumlara ayrı bir önek vererek bir veritabanına birden fazla kurulum yapabilirsiniz.
 * Sadece rakamlar, harfler ve alt çizgi lütfen.
 */
$table_prefix  = 'wp_';
Localdeki wp veritabanından bir örnek
wptablolar.jpg

...
Siz burdaki ön ek kısmını değiştirerek site1_ , site2_ şeklinde. aynı locale birden fazla word press / joomla (onun içinde aynı şey geçerlidir) yada benzeri CMS sistemlerini kurabilirsiniz.

Hocam öncelikle yanıtınız için teşekkürler. tavsiyeleriniz deneyeceğim. cevabınızı ilk gün okudum ama bb.net bir kaç gündür virüs uyarısı verdiği için cevap yazıyorum gönder dediğimde hesaptan çıkış yapıyodu o yüzden sıcağı sıcağına cevaplayamadım.

daha önce de belirtmiştim. LMS kurmak istiyorum ama sürekli database hata mesajları alıyorum.

hosting yetkilileriyle iletişime geçmeye çalıştığımda da LMS ler hakkında bilgi sahibi olmadıklarını Joomla,WP gibi CMS kullanmamı söylüyorlar.

Şimdi hataları yazıyorum eğer fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

CLAROLİNE sistem kurmak istediğimde

Warning ![1044] - Access denied for user 'eogrenme_clr'@'localhost' to database 'eogrenme_clr'
Error on creation Main database : localhost
Fix this problem before going further

Write problems can come from two possible causes :

* Permission problems.
Try initially with chmod 777 -R and increase restrictions gradually.
* PHP is running in SAFE MODE.
If possible, try to switch it off.

bu hatayı
--------------------------------------------------------------

EFRONT kurmay çalıştığımda

mysql error: [1044: Access denied for user 'eogrenme_efront'@'localhost' to database 'eogrenme_efront'] in EXECUTE("create database eogrenme_efront DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci") (1044)

bu hatayı

(Diğer ikisinde başarılı olamadığım için en kolayı dedikleri için birde moodle deneyeyim dedim) MOODLE kurmaya çalıştığımda

Ortamda hatalar var!
Each Moodle release has some minimum PHP version requirement and a number of mandatory PHP extensions. Full environment check is done before each install and upgrade. Please contact server administrator if you do not know how to install new version or enable PHP extensions.

Zip PHP eklentisi yüklenmesi/etkinleştirilmesi gerekli

--------------

En sonda MOODLE ı cpanel den Fantastico ile kurdum ama
yönetim panelinden türkçe dil dosyasını yüklemeye çalışıyorum install dediğimde sayfa yenilenmeye çalışıyor ve beyaz sayfa geliyor orada kalıyor. ftp ile dil paketini language klasörü içine atıyorum ama yinede yönetim panelinde dil seçeneklerinde sadece ingilizce görünüyor.

Kod:
[color=#FF0000]CLAROLİNE [/color]sistem kurmak istediğimde 

Warning ![1044] - Access denied for user 'eogrenme_clr'@'localhost' to database 'eogrenme_clr'
Error on creation Main database : localhost
Fix this problem before going further

Write problems can come from two possible causes :

* Permission problems.
      Try initially with chmod 777 -R and increase restrictions gradually.
    * PHP is running in SAFE MODE.
      If possible, try to switch it off.
PHP SAFE MODE durumu ON. bunu OFF yapma imkanınız varsa bunu deneyin (hosting firması ile konuşun)
CHMOD özelliğini 777 değilse 777 olarak verip tekrar deneyin diyor.

Ve yukarıdaki nedenlerden dolayı ana database i oluşturamadığını belirtiyor.
Kod:
[color=#FF0000]EFRONT [/color]kurmay çalıştığımda 

mysql error: [1044: Access denied for user 'eogrenme_efront'@'localhost' to database 'eogrenme_efront'] in EXECUTE("create database eogrenme_efront DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci") (1044)
Yine database oluşturamadığını belirtmiş. muhtemel nedenler yukarıdakilerle aynı olabilir.

Kod:
(Diğer ikisinde başarılı olamadığım için en kolayı dedikleri için birde moodle deneyeyim dedim) [color=#FF0000]MOODLE  [/color]kurmaya çalıştığımda

Ortamda hatalar var!
Each Moodle release has some minimum PHP version requirement and a number of mandatory PHP extensions. Full environment check is done before each install and upgrade. Please contact server administrator if you do not know how to install new version or enable PHP extensions.

Zip PHP eklentisi yüklenmesi/etkinleştirilmesi gerekli
MOODLE kurmak için gerekli YETERLİLİKLER sisteminizde yüklü değil diyor. PHP SAFE MODE hatası olabilir.
Birde sakıncası yoksa önceki mesajımda belirtiğim önek kısmında kullandığınız isimlendirmeleri yazarmısınız.

BaRBaRYaN35' Alıntı:
Birde sakıncası yoksa önceki mesajımda belirtiğim önek kısmında kullandığınız isimlendirmeleri yazarmısınız.

hocam tablo ön eki soruyosanız mdl_ , db ismi soruyosanız eogrenme_mdle1, db kullanıcı ismi de eogrenme_mdle1

hocam öncede söylemiştim bu hatalar için hosting yetkilileri ile görüştüm ama böyle bir sistem kurmak için root olmanız gerekir o da kiralık sunucuda olmaz dediler. bana da mantıklı gelmedi. daha önce arkadaşla kurmuştuk alana

bu arada sunucu yetkilileri "safe mode off" olduğunu söylediler

BBNET
Geri