bir öğretmen olarak kendi sitemi yapmak istiyorum

Kodla Büyü

camlıca

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bireysel olarak normal bir öğrtmn için site yapıp yayanlama istiyorum yol gösterebilirmisinz
dreamwear firefoks kullanabiliyorum yapasam siteyi nasıl yayınlıycam
sitede öğrencilermizie yönelik aktifiteler sınav sonuçları kişisel makaleler fotolar filan
çözüm nerde ve nasıl
hayırlı ramazanlar...

hocam cuteftp programıyla yayınlayabilirsin
proğram bende var ancak buradan paylaşamam patch dosyası içeriyor
mailini özelden yazrsan gönderirim

yayınlama derken yayına koymak anlamında değildi filezilla da var kullanıyorum demek istediğim yer lazım yer yani alan host :)))
wordpress filan ne bileyim ynii

ben de geçen sene joomla kullanarak yaptım gayet basit joomlayı bir süre çalışarak öğrenirseniz temada vs. değişiklik yaparak istediğinizi yaparsınız.

Artistier programıyla hazırladım temayı
http://www.fatihkaraokur.net

kişisel bir site olacağı için wordpress işini çok güzel bir şekilde görür :wink:

1 - domain aldınmı ?
2 - hosting firmasından alan aldınmı ?

almadıysan sorun değiş alırsın :)

Şimdi öncelikle karar vermen lazım joomla mı wordpresmi ? Ben hiç WP kullanmadım ama çok meşhur ve tutulan bir cms (içerik yönetim sistemi) joomla bildiyimden onu tavsiye ederim (joomla , word press , php nuke .... vb bunların hepsi aynı işi yapan scriptlerdir)

İnternetten araştır hangisinden çok sonuç (bileşen, modül, türkçe kaynak yardım siteleri gibi) alıyorsan onu öğren (bence joomla :) )

joomlaya kara kıldıktan sonra :) bir kaç hafta internetten görsel dersler bul kendi makinene kur kurcala .
Sonra aldığın host (joomla destekli PHP host olacak) kur joomlayı birazda orda kurcalala .Bir ay sonra canavar gibi joomlacı olursun. Forumlara takıl başkaları sorularına verilmiş cevapları boş zamanlarında oku.

kolay gelsin

bende istiyordum aynı şeyi. joomla hiç bilmiyordum öğrenmek için başladım kendi sitemi yapmaya. çok profesyonel değil. ama sağlam uğraşacağım inş. chip webadamdan ücretsiz 1 yıllık üyelik veriyordu. o şekilde hostu aldım. domain.com da da alan adı aldım açtım uğraştım amatörce. www.ilkerdanali.com içeriği sade ve benimle ilgili bilgiler ve makalelerim var. şimdilik düşündüğüm bu. Arka planda cssle joomlanın kendi dosyalarıyla eklentileri üzerinde değişiklik yapmak hoşuma gitti baya. Çok yoğundum 2. dönem. bide eskişehire tahin olunca epey yoğun olduk ev taşı falan. Ama bu dönem zamanım olursa sağlam uğraşacağım. Yorumlarınız olursa sevinirim. elimden geldiğince araştırıp yapmaya çalışırım.
herkese tavsiye ederim kötü de olsa yaparak öğrenin en güzeli budur çok sağlam öğrenirsiniz.

İlker Hocam siteniz güzel olmuş.Ben de bi aralar kendim için yapmıştım, sizi görünce iştahım yeniden kabardı.Şiir falan yazıp yayınlasam mı acep:)Bu arada Bitlis Ahlat ta 5 yılım geçti.İnsan özlüyor oraları en kısa zamanda gitmeyi düşünüyorum.

emrahsahan' Alıntı:
İlker Hocam siteniz güzel olmuş.Ben de bi aralar kendim için yapmıştım, sizi görünce iştahım yeniden kabardı.Şiir falan yazıp yayınlasam mı acep:)Bu arada Bitlis Ahlat ta 5 yılım geçti.İnsan özlüyor oraları en kısa zamanda gitmeyi düşünüyorum.
site amatör kendimle ilgili bilgileri paylaşacağım. Bazen karalıyorum birşeyler. öğrendiklerimi de paylaşmak istiyorum güzel oluyor.
hocam güroymaktaydım bende. bu sene eskişehir merkeze taşındık artık burdayız.

Bu işlere yeni başlayan birisi için joomla zor gelebilir. Karışık bir menü yapısı var. Bu konuda wordpress öneririm. Joomlaya göre oldukça sade, temel düzeyde bir kullanıcının da kolaylıkla kullanabileceği bir paneli var. Joomla kadar da sistemi yormayan hafifliği var wordpressin. Uzun lafın kısası eğer ücretsiz bir sistem düşünüyorsanız önerim wordpressdir.

Sonrasında domain ve host edinmeniz gerekecek. Domaini ihs.com.tr sitesinden ya da isimtescil.net sitesinden almanızı öneririm. Adı sanı duyulmamış firmalarla uğraşmayın domain için. Host içinde başlangıç seviyesinde 30-40 liralık host paketleri işinizi fazlasıyla görecektir. Host konusunda sayfa.net'i önerebilirim.

BBNET
Geri