Evet bunu atlamışız. Bir yuvaya en fazla kaç GB lık ram takılabilir. Bunu da anakartın sitesinden bakabilirsiniz. hocam biz anakartın marka modelini verirseniz daha iyi olacakguiltyy' Alıntı:hocam peki ramler toplamda 2*2 mi yoksa 4*1 mi?
Bundan olabilir mi diyecem ama yukarıda geçen mesajdaki bios - işletim sistemi ilişkisi vardır o zaman. Arkadaşın dediği gibi xp en fazla 3 gb ram görürfantasio' Alıntı:windows xp ise en fazla 3 gb destekler
Bundan olabilir mi diyecem ama yukarıda geçen mesajdaki bios - işletim sistemi ilişkisi vardır o zaman. Arkadaşın dediği gibi xp en fazla 3 gb ram görürfantasio' Alıntı:windows xp ise en fazla 3 gb destekler
pigacu' Alıntı:phoenix bios kullanıyor, açılışta bios ayarlarında hdd ile iletişime geçmeden 3 gb gösteriyor
Mantıklı değil tabiagahyildiz' Alıntı:bios ile işletim sistemi ne alaka bana hiç mantıklı gelmiyor. hdd nin kablosunu çıkarıp bilgisayarı açtığımızda biosta 4gb, hdd kablosunu takıp açtığımızda biosta 3gb mı gözüküyor hocam?
biosu güncelleyin bence...
guiltyy' Alıntı:peki ekran kartı ramin bir kısmını kullanıyor olabilir mi hocam?
hocam onboard olmasına gerek yok. bazı harici ekran kartları da ram den kullanabiliyor. mesela 512 kendi belleği olan kart 512 de ram den yiyor, sonuçta sahte 1 gblık ekran kartı ortaya çıkıyor. ekran kartı markaları bu özelliği çok iyi kullanıyolar pazarlama stratejisi açısından.mfk' Alıntı:guiltyy' Alıntı:peki ekran kartı ramin bir kısmını kullanıyor olabilir mi hocam?
1 gb destekleyen onboard var mı?
guiltyy' Alıntı:hocam onboard olmasına gerek yok. bazı harici ekran kartları da ram den kullanabiliyor. mesela 512 kendi belleği olan kart 512 de ram den yiyor, sonuçta sahte 1 gblık ekran kartı ortaya çıkıyor. ekran kartı markaları bu özelliği çok iyi kullanıyolar pazarlama stratejisi açısından.mfk' Alıntı:guiltyy' Alıntı:peki ekran kartı ramin bir kısmını kullanıyor olabilir mi hocam?
1 gb destekleyen onboard var mı?