Bina telefon kutusu hakkında

Kodla Büyü

buyey

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Selamün aleyküm arkadaşlar. millenicom a internet için başvurdum. türk telekom altyapısı kullanıyormuş. türk telekom ekipleri internet kablosunun ucunu açıkta bırakıp gitmişler. benim dairenin portuna bağlanacak ama biz yapmayız diyorlar. millenicom da ya bağlantı ücreti ödeyin yada siz yaptırın diyor işin içinden çıkıyor.
aslında işlem basit ama dairemin portunu bulamadım. dairemin portunu nasıl bulabilirim?

Ekli dosyalar

• telefon kutusu.jpg
    telefon kutusu.jpg
    273 KB · Görüntüleme: 85
Daire içindeki kablo uçlarını birbirine bağlayın. Bir ölçü aleti ile kısa devre modunda kutu içinde ikili hatlara sıra ile gezin. Ben bu şekilde bulmuştum.

Multimetre bulabilirseniz multimetreyi buzzer konumuna alıp daire içindeki telefon kablolarını birbirine bağlayıp kutudan tespit etmeye çalışabilir siniz

hocalarım ölçü aletim yok. bir arkadaş ölçü aleti yerine led lambada kullanabilirsin demişti. olabilir mi?

hocalarım ölçü aletim yok. bir arkadaş ölçü aleti yerine led lambada kullanabilirsin demişti. olabilir mi?
Mantık olarak olur ama karşıdan onu görerek kontrol etmeniz gerekli. Tabi birde oraya gelen elektrik voltajının ve akımının yüksek olduğunu da düşünürsek led anında duman olacaktır. Normalde akım düşüktür ama telefon çalınca elektrik akımı artar. Hatta bir insan o an tele dokunuyorsa hafiften çarpar bile. 50-60 voltlardaki gerilimden bahsediyorum. Yalın adsl de ne kadar olur ama o voltaj bilgim yok.

internet gelen hattı eve giden uca bağlamadan kutu içindeki kablolardan evinize giden hattı sadece pille denerseniz o zaman olur ama lede direnç bağlamayı unutmayın.

Mantık olarak olur ama karşıdan onu görerek kontrol etmeniz gerekli. Tabi birde oraya gelen elektrik voltajının ve akımının yüksek olduğunu da düşünürsek led anında duman olacaktır. Normalde akım düşüktür ama telefon çalınca elektrik akımı artar. Hatta bir insan o an tele dokunuyorsa hafiften çarpar bile. 50-60 voltlardaki gerilimden bahsediyorum. Yalın adsl de ne kadar olur ama o voltaj bilgim yok.

internet gelen hattı eve giden uca bağlamadan kutu içindeki kablolardan evinize giden hattı sadece pille denerseniz o zaman olur ama lede direnç bağlamayı unutmayın.
eyvallah hocam yalın adsl var evde. hatta 5-12 volt arası bir elektrik olur diye düşünmüştüm

BBNET
Geri