Bilsa verilerini kullanma

Kodla Büyü

tamram

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar okul sitemiz için öğrencilerin devamsızlıkları notları ve mezun öğrenciler bölümü oluşturuyoruz. bunun için de bilsa programının veritabanını kullanıyoruz. veritabanı şifresini çözdük ve yakında yayına başlayacaz. firmadan şifreyi istediğimizde bize vermediler ve kullanamazsınız dediler program kendilerine aitmiş.. zaten o hizmeti verdiklerini söylediler ama biz kendimiz yapmak istedik. merak ettiğimiz de acaba bir şikayet falan söz konusu olabilir mi bilsa tarafından veya şikayet olsa da bir sıkıntı yaratır mı

Olmaz çümkü db deki özel veriler size ayit. Gidipte program üzerinde değişiklik yapmıycaksınız sonuçta. Yalnız access db şifresini kırdıktan sonra birde veri şifreleme algoritmasını çözmeniz lazım. Bende bi ara arştırmıştım ama bi noktadan sonra malesef o verileri çözmenin o kadarda kolay olmadığını gördüm. Veri şifreleme algoritması çözülebildiği takdirde ordaki db yi kullanabilirsiniz...

hocam veri şifreleme algoritması derken ben anlamadım.. veritabanı şifresini çözdük ve bütün veriler en azından bizim istediklerimiz önümüzdeydi.. notlar ve devamsızlıklar kullanılabilir durumda.

eğer kullanılabilir durumdaysa kullanın hacam dediğim gibi bir problem olmaycaktır. veri şifreleme algoritması dediğim db nin açılış şifresinden farklı olarak db de kayıtlı bulunan verilerinde ayrıca şifrelemmiş olmasıdır. Bunların okunabilmesi için decode edilebilmesi gerekir uygun algoritma ve anahtarı ile. Ama veriler bu haliyle işinize yarıyorsa problem değil..

Bir ara, bundan 1 yıl kadar önce bilsa'ya veritabanında şifreleme yaptığı için ceza vermişlerdi. Sonra ne oldu bilmiyorum.

BBNET
Geri