Bilmiyorumki anlatayım.. 6 Saatlik veritabanı dersi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ofsati
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ofsati

Aktif Üye
Veritabanı Yönetimsel Fonksiyonları
Ağ Veritabanı Kurulumu
Ağ Veritabanında Tablo İşlemleri
Ağ Veritabanı Yönetimi

Veritabanı dersinin bu son 4 modülünü (bir tanesi hali hazırda yok gerçi) okudum okudum ama meslek
lisesi seviyesinde hem gereksiz hemde anlatması çok zor geldi bana. Mysql versek daha iyi olacakdı
kurulumu da bu kadar zahmetli olmazdı.

12 senelik öğretmenim dbase den başlayıp mysql ve access programına kadar giden farklı yapıda veritabanı dersleri verdim.
Bu sene 6 saatlik veritabanı dersine giriyorum 1.dönem gayet iyi gecsede ikinci dönem ağ veritabanı ile ilgili
kısımları nasıl vereceğim diye kara kara düşünüyorum. Okulumuz yeni bir okul olduğu için ve bu ders ilk defa
verildiği için sorun oluyor birazda.

Nasıl işliyorsunuz ne yapıyorsunuz bu 4 modülün hepsini işliyormusunuz?
Sizlerin uygulamalarından örnek almak isterim yardımcı olursanız.

Bizleri kendi bölgelerimizde alanımızda zorunlu hizmetiçi faaliyetlere almaları gerekiyor
Yaşım 37 ve her sene ders çalışıyorum bu ne biçim öğretmenliktir. Matematik öğretmeni olsam
girer çıkar hep aynı konuları işlerdim. Üslü sayılar köklü sayılar logaritma yüzyıllardır değişmedi sonuçta.
Yoğun bir aile hayatı çoluk çocuk vs. derken zor oluyor ders çalışmak.
Bilgisayar öğretmenliği bir daha dünyaya gelsem seçeceğim en son meslek olurdu sanırım.

bizler meslek lisesine geçmek istiyoruz rahatlamak için sizde meslek lisesinde ders çalışıyorum yükü ağır diyorsunuz. kısacası sorun bilgisayar öğretmenliğinde demekki nerde yaparsan yap bir sorunu var. Allah kolaylık versin hocam

Hocam oturmuş liselerde öğretmenlerin pek çok fazla çeşid dersi yoktur genelde.
Ben 6 farklı derse giriyorum web tasarımından, nesne tabanlıya tasarıma, veritabanından, temel elektroniğe ve seçmeli proje hazırlama dersine kadar. Haliyle hepsine birden hazırlanma şansım pek olmuyor.

Okulumuzda şeflik kadrosu ve koordinatörlük kadrosu bulunmuyor 4 bilgisayar öğretmeniyiz hepimizin 40 saat civarıdna aktif dersi var. Vaktimiz olmuyor hepsine birden hazırlanmaya derslerin bazıların ilk defa verdiğimden ve ders modüllerinin daha hazırlanmamış olmasından kaynaklı sorunlar oluyor.

İlkogretimden her durumda daha iyi ama meslek liselerininde sorunları yok degil.

Meslek lisesinde son yılımda 42 saat ve 11 çeşit dersim vardı. Hakkaten zor oluyor. İlköğretim o anlamda çok rahat ama biraz tembelleştiriyor insanı. En büyük dezavantajı ise maddi kayıp 400 tlye varan bir azalma var

ofsati' Alıntı:
Hocam oturmuş liselerde öğretmenlerin pek çok fazla çeşid dersi yoktur genelde.
Ben 6 farklı derse giriyorum web tasarımından, nesne tabanlıya tasarıma, veritabanından, temel elektroniğe ve seçmeli proje hazırlama dersine kadar. Haliyle hepsine birden hazırlanma şansım pek olmuyor.

Okulumuzda şeflik kadrosu ve koordinatörlük kadrosu bulunmuyor 4 bilgisayar öğretmeniyiz hepimizin 40 saat civarıdna aktif dersi var. Vaktimiz olmuyor hepsine birden hazırlanmaya derslerin bazıların ilk defa verdiğimden ve ders modüllerinin daha hazırlanmamış olmasından kaynaklı sorunlar oluyor.

İlkogretimden her durumda daha iyi ama meslek liselerininde sorunları yok degil.

Ticaret meslek sanırım.

Hocam çocuklar ne anlayacak zaten. Anlat mysql'i geç. Ardından sql. Ardında wamp kurup üzerinde CRUD yaparsın. Dönemin son günlerinde de herkese proje ödevi verirsin. Mysql ve php ile ziyeretçi defteri, anket, kurs kayıt formu vs. yaparlar.

serdemir' Alıntı:
Meslek lisesinde son yılımda 42 saat ve 11 çeşit dersim vardı. Hakkaten zor oluyor. İlköğretim o anlamda çok rahat ama biraz tembelleştiriyor insanı. En büyük dezavantajı ise maddi kayıp 400 tlye varan bir azalma var

Aynen hocam meslek lisesi diyip duran arkadaşlara hak veriyorum ama bu sene 2 arkadaş geldi hayatları boyunca hep ilköğretimlerde çalışmışlar 3-4 senelik öğretmenler her ikisi de ama gelince bu yoğun ders programından öyle bir yıldılarki. Hocam biz keyif yapalım rahat edelim mesleğimizi yaşayalım diye geldik ama bu kadarıda fazla diyorlar.

Bazı okullarda iki gün koordinatörlük verilip haftada sadece 3 gün derse giden arkadaşlarımızı duyuyorum ama bizim okulda 40 saat civarında fiili ders rehberlik klüp ne varsa veriliyor tüm bilişimcilere. Şeflik vesairede verilmedi henüz. 12.sınıflarda yok koordinatörlükde yok doğal olarak.

Umuyorumki bizde rahat bir okula düşeriz ileride. Bu şekilde 60 yaşa kadar emeklilik için gün sayılmaz.

ofsati' Alıntı:
.
Yoğun bir aile hayatı çoluk çocuk vs. derken zor oluyor ders çalışmak.

notları hazırlamak, ev ile ilgili sorumluluklar, dersin hazırlığı, çoluk çocuk
(oğlumla evde araba yarışı, lego dizme, güreşme, kavga etme, ona portakal suyu sıkma, zaman zaman alt değişme,bir de bilgisayarın başına geçtiğimde kucağıma oturmak istemesi ya da bilgisayarı kapatması da günün hediyesi :) )
derken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor insan...

bir bakıyorum saat gecenin 1-2 si olmuş...

hocam, üzülmeyin sizle aynı durumda olan çok meslektaşınız var :)

ama güzel de bir söz var,

insan öğrenmeyi bıraktığı gün yaşlanır....

çalışmak güzel şey, yorulsa da bazen insan....

BBNET
Geri