Bilişim Öğretmenleri İstifa Ediyor

Kodla Büyü

oyungezer

Süper Üye
Süper Üye
Mesajlar
1,462
Biz Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri sorunlarımızın çözülmesi için çok sabırlı davrandık; çeşitli etkinlikler ve eylemler ile sesimizi duyurmaya çalıştık ama her defasında MEB bizim sorunlarımıza kulaklarını tıkadı ve görmezden geldi. Bizler ÖĞRETMEN olmayı istedik ve üniversitede de ÖĞRETMEN olarak yetiştirildik ancak; MEB bizim derslerimizi kaldırarak ve ZORUNLU Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmeni yaparak bizleri TEKNİK SERVİS ELEMANI na dönüştürdü ve şu an ki uygulamaları ile bunun kalıcı olacağını gösteriyor.
Dersimiz 2006 yılından önce müfredata zorunlu ve 2 saatlik olarak girmiştir; 2006 yılında dersin zorunluluğu kaldırılmış seçmeli hale getirilmiş ve ilköğretim II.kademede ders saati 1 olarak belirlenmiştir.2010 yılında 4. ve 5. Sınıflarda ders tamamen kaldırılmıştır;I.kademedeki derslerin kaldırılması ile birlikte bilişim teknolojileri dersi ve öğretmenlerinin sorunları had safhaya çıkmıştır. Bakanlık bilişim teknolojileri öğretmenlerinin sorunları için başvuru yazılarına sürekli çalışma yapılıyor diye cevap vermektedir bu 2 yılı aşkındır her sorulan soruya verilen aynı cevaptır. Bilim ve teknoloji de çağ atlayan ülkelerde bu alan el üstünde ve rehber olarak görüldüğü halde ülkemiz yetkilileri ne hikmete binaen bilişim teknolojileri dersi ve öğretmenleri sorunlarını önemsiz görmekte ve çözüm üretme noktasında yavaş davranmaktadır.Bilişim teknolojileri dersi için uygulanan müfredat bu alanda üniversitelerde eğitim görmüş öğretmenler için zaten yetersizdir; öğretmenler milli eğitim bakanlığında yanlış bir statüde çalıştırıldığı ve bilgi birikim ve deneyimlerinin köreldiğini düşünmektedir. Bununla birlikte son yapılan uygulamalar bilişim teknolojileri öğretmenlerini umutsuz ve mutsuz etmiştir . bilişim teknolojileri öğretmenleri her okulda norm kadro fazlası durumundadır; birinci kademe derslerinin kaldırılması ile birlikte bu öğretmenlerin nerdeyse mevcut uygulamalar neticesinde norm kadro fazlası olacağını bilen bakanlık yetkilileri çözüm üretme noktasında neyi niçin bekliyor acaba; çeşitli projeler geliştiren hatta sistemi yeniden yapılandıran bakanlık bilişim teknolojileri alanının çözümü için neden yavaş davranmaktadır bir çok öğretmen arkadaşımız çeşitli sorunlar ile karşılaşıyor ve psikolojik olarak ta iyi durumda bulunmuyor.

Sayın bakanımız Kanal 24 televizyonunda yaptığı şu açıklamalar ile Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerine verdikleri önemi göstermiştir. Dinçer: “Fatih projesi gibi bir projeyi uygulamayı hedeflerken bilgisayarla ilgili dersleri kenara atarak aslında bir çelişki içinde olduğunu varsaydılar, halbuki orada meb yaptığının iyi anlaşılması gerekir. Yapılan şey şu : bilgisayar derslerini kaldırdık seçmeli hale getirdik çünkü normalde çocuklarımız bilgisayarı öğrenmiş olarak geliyor okullara zaten ve uzun dönem bilgisayar da okuma-yazmayı öğrenmeleri için eğitim vermeye ihtiyaç kalmadı.Bakın size şunu söylim biz çocuklarımıza 6 şubat pazartesi günü açılıştan 2 saat önce tabletleri dağıttık 2 saat önce açılış olacağı zaman çocukların tamamı tableti çözmüştü. Onlara özel bir eğitim vermeye hiç ihtiyaç kalmadı. Evet çözmüşlerdi.Onun için bilgisayar okuma-yazmayı öğrenmek için bir ders koymuyoruz ve bu tip bir ders hocasına da ihtiyacımız yok ama biz onun yerine bilgisayarda tasarım yapmayı,yenilik yapmayı, yeni bir şey üretmeyi öngören dersler zaten o derslerimiz var; ayrıca akıllı tahtalar ve tablet bilgisayarlar bizim sadece bilgisayar öğretmenlerimiz için değil kimya anlatacak öğretmenlerimiz için coğrafya,tarihi anlatacak matematik anlatacak öğretmenlerimiz içinde bilinmesi gereken bir zorunluluk ortaya çıkaran bir durum.Tableti kimya hocasıda tahtayı kullanarak anlatacak bu açıdan bakıldığında biz dünyaya uyum sağlayan bir gelişme ortaya koyuyoruz ama öğretmenlerimiz bile bunu fark etmemişse orda üzücü bir durum var demektir.

Onlara buradan tavsiyem şu: lütfen siz bilgisayar okuma-yazma yerine bilgisayar üzerinden tasarım yapmayı üreten bir niteliği sizde kazanmaya çalışın.” Yukarıdaki açıklamalar kanal 24 televizyonunda 11 şubatta yapılmıştır. YOUTUBE de “kanal 24 bakan dinçer bilişim teknolojileri” yazılırsa ulaşılabilinir.

Bilişim teknolojileri öğretmenleri için bulunan geçici çözüm şu anda uygulanan zorunlu formatörlük uygulamasıdır; Derslerin kaldırılması ile tüm öğretmenler norm kadro, ek ders vb. sorunlar ile zorunlu hale getirilen bu görevi kabul etmek durumundadır. Bilişim teknolojileri öğretmenleri eskiden beri bu uygulamaya soğuk bakmışlardır zaten dersler kaldırılıp norm kadro sorunu çıkmadan önce öğretmenler mecbur kalmadıkça ne olduğu belirsiz,lastikli, açık bir görev tanımı olmayan bir genelge ile çalışmak istememektedir.

Bakanlığın bizim sorunlarımızı düşünmemesi; görmezden gelmesi; önemsememesi;ciddiye almaması; dikkate almaması ve çözmemesi nedeniyle FORMATÖR ÖĞRETMENLİK GÖREVİNDEN İSTİFA ETMEYE KARAR VERDİM VE BUNDAN BÖYLE BU VE BUNA BENZER GÖREVLERİ KABUL ETMEMEYE KARAR VERDİM...

daha önce yapılan başvuru ve konuşmalarda sürekli "çalışmalar devam ediyor" cevapları verdiler... şimdi yeni kanun ile eğitim sistemi degiştirilmekte ve anlaşıldığı kadarıyla biz yine formatör öğretmen olarak kalacağız... madem bakanlık bizi önemsemiyor; öğretmenlik onurumuzu formatör lük adı altında yıprattı ve degersizleştirdi; ben de istifa ederek ne pahasına olursa olsun öğretmen olarak işime devam edeceğimi göstermeliyim... haftada 3 saat de olsa dersimize girecek ve öğretmenlik yapacağım...

Benim isteğim “tamirci”,”boş”,”gereksiz” “öğretmen değilsiniz” vb. sözleri duymadan ÜNİVERSİTELERDE ALDIĞIMIZ ALAN VE MESLEK DERSLERİNİ UYGULAYABİLECEĞİMİZ ONURLU VE SAYGIN BİR ÖĞRETMENLİK YAPMAKTIR.



YASAL DAYANAKLARIMIZ:

Anayasanın:

I. Kişinin dokunulmazlığı, maddî ve manevî varlığı bölümünde Madde 17: Kimseye işkence ve eziyet yapılamaz; kimse insan haysiyetiyle bağdaşmayan bir cezaya veya muameleye

tâbi tutulamaz.

657 nin: BİRLEŞEMİYECEK GÖREVLER:

Madde 90 -Devlet memurlarına, vekalet görevi, ikinci görev veya ders görevlerinden ancak birisi verilebilir. Öğretmenlerin idari görevi bu hükmün dışındadır. Bir memurun üstünde birden çok ücretli vekalet görevi veya ikinci görev bulunamaz.

İlköğretim Kurumları Yönetmeliği: Ek Görev Verilmesi

Madde 68 — Öğretmenler, eğitim- öğretim ve yönetim görevlerinden başka bir görev alamazlar, ancak kendi okulundan başka bir okulda mülkî amirin onayıyla ek ders görev alabilirler.

BT ÖĞRETMENLERİ

http://www.kamudanhaber.com/meb/bilisim ... 95661.html
 
Geri
Üst