Bilişim Öğretmeni Hızlı Klavye Kursu Veremez!

Kodla Büyü
nitelik değil nicelik düşününce böyle olmuş.
2 milyon adalet mezununun gönlünü almak daha çekici gelmiş anlaşılan. Bilgisayar öğretmenleri kim ki!
 
Bir şeyi de muallakta kalmayacak şekilde açıklasalar çok makbule geçecek ama, yönergenin 9. maddesinin 5-c bendine göre meslek lisesi mezunları kurs verebilir. Bilişim Öğretmeni olup Ticaret Meslek Lisesinden mezun olmuş kişiler ne olacak?



Yönergeye göre bu durumda olan öğretmenlerin de bu kursu verebilmesi gerekir. Gelen yazıda sadece sertifika sahibi olanlara değinilmiş. Yönergenin 9. maddesinin 5-c bendini okuyun arkadaşlar, Ticaret Lisesinden mezun olan arkadaşlarda bu kursu açabilirler.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/2645_0.html
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.png
    Adsız.png
    19 KB · Görüntüleme: 1,139
Hocam siz alanınızda meslek lisesi çıkışlı olduğunuz için belki açabilirsiniz ama düz lise, anadolu lisesi vb. ile meslek lisesi bilişim mezunları bu kursu açamayacak. Siz ticaret lisesi mezunu olduğunuz için usta öğretici niteliklerine göre açmaya devam edebilirsiniz. Bilişim Öğretmenlerinden ticaret lisesi mezunu az sayıda kişi vardır diye düşünüyorum.

El-Hattal' Alıntı:
Bir şeyi de muallakta kalmayacak şekilde açıklasalar çok makbule geçecek ama, yönergenin 9. maddesinin 5-c bendine göre meslek lisesi mezunları kurs verebilir. Bilişim Öğretmeni olup Ticaret Meslek Lisesinden mezun olmuş kişiler ne olacak?



Yönergeye göre bu durumda olan öğretmenlerin de bu kursu verebilmesi gerekir. Gelen yazıda sadece sertifika sahibi olanlara değinilmiş. Yönergenin 9. maddesinin 5-c bendini okuyun arkadaşlar, Ticaret Lisesinden mezun olan arkadaşlarda bu kursu açabilirler.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/2645_0.html
 
Görme Engelliler İçin Bilgisayar Kullanımı kursunun eğitimciler başlığında şu maddeler bulunmakta.

1. Programın uygulanmasında bilişim teknolojileri alanında ve görme engelliler için özel eğitime tabi tutulmuş ayrıca tercihen sektör deneyimi olan öğretmenler görev almalıdır.
2. Programın uygulanmasında gerektiğinde bilişim teknolojileri alanında sektör deneyimi olan teknisyen ve meslek elemanlarından yararlanılabilir.
3. Usta Öğretici, bu programla ilgili yeterlikleri almış olmalıdır.

Bu kursun ilk 2 modülü ise aşağıdaki gibi;

Bilgisayarda Yazı Yazmak F Klavye -1 40/32
Bilgisayarda Yazı Yazmak F Klavye -2 40/32

Peki F Klavye kursunu veremeyen Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin Görme Engelliler İçin Bilgisayar Kullanımı kursunda bu modüllerin eğitimlerini vermeleri nasıl bekleniyor? Biz veremeyeceksek buradaki bilgisayar kullanımı ile ilgili modülleri de başka öğretmen veremez, bu kursu kimse veremez o zaman.
 
Hocam güzel bir tespitte bulunmuşsunuz. Bu verdiğiniz örnek bile değişikliklerin nasıl yapıldığını açıklar nitelikte. Birşey söylemek mümkün görünmüyor
 
hocalarım bilişim öğretmenleri eğitimlerinin hiçbir döneminde 10 parmak klavye eğitim almıyor. çoğu da bilmez zaten. bahsi geçen programın içeriği 10 parmak klavye öğretmeye yönelik. böyle bir durumun olması doğal diye düşünüyorum
 
Adalet öğretmenleri eğitimlerinin hangi döneminde 10 parmak klavye eğitimi alıyor onuda yazsaydın. (Kamu yönetimi mezunları hepsi)

Muhasebe öğretmeni
Eğitim Süresi ve İçeriği

Öğrenciler eğitim ve öğretim boyunca aşağıdaki dersleri alırlar;

a)Genel Kültür Dersleri: Genel Matematik, İnkılâp Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil,

b)Meslek Dersleri: Hukuk Başlangıcı, Genel Ekonomi, Genel Muhasebe, Büro Makineleri, Ticari Matematik, Temel Bilgi Teknolojisinin Kullanımı, Genel İşletme, Kamu Maliyesi, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, Banka Muhasebesi, Makro Ekonomi, Finansal Tablolar Analizi, Türk Vergi Sistemi, Şirketler Muhasebesi, İstatistik, Sayısal Karar Yöntemleri, Maliyet Muhasebesi, Kıymetli Evrak Hukuku, Finansman, Vergi Muhasebesi, Üretim Yönetimi, Muhasebe Uygulamaları, İş Hukuku, Araştırma Teknikleri, Pazarlama, Yönetim Muhasebesi, Yatırım Proje Hazırlama ve Değerlendirme, Portföy Yönetimi, Muhasebe Denetimi,

Mesleki Formasyon Dersleri: Öğretmenlik Mesleğine Giriş, Okul Deneyimi, Gelişim ve Öğrenme, Öğretimde Planlama ve Değerlendirme, Öğretim Teknikleri ve Matematik Gelişimi, Sınıf Yönetimi, Özel Öğretim Yöntemleri, Öğretmenlik Uygulaması, Rehberlik, ayrıca eğitim sırasında okullarda uygulama çalışmaları da yapmaktadırlar
 
ben ticaret lisesi mezunuyum ayrıyeten gazi üniversitesi muhasebe ve finansman öğretmenliği mezunuyum 2 yıl ticaret meslek lisesinde daktilo dersi aldım 1 yıl da muhasebe ve finansman öğretmenliğinde.
 
milli eğitim'de biliyor olmak o konuda eğitim verilebileceği anlamına gelmez. o zaman matematikçi de gelsin bilişim anlatsın, bilişimci gelsin o da ne biliyim elektronik anlatsın.

adamlar (muhasebeciler) okumuşlar eğitimini almışlar. bence yapılması gereken olmuş, ha gidilir sertifika alınır o ayrı davadır. ama hoşumuza gitmemiş olsa da doğrusu bu.
 
Biz de elektronikçiler Bilgisayar İşletmenliği kursu veriyor.
Ama müdür Akşam Büro yönetimi hocasının kurs vermek istemediği saatte
bize kurs açtırmıyor.
Büro yönetimi hocası varken öncelik onundur ama bilişim öğretmeni açamaz
deyip, Bilgisayar işletmenliği kursunu herkese açtır, Sınıf öğretmenlerini Fatih projesi
il sorumlusu, eğitmeni yap olur mu ?
 
Yapılan uygulama doğrudur, tabiki bu kursa hangi öğretmenlik alanı kaynak teşkil ediyorsa onun mezunları girmeli.

Fakat; halk eğitim merkezlerinde kadrolu öğretmen her alanda malesef bulunmuyor. Eğer biz bu mantıkla bakarsak öncelikle pedagojik formasyonu olmayan alan mezunları, ön lisans mezunları ve lise mezunlarının hiç kurs vermemesi gerekir. Bence dikkat edilmesi gereken nokta öncelikle alan öğretmeni varsa önceliği ona tanımak, ama alan öğretmeni yoksa veya yukarıdaki örnekteki olduğu gibi bu kursu akşam vermek istemiyorsa bu işi yapabilecek birisine bu kurs açılmalı. Ya da formasyonu olmayan hiç kimseye bu kurslar açılmamalı, halk eğitimlerin kepenkleri kapatılmalı.

Ayrıca kursa katılan kursiyerlere 3 dakika da 120-130 kelime yazdırmayı hedefleyip, kurs öğretmeninin kendisinin 50-60 kelime yazıyor olabilmesi sıkıntılı bir durum. Tabiki bu kursu açacak öğretmenin buna yönelik bir eğitime katılmış olması yani belgelendirmesi ve kursiyerlere faydalı olabilecek kadar hızlı yazıyor olması da gerekir diye düşünüyorum.

Son olarakta belgesi olan her kadrolu öğretmenin de bu kursu açabilmesi biraz saçma olmuş, o zaman bende her alanda belgemi alıp kurs açabilmeliyim. En azından yakın alanlara bu şans tanınsa daha iyi olurmuş. Şimdi ek ders alamayan tüm öğretmenler bu kursa yönelik kurslara katılıp belge alarak bu kursu vermek için sıraya girecekler.
 
Geri
Üst