Bilişim Teknolojileri (BT) İl Dışı 2025

Kodla Büyü

hagi10

Üye
Bilişim Teknolojilerinde il dışı isteyecek olan arkadaşlardan fikir alış verişi olması açısından konu açılmış olup manisa, izmir, denizli civarlarına isteyecek olan arkadaşlar puanlarınız nedir?

2025-05-29_22-17-06.webp

Ekli dosyalar

Bilişim Teknolojilerinde il dışı isteyecek olan arkadaşlardan fikir alış verişi olması açısından konu açılmış olup manisa, izmir, denizli civarlarına isteyecek olan arkadaşlar puanlarınız nedir?
Hocam İstanbul hariç Ankara batısındaki açık tercihlerin sayısı 40 dan az.
Geçen yıl veya önceki yıl İzmir merkezdeki tek okulu sordukları için hatırlıyorum. 600 üzerinde puana sahipti arkadaş. Bu seferde en yüksek kimde puan olduğunu görürüz.

Bazıları sandı ki tefliler ortaokullardan aglatilarak atılınca her yere boteliler gelecek.Helal olsun derneğe de bakanlığa da ne güzel böldüler bölümü.Kücük hesaplarla omuz omuza çalıştığı arkadaşının kadrosuna göz dikenlerin ayaklarına dolaştı hesapları.Vakit kaybetmeden tüm bilisimciler toplanıp meslek liselerinin çoğaltılması ve ortaokullar btr kadrosu için çalışmalı.Bölünürsek yok olacağız.Akliniz bunu alsın.

Bazıları sandı ki tefliler ortaokullardan aglatilarak atılınca her yere boteliler gelecek.Helal olsun derneğe de bakanlığa da ne güzel böldüler bölümü.Kücük hesaplarla omuz omuza çalıştığı arkadaşının kadrosuna göz dikenlerin ayaklarına dolaştı hesapları.Vakit kaybetmeden tüm bilisimciler toplanıp meslek liselerinin çoğaltılması ve ortaokullar btr kadrosu için çalışmalı.Bölünürsek yok olacağız.Akliniz bunu alsın.
Bende aynı sizin gibi düşünüyorum hocam eğer birileri bunu bile isteye yaptıysa.

Tef'te kalan ve belirsizlik içinde bekleyen de binlerce kişi var ve hatta bunun cezasının yine öğretmenlerin çekmesi gerektiğini düşünen de bir sürü meslektaşımız ve zümremiz de mevcut.

Uzun zamandır tüm okullara btr kadrosu lazım diye düşünüyorum. Ben tamircimiyim diyenlere de isterse yapmasın seçeneği sunulmalı.

3 dönem yaptım, şimdi değilim ama yine de okulda bir iş olursa yapıyorum. Hem bırakmışsın hem kadro diyorsun diyen olursa ailevi sebepler ve bazı özel sebeplerden dolayı yapmıyorum. Bunda okulumun ve tamirci değilim düşüncemin kesinlikle bir etkisi yok. Öyle olsa hiç bir işe dokunmam.

Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır. Mevlam elbet bu işin sonunu güzelliklere çıkaracaktır diye dua ediyorum.

Son düzenleme:
bölme işini böteliler yapmadı ki zamanında eskiden böteliler meslek liselerine atanamaz kararı kim neden çıkarttır tef liler bütün her yere atanabilsin birde bötelilerden bir ayrıcalığı olsun dediler yani stepne gibi şimdi farklılık onlar meslek liselerinde böteliler orta liselerde burada böteye tekrar haksızlık yapıldı halk eğitim ve ÇPL lerde bötede kalması gerekirdi meslek lisesi değil ki oralar (bu arada tefliyim ama kendi branşımda çalışmıyorum alan değiştirdim geçmişte)

Son düzenleme:
Ulen nasıl adamsınız olayı nerdeyse içsavaşa dökmüşsünüz. Ayet allah vs ne alaka nerden getirdiniz konuyu buralara. Merak etmeyin diğer tayin isteyen de allahın kulu bu memleketin çocuğu

bölme işini böteliler yapmadı ki zamanında eskiden böteliler meslek liselerine atanamaz kararı kim neden çıkarttır tef liler bütün her yere atanabilsin birde bötelilerden bir ayrıcalığı olsun dediler yani stepne gibi şimdi farklılık onlar meslek liselerinde böteliler orta liselerde burada böteye tekrar haksızlık yapıldı halk eğitim ve ÇPL lerde bötede kalması gerekirdi meslek lisesi değil ki oralar
hemler ve çpller mesleki eğitim kapsamında

Konu başlığı ve açıklaması gayet nettir arkadaşlar. Lütfen böt ve tef tartışmasına dönüşmeden birbirimize yardımcı olacak paylaşımlarda bulunalım.

memlekette yer kalmamış anlaşılan 31 il var onlarda bi elin parmağı geçmeyecek dağ tepe mera yerleri.
ne olacak bu işin sonu çok merak ediyorum. olduğumuz yerden emekli olacağız gibime geliyor.

Herhangi bir böteli arkadaşa karşı şimdiye kadar ne ters düşüncem ne de onların bazı şeyleri yapamayacağına dair bir fikrim asla olmadı. Öyle anlaşıldıysam özür dilerim. 10 yıldır (teknik eğitim fakülteleri kapandığında beri neredeyse) şunu savunuyorum böte ve tef ayrımı asla olmamalı ve tüm bilişim öğretmenleri her okul türünde çalışabilmeli.

Diyeceksiniz ki ben tefliyim böteden o kadar ders farkı gördüm bir farkım olmalı. Evet olmalı ve var da. Meslek lisesinde çalışıyorsak tazminat alıyoruz. Böteli meslek lisesine atandı derse girdi o tazminatı almayacak.

Derslere gelirsek siber güvenlik ve ağ sistemleri teknik konulardır ama onu da öğrenemeyecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Kaldı ki öğrencilere anlatıyoruz bu konuları öğrenebiliyorlar. Birkaç sene içinde gerçekten öğrenmek isteyen öğretmen o konuları da öğrenecektir. Elektronik ile ilgili bilgi gerekir evet ama o da öyle yada böyle halledilmeyecek bir şey değil.

Bilişim teknolojileri öğretmenleri ne olursa olsun kendisini geliştirmek zorundadır. Eğer geliştirmiyorsa zaten çalıştığı okulda o baskıyı hisseder. Bu bilişim için geçerli değil sadece her öğretmen zamanın gerekliliklerini yerine getiremezse sıkıntı yaşar. Matematik öğretmenlerinin bile aralarında uçurum oluyor.

Diyeceğimin özeti şu; birileri bu işin olması için çaba harcadı görüşü ağır basmakta ve belki de öyle bir şey var. Bilemiyorum. Eğer öyle birşey varsa işte o zaman Allah'ın adaleti er yada geç o kişi ya da kişilerde tecelli edecektir. Benim dediğim bu.

Tutupta bunu yaptıran bir zümre varsa onları tüm zümrelerime mal edemem. Tanıdığım çok böte arkadaşım var neler neler yapıyor proje, fikir ders olarak. Bir o kadar da tef arkadaşım var derse bile girmeyi istemiyor meslek lisesinde. Ders anlatmaktan, alanındaki olaylardan bihaber.

Böte ya da tef'e karşı bir hatalı paylaşımım varsa tekrar özür dilerim kendi adıma. Benim demek istediğim tekşey bu şekilde düşünüp bu işi buraya getiren bir gurup varsa onları karşı söylenmiştir.

Herhangi bir böteli arkadaşa karşı şimdiye kadar ne ters düşüncem ne de onların bazı şeyleri yapamayacağına dair bir fikrim asla olmadı. Öyle anlaşıldıysam özür dilerim. 10 yıldır (teknik eğitim fakülteleri kapandığında beri neredeyse) şunu savunuyorum böte ve tef ayrımı asla olmamalı ve tüm bilişim öğretmenleri her okul türünde çalışabilmeli.

Diyeceksiniz ki ben tefliyim böteden o kadar ders farkı gördüm bir farkım olmalı. Evet olmalı ve var da. Meslek lisesinde çalışıyorsak tazminat alıyoruz. Böteli meslek lisesine atandı derse girdi o tazminatı almayacak.

Derslere gelirsek siber güvenlik ve ağ sistemleri teknik konulardır ama onu da öğrenemeyecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Kaldı ki öğrencilere anlatıyoruz bu konuları öğrenebiliyorlar. Birkaç sene içinde gerçekten öğrenmek isteyen öğretmen o konuları da öğrenecektir. Elektronik ile ilgili bilgi gerekir evet ama o da öyle yada böyle halledilmeyecek bir şey değil.

Bilişim teknolojileri öğretmenleri ne olursa olsun kendisini geliştirmek zorundadır. Eğer geliştirmiyorsa zaten çalıştığı okulda o baskıyı hisseder. Bu bilişim için geçerli değil sadece her öğretmen zamanın gerekliliklerini yerine getiremezse sıkıntı yaşar. Matematik öğretmenlerinin bile aralarında uçurum oluyor.

Diyeceğimin özeti şu; birileri bu işin olması için çaba harcadı görüşü ağır basmakta ve belki de öyle bir şey var. Bilemiyorum. Eğer öyle birşey varsa işte o zaman Allah'ın adaleti er yada geç o kişi ya da kişilerde tecelli edecektir. Benim dediğim bu.

Tutupta bunu yaptıran bir zümre varsa onları tüm zümrelerime mal edemem. Tanıdığım çok böte arkadaşım var neler neler yapıyor proje, fikir ders olarak. Bir o kadar da tef arkadaşım var derse bile girmeyi istemiyor meslek lisesinde. Ders anlatmaktan, alanındaki olaylardan bihaber.

Böte ya da tef'e karşı bir hatalı paylaşımım varsa tekrar özür dilerim kendi adıma. Benim demek istediğim tekşey bu şekilde düşünüp bu işi buraya getiren bir gurup varsa onları karşı söylenmiştir.
Böte ders içeriklerinin meslek lisesi için büyük bir oranda uygun olduğu gerekçesiyle bakanlığa yoğun dilekçe ve baskı yapmışlar. Bu sebeple bölümleri ayırma kararı almış bakanlık.

hemler ve çpller mesleki eğitim kapsamında
o kapsamda değil o kapsama alınarak teflilere kıyak yapıldı bötelilerin hakkı yendi, halk eğitim merkezinde mesleki hangi bilgi aktarılıyor veya mesemlerde göz var nizam var / üstünüze alınmayın şahsi olarak yazmıyorum

Bakanlıkta ders denklikleri ile ilgili toplantıya katılan tef mezunu arkadaşa verilen bilgi. Böte nin meslek lisesi için ders denkliği oldukça fazla çıkıyor. Birkaç yıla böte ler meslek liselerine atanacaktı bu gidişle. Tefleri korumak için bu kararı almışlar. WhatsApp grubunda bu şekilde yazıldı. Doğru yalan bilemem.

o kapsamda değil o kapsama alınarak teflilere kıyak yapıldı bötelilerin hakkı yendi, halk eğitim merkezinde mesleki hangi bilgi aktarılıyor veya mesemlerde göz var nizam var / üstünüze alınmayın şahsi olarak yazmıyorum
MTAL'lerde de mesleki bir bilgi aktarılmıyor zaten, öyle hikayeden :))

Bu iş şuraya gidiyor. Herkes herhangibir 4 yıllık eğitim alsın istediği veya ihtiyaç olan branşa girebilsin. Nasılsa eksiklerini tamamlar. Sayısal bölüm mezunları fizik, kimya, matematik derslerini rahatlıkla yapar ayrıyeten bu branşta öğretmene gerek yok. Sözel bölüm mezunları da Türkçe, sosyal, tarih, coğrafya ya girebilir. Bunlara da gerek yok.
Bu işler öyle olmuyor maalesef mezuniyet branşı, fakültesi vb belirliyor sonucu.
Tef ve böte ayrı olmalı.

Bu iş şuraya gidiyor. Herkes herhangibir 4 yıllık eğitim alsın istediği veya ihtiyaç olan branşa girebilsin. Nasılsa eksiklerini tamamlar. Sayısal bölüm mezunları fizik, kimya, matematik derslerini rahatlıkla yapar ayrıyeten bu branşta öğretmene gerek yok. Sözel bölüm mezunları da Türkçe, sosyal, tarih, coğrafya ya girebilir. Bunlara da gerek yok.
Bu işler öyle olmuyor maalesef mezuniyet branşı, fakültesi vb belirliyor sonucu.
Tef ve böte ayrı olmalı.
bana göre de TEF ler kapatılmalı eğitim fakülteleri bu işi oldukça iyi yapıyorlardı hemde daha kaliteli eğitim veriliyordu
tef lere genelde ek puanla çok düşük puanlarla girilirken bötelere tıp - eczacılığa eşdeğer puanlarla ülkenin en zeki çocukları girdiler haliyle fark ortada kalite ortada

bana göre de TEF ler kapatılmalı eğitim fakülteleri bu işi oldukça iyi yapıyorlardı hemde daha kaliteli eğitim veriliyordu
tef lere genelde ek puanla çok düşük puanlarla girilirken bötelere tıp - eczacılığa eşdeğer puanlarla ülkenin en zeki çocukları girdiler haliyle fark ortada kalite ortada
🤣 Doğru diyorsun hocam.

Hocamda olan ama bende olmayan yetenekten dolayı kimsenin zekasını ölçme yeterliliğine sahip olmadığım için zeka kısmına birşey diyemem ama bu konu dışındaki noktalar çok komikti.

Mesela; Neden bu kadar tef düşmanısınız bilmiyorum ama tefler kapanalı çok oldu zaten. Hepsi teknoloji fakültesi oldu ve mühendis yetiştiriyor şuan.

Gece gece güldüm sayenizde hocam. İyi geceler.

Son düzenleme:
BBNET
Geri