Bilişim Bölümünün azaltılması, kapanması

Kodla Büyü

ilkerhoca

Üye
Selamlar değerli öğretmen arkadaşlar, bir zümremden duydum, teknik eğitim genel müdürü onun müdürünün gittiği bir toplantıda bilişim ve matbaa bölümünü kapatmayı düşündüklerini söylemiş.

Siber güvenlik ve yapay zeka alanına geçiş yapılacakmış, buna benzer bir şeyler duyan var mı?

yapay zekadaki son gelişimler grafik, yazılım derslerini bayağı boşa düşürdü, kapatılmasa bile yapay zeka devrimini yakalamak lazım diye düşünüyorum, çağın çok gerisinde kalmaya başladı anlattıklarımız, şirketler yeni mezun mühendis bile istemiyor artık çünkü tecrübeli bir yazılımcı jr yazılımcıdan alacağı verimin onlarca katını ai dan alıyor sektör de çalışan arkadaşlar ile de konuştum durum böyle, belki de donanım, tamir kısmına ağırlık vermemiz gerekiyor, en azından iş bulma şansları artar mezunlarımızın, sizlerin düşünceleri neler?

fazla olanlar kapatılacak diye ben de duydum, bu fazlalık neye göre belirlenecek bilmiyorum. okul idarelerinin bilişim alanı olması işlerine geliyor. 7-8 yıl önce de benzer bir şey oldu ama hiçbir şey yapılmadı. bu sefer yapılır mı bilemiyorum. lab imkânı fazla olan okullar bilişim meslek lisesine dönüştürülebilir bence.

O TOPLANTIYI BENDE DUYDUM HOCAM. TAMAMEN KAPATMA DEĞİLDE AZALTMAYI DÜŞÜNÜYORLARMIŞ. HAYIRLISI ARTIK.

Toplantıya katılan bir zümremizin paylaştığı mesaj.
Değerli arkadaşlarım Eskişehir'den Herkese selam ve saygılarımı sunuyorum. Bilişim teknolojileri alanı öğretmeni ve okul müdürü olarak yıllarca devletime hizmet verdim. Az önce Mesleki Teknik Eğitim Genel müdürümüz başkanlığında Türkiye çapındaki tüm Meslek Lisesi müdürleri ile bir zoom toplantısı yapıldı. Bu toplantıda genel müdürümüz bazı alanlarda birleştirme ve kontenjan daraltma yapılacağını söyledi. Sağlık meslek liseleri ve bilişim teknolojileri ve adalet vs alanlarının öncelikli olduğunu söyledi. Bu noktadan sonra il milli eğitim müdürlükleri yerel takvimler doğrultusunda bazı okullardaki Bilişim teknolojileri alanlarının kapatılması diğer okullara taşınması, birleştirilmesi ve kontenjan daraltılması ile ilgili çalışmalara başlayacaktır. Devletimizin tasarrufu bu yöndedir. Hayırlısı olsun.

Merhaba aynı durum okulumda da mevcut biz ilçe okulundayız il merkezinde aynı alandan birden çok okulda bilişim bölümü var orada tek okulda bilişim olsun denmiş diğer okul da yeni 9. Sınıflar siber güvenlik alanına dönüşecekmiş.Bize de yeni söylendi toplantı yaptık .iki madde var bilişim kapatılsın mı yerine siber güvenlik alanı açılsın mı diye şu an için bilişim kapanmasın diye görüş belirttik ama risk var .Kendi elimizle kapansın istemiyoruz.Ama siber güvenlik alanını da gömme den bir yazı yazmasını istedik müdürden .Risk almış olduk ama kendi elimizle de kendimizi kapatmayalım dedik .Tekrar öğretmenler kurulu yapın derler mi bilmiyoruz.Ayrıca kapatılma gerekçesi il istihdam kurulu bölüm mezunlarının alanda fazla işe girmemesini sundu.

Siber guvenlikte olsa yapay zekada olsa hepsi bilisim ananinin içinde olabilir.muftedat yenilenip guncellense daha doğru olur bence

ilksms
Geri