Bilgisayrım açılır açılmaz kapanıyor yardım!

Kodla Büyü

asdera58

Site Gezgini
İyi günler herkse.Arkadaşlar ben bnm Hdd yi çıkarıp başka bi hdd takııp ona format attım daha sonra kendı hdd mı taktım ve bilgisayarım güç düğmesine ilk basdığımda bilgisayr açılır açılmaz kapanıyor elektrkmı kesiliyor anlmadım daha sonra basmalarımda ise hiç bişe olmuyor sorun nedir sizce bi yardım edin lütfen

power düğmesi temassızlık vardır. elhim kopması olmuş olabilir.. ana kartta bağlı olan power kablosunu tekrar takıp bakın..

hocam güç kaynağından kaynaklanıyor sanırım benimde başıma gelmişti okulda güç kaynağındaki kabloları sıkıştırdım oldu

arkadaşlar anakarta elktrk gelıyor anakart üstündeki led yanıyor ve ilk basdığım zamn işlmecı fanı dönüyor hemn zaten gidiyor 2 sn sürmüyor

işlemci yuvası yerinden çıkmış olabilir...diğer donanım birimlerine iyi bak...yerinden çıkan varsa iyice yerine tak....
power kablosunu kontrol et...

yok hocam şimdiye kadar bilgisayarımın hiç bir parçası değişmedi dediğim gibi bugün bi hdd değiştrdirdım formatlamak için formatladım daha sonra kendi hdd mi taktım ve acamadım pc yi

bahsedilen durumla ben 2 şekilde karşılaşıyordum.
1-işlemci bozuk ya da yuvasından çıkmış
2-güç kaynağının anakarta giden power, hdd, reset, led kablosunun bulunduğu 8li ince kablolar yanlış yerlere takılmış.

işlemci soğutucusunun tam olarak işlemciye temas ettğinden emin olun. aşırı ısınınca kapanır. soğuyana kadar da açılmaz.

aynı sorun benimde başıma gelmişti bende sorun işlemci fanının gevşemesinden kaynaklandı bence işlemciyi kontrol et ama yeteri kadar bilgin yoksa oynamanı tavsiye etmem anakart yakmasına kadar gidebilir

berrram' Alıntı:
aynı sorun benimde başıma gelmişti bende sorun işlemci fanının gevşemesinden kaynaklandı bence işlemciyi kontrol et ama yeteri kadar bilgin yoksa oynamanı tavsiye etmem anakart yakmasına kadar gidebilir
hocam iyide öyle bişe olsa bilgisayr acılır reset felan atar bu hiç açılmıor 2 bastıktan sonra 2sn sonra kapanıyor tamamen daha sonra basınca ise hiç bişe olmuyor

hocam sen bir de güç kablosunu çekip bikaç defa power tuşuna bas(güç kablosu takılı değilken). sonra tak güç kablosunu çalıştır. bunu bi deneyin hocam.

leventgenc' Alıntı:
hocam sen bir de güç kablosunu çekip bikaç defa power tuşuna bas(güç kablosu takılı değilken). sonra tak güç kablosunu çalıştır. bunu bi deneyin hocam.
denedim hocam şimdi onuda yine açılır gibi oldu 2 sn sonra kapandı :(

xodeda' Alıntı:
işlemci soğutucusunun tam olarak işlemciye temas ettğinden emin olun. aşırı ısınınca kapanır. soğuyana kadar da açılmaz.
doğru demişsin arkadaşım cevap bu....veya termel macun yok gibi bişeydir işlemci ısınınca kapanır...

tmm da hocam bn hdd değiştirdikten sonra oldu bu olat ondan önce çalışıyordu onunla ilgisi varmıdır acaba?

berrram' Alıntı:
peki başka bir hdd ile denediniz mi yeniden
hayır denemedım hocam başka bi hdd ile denesem bi etkisi olurmuki hocam bilgisayr hiç acılmıyor sadece arada 1-2 sn açılrı gibi oluyor okadr bi faydası olacaksa denerim onuda

kesin bir bilgim yok sonuç hakkında ama hdd takarken kabloları tam oturtturmadıysanız hdd ye zarar vermiş olabilirsiniz 1 kere sahip olduğum hdd bu yüzden bozulmuştu ama sorununuzun kesin çözümüdür diyemem

Arkadaşlar sorunu buldum bnm hdd sata hdd nin kabloları çıkkarınca bilgisayr çalışıyor takınca çalışmıyor neden oluyor acaba??

BBNET
Geri