Bilgisayar sınıfında bilgisayarlar açılınca tüm okulda internet gidiyor

Kodla Büyü

deepman

Aktif Üye
Evet arkadaşlar, bilgisayar sınıfında bilgisayarlar açılınca tüm okulda internet gidiyor. Sorun ne olabilir, nasıl çözebilirim, teşekkürler.

muhtemelen loop denen şey oluyor.

yani sistem odasından gelen ethernet tekrar sistem odasına gidiyor.

herhangi bir internet portunu switch veya hub ile çoğaltınca veya bu internet kablosuna access point vs koyarak kablosuz olarak dağıtınca güvenlik nedeniyle switch ler shut?? oluyor. tam nasıl yazıldığını bilmiyorum. projede bt sınıfı olarak belirtilen porta switch gibi cihazları takıp çoğaltabilirsiniz. projede olmayan bir portu mutlaka kullanmanız gerekiyorsa. o ilgili portu fatih projesi arıza kaydı oluşturarak bt sınıfı portu olarak kullanacağınızı söyleyin. ilgili kişileri sizi telefonla arayıp o portu açacaklardır.

Biligisayar sınıfındaki bir kablonun iki ucuda aynı switchde takılı olabilir. Benim iki kere başıma gelmişti.

switch in yakın zamanda voltaj yükselmesine maruz kaldı mı aceba switch kaç yaşında ...sistem odasından gelen portdaki kabloyu çıkar ve yerel ağ da deneme yap sorun yoksa portları teker teker deneyerek internet verebilirsin veya elinde 5 portluk küçük bir switch ile de deneme yapabilirsin bence..geçmiş olsun kolay gelsin...

Access point kullanıyorsanız arayüzüne girip otomatik dns ayarlarını kontrol edin açık ise kapatın hocam.

Hocam aynı sorunu ben mayıs ayından beri yaşıyordum.
Bu sürecte yaptıklarım. Tüm bilgisayarlara format attım, virüs programı kurdum, güncellemeleri kapattım olmadı, internet kablolarını kontrol ettim olmadı. kabloları tek tek isim vererek kontrol ettim olmadı. BT sınıfındaki switchleri değiştirdim olmadı vesselam;

Kabinde router yada switch değişimi yapıldı mı, fatiypys arıza kaydı bıraktım Kontrol ettiler (iç hatlarda sorun olup olmadığını kontrol ettiler) sorunun kaynağı internet sinyalinin dengeli gelmemesinden kaynaklı olduğunu söylediler.
erisim@eba.gov.tr mail atmamı istediler bende sorunu açıklayıcı şekilde okulun resmi mail adresi ile yazdım. hız artırımına gittiler. şuan çok şükür sorun bitti.

Son düzenleme:
Sadece BT sınıfını açınca gidiyorsa sınıfta bulunan stwichte aynı kablonun iki ucu takılı olabilir. Yani boşta bir kablo vardır. Bir ucu bilgisayarda bir ucu switcte olması gerekirken iki uçta switchte takılı ise tüm interneti kesebilir. Daha önce başıma gelmişti.

Eğer aynı anda bilgisayarlar windows güncellemesi çalıştırıyorsa, deep freeze benzeri program da yüklüyse bilgisayarlar güncellemeyi de kaydedemez. Her açılışta bir daha windows güncellemesi indirmekle uğraşır internet aşırı yavaşlar, yok gibi olur... Çözüm: Bilgisayarların windows güncelleme ayarlarını kalıcı olarak kapatmak. Wub isimli küçük bir programla yapılır.

Arkadaşların dediği switch loop yoksa ve sorun devam ediyorsa bu dediğimi deneyin lütfen.

ilksms
Geri