Bilgisayar ağı görüyor ama internete bağlanmıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan buyey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

buyey

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Selamün aleyküm arkadaşlar. bir sınıfımızın bilgisayarı sınırlı bağlantı hatası veriyordu çalışan bir ethernet bağlantısıyla denememe rağmen aynı hatayı verdi. elle ip verince düzeldi gibi ama biu seferde bilgisayar ağı görüyor ama internete bağlanmıyor. bu problemi nasıl çözerim acaba

Benim okuldaki bilgisayar da benzer bir sorun çıkarıyordu.Ağ bağdaştırıcılarına girip bağlantıyı kes sonra tekrar etkinleştir düzeliyor.

aynı sorun bizim kurumda da yaşanıyor. A sınıfında modemden C sınıfına giden kabloda internet bağlantısı var ama B sınıfında internet bağlantısı yok. C sınıfına giden kabloyu modemde başka porta taktım yine çalışıyor bu denemeleri A ve B sınıfları için yaptım çalışmıyor. yardımlarınızı bekliyoruz.

wireless şifresi değişmiştir ondan hata verir.ilgili ağı kaldır.yeni şifreyle tekrar giriş yap.kablosuz ağları yönetten yaparsın.

arkadaşlar modemi, switchi değiştirdim ama 4 bilgisayar internete bağlanmamakta ısrar ediyor. sınırlı bağlantı hatası veriyor. ayrıca ethernet kartı taktım yine aynı hata. çalışan ağ hattına taktım yine aynı hata. buda sorunun bilgisayarlardan kaynaklandığını gösteriyor ama görünür bir problem yok. elle ip verdim yine çalışmıyor

Arkadaşlar bir sorunda bende var, bilgisayar sınıfımda ethernet prizleri var, bilgisayarımın birisinde internet var görünmekte, elle ip veriyorum, netsupport ta görünmekte ve işlemlerimi yapabilmekte, ama gel gelelim internete girmiyor, başka bir ethernet prizine takınca sorunlar çözülüyor. sorum şu ki bu prizlerde ne gibi bir sıkıntı olmuş olabilir, söktüm baktım kablolar bağlı ve oksitlenme görünmüyor, çözemedim yardımlarınızı bekliyorum.

hugo4545' Alıntı:
Benim okuldaki bilgisayar da benzer bir sorun çıkarıyordu.Ağ bağdaştırıcılarına girip bağlantıyı kes sonra tekrar etkinleştir düzeliyor.

ben de sürekli bu şekilde yapıyorum :S

hocam benzer sorunları bende yaşadım. mantıklı hiçbir çözüm bulamadım. bilgisayara gelen ethernet kanlosunu bi switche takıp ondan çıkış aldım düzeldi. anlamsız gelebilir ama böyle oldu. deneyin bakalım

bazen duvardaki prizlerin içine çakılan kablolarda sorun olabiliyor. benim sınıfta bir tane duvar prizine kabloyu yeniden çaktım düzeldi.

Biraz önce aynı sorun bende vardı iki saattir yapmadığım ayar kalmadı ama sorunu çözdüm. Acses pointten(roterden) labratuara gelen kablonun rj45 konnektörünü değiştirdim düzeldi. Aynı sorundan kaynaklanabilir hocam...

BBNET
Geri